We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

failed to open stream


Prochol
28-03-2009, 19:45
Czyli jednym słowem KAPA nic z tego nie wyjdzie.
Trzeba się zastanowić nad zmianą serwera, taką propozycję otrzymałem gdzieś na forum.
To narka

Prochol
28-03-2009, 13:15
Oto kod. Ma pokazać średni kurs walut z NBP

Kod PHP:
//Kursy walut//



// Konfiguracja //
DEFINE('_N_COLOR','#000000'); //kolor czcionki nagłówka
DEFINE('_W_COLOR','#000000'); //kolor czcionki wyników walut
// Konfiguracja //

// !!! NIE DOKONUJ ZMIAN W KODZIE PONIŻEJ TEGO KOMENTARZA !!! //

// Pocz±tek pobierania linku do kursu walut w formacie XML...
$a "0";
$connect fopen("http://www.nbp.pl/kursy/kursya.html""r") or die("Błąd przy łączeniu");

while (!
feof ($connect)) {

$a++;

$buffer fgets($connect4096) or die("Błąd przy odczycie");

if(
$a=="221") {

$link $buffer;

}}

        
$rest="http://www.nbp.pl/kursy/kursya.html";
$link=file_get_contents($rest);
        
// Koniec pobierania linku do kursu walut w formacie XML

// Wycinanie linku
$link1 strstr($link'xml');
$link2 substr($link1'0''19');
$link "http://www.nbp.pl/Kursy/".$link2;
// Koniec. Link w zmiennej $link.
// Pobieranie arkusza XML



$rest=$link;
$buffer=file_get_contents($rest);



    
$pos strpos($buffer"USD")+28;
    
$kurs1=substr($buffer,$pos,28);
    
$kurs1=str_replace("kurs_sredni","",$kurs1);    
    
$kurs1=str_replace("<","",$kurs1);    
    
$kurs1=str_replace(">","",$kurs1);    
    
$kurs1=str_replace("/","",$kurs1);    

    
$pos strpos($buffer"EUR")+28;
    
$kurs2=substr($buffer,$pos,28);
    
$kurs2=str_replace("kurs_sredni","",$kurs2);    
    
$kurs2=str_replace("<","",$kurs2);    
    
$kurs2=str_replace(">","",$kurs2);    
    
$kurs2=str_replace("/","",$kurs2);
    
    
$pos strpos($buffer"GBP")+28;
    
$kurs4=substr($buffer,$pos,28);
    
$kurs4=str_replace("kurs_sredni","",$kurs4);    
    
$kurs4=str_replace("<","",$kurs4);    
    
$kurs4=str_replace(">","",$kurs4);    
    
$kurs4=str_replace("/","",$kurs4);    

    
        
// Pobrano arkusz XML i wyniki do zmiennych.
// Wy¶wietlanie...
echo "¦rednie kursy walut z dnia ".$datak." wg NBP:
";

echo 
"
USD

".$kurs1." PLN
";

echo 
"
EUR

".$kurs2." PLN";

echo 
"
GBP
"
.$kurs4." PLN";
?>
Poprosiłem o pomoc administrację OVH i dowiedziałem się, że ze względu na nadużycia zablokowali czasowo port 80
I pewnie przez to zaden tego typu skrypt nie zadziała. Jeśli dałoby się poprawić kod, to bardzo proszę.
giggi
27-03-2009, 20:28
Pokaż kod jakim się bawisz to co pomyślimy

Prochol
27-03-2009, 15:19
To co mam zrobić aby otworzyć strumień? Mam stronę na serwerze wirtualnym, może to jest przyczyną? Albo jakiś błąd w skrypcie?

Prochol
26-03-2009, 15:42
Co zrobić aby dane z innego serwera były przekazywane na stronę?]
Wychodzi mi coś takiego failed to open stream: Connection refused in ...
Czy to ma związek z ustawieniem atrybutów?