We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Domena .pl w OVH


Żwirek
05-09-2007, 14:40
Promocja zakończyła się 31.08.2007. Co jakiś czas sprawdzajcie na ovh.pl może znowu się pojawi.

pest
04-09-2007, 14:49
Cytat Napisał Maker3
Czy planujecie ponownie dać tą promocję domena .pl 50% taniej (za 33zł)?
no taka promocja byłaby bardzo pożądana, szkoda że nie załapałem się na poprzednią obniżkę 50%, mam nadzieję że są jakieś plany wprowadzenia znowu obniżki 50% na domenę .pl

Maker3
01-05-2007, 19:39
Czy planujecie ponownie dać tą promocję domena .pl 50% taniej (za 33zł)?

Artur_9999
18-04-2007, 21:38
CZemu nie wyszukuje serwerów jak wpisuje ip. i jest zle prosze o kontak pilne i szukam klanu w cs 1.6 no -steam muj numer gg 1325850

Apofis
01-03-2007, 09:14
Ok Domena został juz poprawnie przypisana :-) Chyba jesteśmy wszyscy niecierpliwi xD

PhpMyAdmin też już działa - faktycznie nalezało wybrac inny typ bazy... tytlko w mailu miałem inaczej i tamten nie wchodził

bob123
01-03-2007, 08:59
czy to kiedyś zniknie
Tak, wystarczy poczekac na rozpropagowanie domeny.

na phpmyadmin dostac sie nie moge :/ bo podobno złe hasło
Upewnij sie ze wybrales poprawny serwer mysql

Apofis
28-02-2007, 22:49
Ok a ja mam taki problem - zakupilem dzis kolo 16.00 60GP + domene apofis.pl
i tak - serwer jest ok bo juz wrzuciłem pliki, na phpmyadmin dostac sie nie moge :/ bo podobno złe hasło xD
a jak wchodze na adres www.apofis.pl to zamiast pustej strony mam coś takiego:



I teraz pytanie : czy to kiedyś zniknie i będe miał swoją strone czy mam coś zrobić? Francuskiego nie znam niestety

Sude
28-02-2007, 20:39
@Xero
U mnie już wszystko jest ok. Podobnie jak Ty miałem komunikat. Widocznie musimy poprostu poczekać.

Edit. Niedoczytałem Twojego wcześniejszego postu. Wiec już wiemy na przyszłość na jakich zasadach to działa

Kristo
28-02-2007, 20:04
no ja czytac umiem ale to niechodzi o logowanie moje
tylko u nich sie ktos nie wiem
ze nie moga zarejstrowac

a skoro zamowienie bylo od mnie czyli wlasciela pzryjete
kasa zaksiegowana to chyba cos z tym faktem ovh powinno zrobiac
a oni od ostatniego maila z 26 (w nim ze do 27 bedzie si ) do dzis ani sie nikt nie odezwal

i to mnie irytuje!!!!!!!

ps
no jak a dodaj serwer wirtualny : lol

EDIT
No widze ze udalo sie rozwiac problem z moja domena.
Serdecznie dziekuje!!!
Pozdr

Xero
28-02-2007, 19:53
podsumowanie
Numer operacji: 572257
Domena: violber.pl
Typ operacji: Rejestracja domeny
Aktualny status: problem
Wiadomość: Nie można zarejestrować kontaktu w regis
try z nichandle właściciela SK3739-OVH
Użytkownicy : [ SK3072-OVH ]
chyba coś jest nie tak z właścicielem na jaki "nichandle" się logujesz ??

co do mojego problemu to nie mogę zrobić nic z serwerem wszystko jest niedostępne



Chyba już wszystko działa tak jak trzeba, po prostu trzeba czekać sorry za zamieszanie

Kristo u Ciebie jest jakiś problem z zarejestrowaniem domeny, napisz może do admina, albo zadzwoń to będziesz wiedział co jest nie tak

Kristo
28-02-2007, 19:37
jak widzisz ja w managere to juz wszystko masz
porostu kliknij na nia
wybierz serv wirtualny i tam porostu poustawiaj hasla
i wszystko
tak bynajmnie to wyglada w pzrypadku serverow 60free
mam ich kilka
wie mysle ze tak samo to sie ma z 1000gp
ale 100$ pewnosci to nie mam bo ja niestety kurna nadal zcekam no zrealizowanie mojej uslugi i pomalu zaczyna mnie to irytowac ten brak jakich kolwiek informacji dalszych w tej sprawie!!!

