We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problemy z Wordpressem


rex
01-05-2009, 12:27
przy zmianie ustawień Bezpośrednich Odnośników tworzy się plik .htaccess

pytanie:
Jaka powinna być poprawna zawartość tego pliku?

Proszę o pomoc, bo obecnie jakakolwiek zmiana ustawień B.Odn. skutkuje błędem -niewłaściwa zawartość pliku .htaccess, a przecież nie ja go tworzę tylko WP

rex
21-04-2009, 10:52
Cóż, powyższe dalej nie działa...

A co może powodować brak możliwości ściągania wtyczek z sieci?
Komunikat:

Zainstaluj wtyczki

Wystąpił nieoczekiwany błąd HTTP podczas wykonywania żądania API.

rex
20-04-2009, 04:11
Ok, teraz juz raczej go nie ma.
Moge poruszac sie po kokpicie, udalo sie dodac wpis.

Z poziomu bloga, nie mozna sie jednak dostac do pojedynczego posta: glowna strona sie odpala, jednak nie mozna wejsc do posta...

Pik-Pok
18-04-2009, 11:37
dalej masz .htaccess w katalogu worpress

rex
17-04-2009, 22:38
zrobione...
do komunikatu błędu doszło:
- uprawnienia do uruchamianego zasobu '/wordpress/wp-admin/theme-editor.php?file=/themes/Skorka/skorka/comments.php&theme=Skorka' mają wartość 705,

i dalej brak dostepu do kokpitu i strony

Pik-Pok
17-04-2009, 11:50
usun plik .htaccess oraz zmien CHMOD-y dla pliku wp-config.php z 666 na 644.

rex
17-04-2009, 11:01
nazwa konta: czy chodzi o NIC czy adres WP?

http://rexator.ovh.org/wordpress/

plik .htaccess mam, usunac?

Pik-Pok
17-04-2009, 07:12
podaj nazwe konta. sprawdz tez czy nie masz pliku .htaccess, ktory tworzy WP.

rex
17-04-2009, 02:07
serwer 60free....

znowu zainstalowalem 2.7 i znowu mam problemy

instalacja przebiega bez problemów jednak pare zmian w opcjach i zawsze kończy się komunikatem (pojawia się zamiast strony):

...sprawdź czy:
- uprawnienia do uruchamianego zasobu '/wordpress/wp-admin/options-permalink.php' mają wartość 705,
- uprawnienia do katalogu mają wartość 705,
- w pliku '.htaccess' nie znajdują się nieprawidłowe wpisy
dodatkowo zawsze, nawet przed zmianami, WP ma problem z łączeniem się z siecią, żeby np pobrać wtyczki...

Oczywiście 705 nie pomaga, pomijając, że chyba nie jest najwłaściwszy dla WP...

Co zrobić? Prosze o pomoc

PS: Chyba źle wylądował ten post. Proszę przenieść go w odpwiednie msce. Dzięki i przepraszam