Xero
28-02-2007, 19:04
@Sude

jak dojdziesz jak aktywować serwer to napisz, ja wykupiłem domenę + gp1000 ok 17:00. 20 min po domenka już była tylko nie wiem co z serwerem. W zakładce

-SERWER WIRTUALNY
--PODSUMOWANIE

Uwaga! Stworzone przez Ciebie zamówienia są w trakcie realizacji!

-

więc może trzeba jeszcze poczekać

Kristo
28-02-2007, 18:57
No to gratuluje bo z moja cos im poszlo nie tak !!!
a co do twojego pytania to porostuj go aktywauj poustawiaj hasla wszystkie
i tyle domena na bank juz pod nie go jest podpieta !!!

Ps

Halo kadro ja nadal czekam na aktywacje !!!
odezwalby sie ktos czasem w tej sprawie bo od ostatniego @ z trescia ze danego dnia powinno byc juz ok tak nie jest i nawet zadej wiadomosci
kasa dawno przelana a uslugi jak nie ma tak nie ma
Oczywicie nie twierdze ze to czyjas wina tylko drazni mnie ten brak kontaktu!!!

Pozdr

Sude
28-02-2007, 15:05
Witam,
Przed godziną wykupiłem domene .pl wraz z darmowym hostingiem 1000GP. Dokonałem przelewu on-line. Domena została zarejestrowana pomyślnie, oraz widneje w 'Moje usługi'. Nie wiem jednak w jaki sposób aktywować wirtualny server 1000GP. Czy wymaga to mojej ingerencji lub będzie aktywowany automatycznie w najbliższym czasie ?
domena: www.granado-espada.pl

Kristo
27-02-2007, 02:39
oo no byloby milo
tylko narazie jakos nie dodali mi jej jeszcze(domeny) do menagera
jak sprawdzam op w toku to wuglada to tak:

podsumowanie
Numer operacji: 572257
Domena: violber.pl
Typ operacji: Rejestracja domeny
Aktualny status: problem
Wiadomość: Nie można zarejestrować kontaktu w regis
try z nichandle właściciela SK3739-OVH
Użytkownicy : [ SK3072-OVH ]

Aktywacja : 2007-02-24 14:52:09
Data przejścia: 2007-02-26 12:09:39
Data realizacji: -

Historia operacji
Rejestracja domeny .pl

1. Rozpoczęcie
Rozpoczęcie operacji
2. Rejestracja kontaktów
Deklaracja właściciela, kontaktu administracyjnego, technicznego i księgowego
3. Rejestracja u registry
Rejestracja domeny u registry
4. Rejestracja w OVH
Rejestracja domeny w OVH
5. Koniec
Ta operacja została zakończona i zarchiwizowana w historii operacji

no i nie kumam co to za problem ale hcyba przez to nie wizde jej w menagere
jakbys byl tak dobry to pomoz
Pozdr

Żwirek
26-02-2007, 14:56
Jak wykupiles domenę pl to po jej rejestracji powinieneś mieć w managerze możliwość aktywacji 1000gp.

Kristo
25-02-2007, 13:22
Wlasnie a ja jesze lepiej zrobilem wzcoraj wykupilem domene pl bez 1000gp bo nie zauwazylem

lol a to taka sama cena bez czy z i co teraz da sie cos zadzialac w tym temacie

Żwirek
06-12-2006, 10:13
Cytat Napisał mjhal
A więc to rabat?

Ale jeśli to rabat to bardzo fajnie, wygląda na to że zostane z wami na długo. chwilą
Tak, rabat.

mjhal
05-12-2006, 18:44
A więc to rabat? Ja już myślałem że to jakiś błąd

Ale jeśli to rabat to bardzo fajnie, wygląda na to że zostane z wami na długo. (przed chwilą się zarejestrowałem)

DemoNick
01-12-2006, 20:57
podłamałem sie bo właśnie dzisiaj rano wykupiłem domene .pl na ovh razem z 1000gp a po południu ovh wprowadziło 50% rabatu
nie można było tego zrobić od godziny 0:00?
O 10 zapłaciłem ponad 80 zeta a jak bym poczekał do 16 zapłacił bym 40.
wiem mam pecha, ale może przyślijcie mi przynajmniej firmowy kubeczek (bo zbieram)

Żwirek
20-11-2006, 11:42
Hosting jest tak długo darmowy jak domena jest opłacana u nas, 66zł to cena netto za rok, brutto to 80.52 zł.
Parametry 1000gp:
http://www.ovh.com/pl/products/gp_10...ails_info.html

mariano
20-11-2006, 11:41
Cytat Napisał mjhal
To konto posiada bazę danych, jaki jest maksymalny rozmiar tej bazy danych, czy są jakieś limity na połączenia z nią?
http://www.ovh.com/pl/products/gp_10...ails_info.html

Czy ten maksymalny rozmiar dotyczy tego ile ona u was zajmuje na dysku
Rozmiar jest obliczany na podstawie "show table status" (http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/...le-status.html).

mjhal
19-11-2006, 19:58
Jak długo będę miał darmowy hosting (w ofercie 1000gp) po wykupieniu domeny pl?

66 zł to jest cena z vatem czy bez? (nie znalazłem tego w żadnym czytelnym miejscu)

To konto posiada bazę danych, jaki jest maksymalny rozmiar tej bazy danych, czy są jakieś limity na połączenia z nią? Czy ten maksymalny rozmiar dotyczy tego ile ona u was zajmuje na dysku czy ile zajmie jej NIE SPAKOWANY zrzut?
(ostatnio gadałem z kumplem i powiedział że jego baza danych zajmuje 400mb, a zrzut zajmuje 40mb, z tego co mi tłumaczył wywnioskowałem że puste tabele też zajmują miejsce)

sosnix
15-11-2006, 08:41
Michal, raczej nie... Cos czytalem ze tylko konto 1000gp mozna miec tylko jedno .
Pozdr

sobol84
02-09-2006, 13:56
mam pytanko... mam "wykupiona" opcje .info + 1000GP gratis na rok, czy mogę na swój login-konto dodatkowo wykupić kolejna domenę w .pl i konto 1000GP gratis?? tak, że będę miał dwie .info +1000GP i .pl + 1000GP???

PS. Jestem bardzo zadowolony z jakości usług świadczonych przez Was! Oby tak dalej a napewno będę kontynuował współpracę z Wami.

Pozdrawiam

Michał

aneta
11-07-2006, 15:23
Nie ma możliwości dokupienia dodatkowego miejsca na www. Można przejść na wyższą ofertę. Oferta 1000gp jest darmowa. Płaci się tylko za odnowienie domeny.

muchakk
10-07-2006, 19:09
1000gp(płatna po pierwszym roku)

Żwirek
10-07-2006, 15:55
Jaką masz ofertę?

muchakk
10-07-2006, 14:17
Kozystam z płatnej oferty i dlatego tez pytam czy moznaby dopłacac ileś tam złotych rocznie za ileś tam mb miejsca?

Żwirek
10-07-2006, 13:42
Nie ma możliwości dokupienia miejsca na serwerze, w takiej sytuacji można przejść na płatną ofertę z większą przestrzenią www.

muchakk
10-07-2006, 11:02
A czy jest mozliwośc dokupienia dodatkowej pojemnosci konta? np. jak mi się skączy ten 1 GB?

aneta
23-06-2006, 08:51
Dla serwera 1000gp można dokupić dodatkowy transfer. Kosztuje on 3,90 PLN netto za 10GB. Zamówienie można stworzyć w managerze. Nawet jeśli masz już konto 60free, to możesz zamówić konto 1000gp.

Pozdrawiam

milkus
22-06-2006, 20:11
Przejrzałem dokałdnie tą ofertę i wygląda bardzo interesująco. Martwi mnie tylko jedno 30GB transferu miesięcznego.

I tutaj moje pytanie: czy jest, bądź będzie możliwość uprage transferu?

Jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ początkowo 30 GB w zupełności wystarczy, ale z czasem będzie to kłopotliwe.

Mianowicie chcę założyć program partnerski dla webmasterów i aby zdobyć webmasterów i reklamodawców, to sam muszę wpierw rozreklamować ten system (później będą to robić webmasterzy), a z doświadczenia wiem że puszczenie kilku takich reklam szybko zrzera tranfer.

Kolejne pytanie: Jeżeli na ovh.org mam jedną stronę, to czy mogę również kożystać z usługi .pl + 1000GB

mgaca
10-04-2006, 15:27
i jeszcze dla .eu

Maverick
08-04-2006, 23:00
Tak. 1000gp jest za free do domeny .pl i .info

Dobromir
08-04-2006, 15:59
mam pytanie czy ta cena tzn 50zl brutto, to jest i za domene i za miejsce na serwerze?

aneta
01-04-2006, 19:48
Domenę będzie można odnowić przed datą jej wygaśnięcia. Jeśli domena wygasa w sierpniu i teraz zostanie wykonany transfer, nie trzeba będzie od razu odnawiać domeny.

Pozdrawiam

arturro
01-04-2006, 02:33
Mam jeszcze jedno pytanie..

Czy jesli zrobie transfer domeny pl teraz oraz zamowie do tej domeny serwer 1000gp bede musial takze teraz przedluzyc waznosc domeny? Czy bedzie to mozna zrobic w sierpniu przed wygasnieciem waznosci domeny?

Jest to wazne gdyz domena jest zarejestrowana dla organizacji non-profit, stowarzyszenia zajmujacego sie pomoca dla dzieci, ktore utrzymuje sie z darow firm wspierajacych i w chwili obecnej nie dysponuje srodkami, ktore moglaby przeznaczyc na przedluzenie waznosci domeny ... a profesjonalny serwer jest jej potrzebny gdyz aktualnie strona stowarzyszenia umieszczona jest goscinnie na serwerze prywatnym, niestety nie spelnia on jednak odpowiednich warunkow...

aneta
21-03-2006, 10:30
Transfer domen .pl do OVH jest darmowy. Po przeniesieniu domeny data wygaśnięcia nie zmienia się. Przed datą wygaśnięcia będzie można odnowić domenę. Jeśli wraz z transferem zostanie zamówiony serwer 1000gp, będzie on aktywny tak długo, jak długo domena będzie zarejestrowana w OVH.

Pozdrawiam

arturro
21-03-2006, 02:16
Obecnie domena pl jest wazna do sierpnia 2006, czy jesli przetransferuje ja teraz to waznosc domeny wraz serwerem bedzie do sierpnia 2007, czy serwer wazny bedzie jedynie przez rok od momentu transferu?

Łabędź
10-02-2006, 23:10
Cytat Napisał Maverick
Już mi aktywowali 4 dni to i tak niedługo... jak na zapłate wysłaną przez poczte... OVH odrazu aktywowało jak dostali zapłate chyba Ps. serwery DNS odświeżają się automatycznie i nie musze czekać do poniedziałku aż mi sie aktywują?? Jak tak to bardzo fajnie
Jeżeli wcześniej 'nie pytałeś' dns o tą domene to prawdopodobnie przy Twoim zapytaniu pobiorą od razu dobrą konfiguracje domeny. Tylko że tak nie musi mieć każdy. Propagacja DNS troche trwa.


pozdrawiam

Maverick
10-02-2006, 22:36
Już mi aktywowali 4 dni to i tak niedługo... jak na zapłate wysłaną przez poczte... OVH odrazu aktywowało jak dostali zapłate chyba Ps. serwery DNS odświeżają się automatycznie i nie musze czekać do poniedziałku aż mi sie aktywują?? Jak tak to bardzo fajnie

Pozdrawiam

Naki-BoT
10-02-2006, 21:32
Tak tylko zdarza sie ze inni obijaja sie z realizacja dosc dlugo, OVH robi to natychmiast,
Nie rejestruja i to lepsze nie raz spotkalem sie ze ktos sobie 'zakupil' domene byla zajeta te 2-3 tygodnie i tak nie oplacil,a inni nie mogli skorzystac.

microcom
10-02-2006, 21:26
zaraz po tym jak domena zostanie zarejestrowana i przypisana do konta musi minąć kilk-kilkanaście godzin(do 48) zanim serwery DNS się odświerzą i będzie ona widoczna w sieci.a pozatym operator u którego jest zamawiana domena powinien zarezerwować domene żeby nikt inny jej nie nie kupił tak robią inni operatorzy.
Pozdro.

Maverick
10-02-2006, 15:55
Ja wysłałem kase w pn. a juz jest piątek i nic ale to pewnie banki sie tak wloką :/ jeśli nie wpłynie dzisiaj to bede chyba musiał czekać do poniedziałku... ale mówi sie trudno

Naki-BoT
02-02-2006, 20:24
W FAQ bys pewno znalazl odpowiedzi i dlatego ; )

Jesli jakas inna firma zajmie domene przed tym jak OVH ja zarejestru to niestety - trudno?
takie sa prawa w domenach.

Ja jako nowy klient konto dostalem natychmiast, a domena z serwerem pokazala sie w bardzo krotkim czasie po tym jak wplynela kwota.. czyli liczyc od momentu jak dojdzie przelew 1-kilka godzin.

Adriano
02-02-2006, 19:42
...szkoda że nikt nie odpowiada będzie trzeba zrezygnować...

Adriano
31-01-2006, 20:32
Pytanie do Admina:

Do zajestrowania konta 1000gp z domeną pozostało mi tylko wysłanie opłaty - jeśli w tym czasie ktoś inny zarejestruje tą domene to co ja dostanę ?

Po wysłaniu opłaty ile bedzie trzeba czekać na domene i serwer?

Naki-BoT
31-01-2006, 17:29
Cytat Napisał john23
czy w tej ofercie na serwerze dostępna jest funkcja mail()?
Tak.

Cytat Napisał Adriano
Może mi ktoś podać adres swojej strony - 1000gp
http://www.pvpgn.pl -> nie wrzucilem jeszcze nic poza intrem do www, ale mozesz zobaczyc jak sie laduje i np. zgrac pliczek jest pod IP: ....

Cytat Napisał ManiakS
Do kiedy będzie ta promocja ?
Jeszcze niedawno na www.ovh.pl pisalo ze do konca lutego, dodana zostala taka sama oferta z domena .info, wiec moze cos uleglo zmianie, jesli nie to jak pisalem wyzej.

Pozdrawiam.

ManiakS
31-01-2006, 14:57
Do kiedy będzie ta promocja ?

Adriano
30-01-2006, 21:13
Może mi ktoś podać adres swojej strony - 1000gp

Chcę zobaczyć jak to wszystko działa - troszkę testów

john23
27-01-2006, 17:50
czy w tej ofercie na serwerze dostępna jest funkcja mail()?

Łabędź
25-01-2006, 16:11
Cytat Napisał Zaper
Czyli serwer dalej będzie za free i będę tylko za domene płacił?
Tak

pozdrawiam

ms93
25-01-2006, 15:46
jesli dalej beda dokladac ten serwer to i tak sie bedzie bardzo oplacac. policzcie sobie ile wychodzi serwer z takimi parametrami na rok...

Zaper
25-01-2006, 15:29
Cytat Napisał Łabędź
Nie dużo więcej, lecz normalnie - 66PLN/rok netto dla '.pl'.

pozdrawiam
Czyli serwer dalej będzie za free i będę tylko za domene płacił?

Łabędź
25-01-2006, 15:23
Cytat Napisał Zaper
Czyli jeśli teraz zamówie tą usługe to za rok będę już płacił dużo więcej?
Nie dużo więcej, lecz normalnie - 66PLN/rok netto dla '.pl'.

pozdrawiam

ms93
25-01-2006, 14:59
Cytat Napisał Zaper
Czyli jeśli teraz zamówie tą usługe to za rok będę już płacił dużo więcej?
moze ci sie uda trafic na jakas promocje za rok?

Zaper
25-01-2006, 14:56
Cytat Napisał Łabędź
Tyle, że to nie będzie podwyżka, a teraz jest promocja

pozdrawiam
Czyli jeśli teraz zamówie tą usługe to za rok będę już płacił dużo więcej?

Łabędź
24-01-2006, 14:26
Cytat Napisał ms93
przeciez ta cena jest tylko do konca marca. potem bedzie kosztowac 66zl za rok
Tyle, że to nie będzie podwyżka, a teraz jest promocja

pozdrawiam

ms93
24-01-2006, 13:45
Cytat Napisał oloams
Właśnie też mnie to ciekawi, czy to cena promocyjna na pierwszy rok czy raczej nie planujecie podwyżek po roku?!
przeciez ta cena jest tylko do konca marca. potem bedzie kosztowac 66zl za rok

oloams
24-01-2006, 13:35
Właśnie też mnie to ciekawi, czy to cena promocyjna na pierwszy rok czy raczej nie planujecie podwyżek po roku?!

kayo
23-01-2006, 20:54
witam
zastanawiam się co będzie jeśli po roku będe chciał przedłużyć na następny rok - czy cena będzie taka sama? i co ważniejsze czy serwer ciągle będzie gratis w zestawie czy może trzeba będzie za niego extra płacić?
Jest o tym napisane w jakimś regulaminie czy coś w tym stylu?

Pozdrawiam,
Kayo

deqko
10-01-2006, 13:48
Cytat Napisał Lolek
Ile kosztuje ta domena ??
33zl - rok
Cytat Napisał Lolek
9 zł ??
Nie
Cytat Napisał Lolek
Jak ją zamówić, paniem Łabędź moze pan jeszcze raz i jaśniej wytłumaczyć
www.ovh.pl
dalej juz sam dojdziesz

Lolek
10-01-2006, 13:44
Ile kosztuje ta domena ??

9 zł ??


Jak ją zamówić, paniem Łabędź moze pan jeszcze raz i jaśniej wytłumaczyć

Łabędź
08-01-2006, 14:56
Cytat Napisał Lolek
A jeśli chodzi o formy płatności ? :|
Tak - wpłatę pieniędzy należy dokonać na konto podane na naszej stronie. Proszę jednak nie zapomnieć wpisać numeru zamówienia (BC XXXXXX).

pozdrawiam

Lolek
08-01-2006, 14:36
Dzięki Łabędź

A jeśli chodzi o formy płatności ? :|


będzie to wpłata na konto bankowe?

Łabędź
08-01-2006, 12:11
Cytat Napisał Lolek
A jak zamówić taką domenę ??
Pewnie będzie tłoczno, proszę o instrukcję, ponieważ chcę zdążyć )

http://www.ovh.com/pl/

1. W dziale 'Domeny' wpisujesz domenę jaka Cię interesuje, klikasz 'sprawdź'.
2. Jeżeli jest wolna dajesz 'etap 2', jak nie jest wpisujesz inną w tabelce poniżej.
3. W 'etapie 2' ustawiasz czy ma być to na osobę prywatną czy na firmę, oraz czy chcesz do niej hosting. Raczej proponuje 'zarządzaj na 1000gp' bo jest do domeny .pl za free . No chyba, że masz większe wymagania to wybierasz to co chcesz.

dalej to raczej nic co trzeba by było wyjaśniać

pozdrawiam

Lolek
07-01-2006, 21:21
A jak zamówić taką domenę ??

Pewnie będzie tłoczno, proszę o instrukcję, ponieważ chcę zdążyć )


Z góry dzięki

Łabędź
06-01-2006, 10:17
Cytat Napisał pawel
zalezy co jeszcze do konta dodajecie, znana jest juz jego specyfikacja?
http://ovh.com/pl/products/gp_1000gp_details.html

pozdrawiam

pawel
30-12-2005, 19:01
Cytat Napisał Łabędź
Fajnie, co nie?
zalezy co jeszcze do konta dodajecie, znana jest juz jego specyfikacja?
btw. dla mnie fajnie bedzie jak dodacie postgresa :P

kamil
30-12-2005, 18:30
Cytat Napisał deqko
A ta cena to miesiac/rok ??
Oczywiście, że na rok!

A to nie wszystko, będzie jeszcze ciekawiej...

deqko
30-12-2005, 17:55
Cytat Napisał Łabędź
Od dziesiątego stycznia wkraczamy na polski rynek z domeną '.PL'.

Myśle, że cena jest dosyć atrakcyjna.
W prezencie będziemy dawać konto.

'Jedno-gigowe'.

Fajnie, co nie?



pozdrawiam
Nooo coraz bardziej mi sie ovh podoba
A ta cena to miesiac/rok ??

Łabędź
30-12-2005, 15:56
Od dziesiątego stycznia wkraczamy na polski rynek z domeną '.PL'.

Myśle, że cena jest dosyć atrakcyjna.
W prezencie będziemy dawać konto.

'Jedno-gigowe'.

Fajnie, co nie?



pozdrawiam