belfik
17-08-2008, 21:38
wiem co to jest linux osobiście korzystałem tylko z mandrivy ale to nie jest dystrybucja pod serwer przynajmniej nie polecana. a odnośnie zarządzania serwerem mam pojęcie ale nie z pozycji ssh tylko z pozycji plesk lub cpanel ale one nie sa dla mnie osiągalne finansowo, a zaś webmin jest dla mnie zbytnio zakręcony i chce to wszystko poukładać po swojemu i tu leży mój problem wszystko potrafie bez większych problemów zainstalować ale nie potrafie tego poukładać zęby razem działało np. instaluje paczke xampp ( apache,mysql,etc) ale potem jak zainstaluje jakikolwiek panel to nie mam pojęcia jak je powiązać żeby tworzyć konta dla kazdej z domeny etc. Na tym ma polegać pomoc dla mojej osoby.
Ps. Osoby znające się na rzeczy powinny być wyrozumiałe. I czasem jeśli tego wymagała sytuacja poprowadzić za rączkę.
Ps2. Nie musza być to opisy z obrazkami ale dobrze opisane.
Ps.3 Zadając to pytanie:
Napisał belfik
Nie pisałem zróbcie to za mnie tylko prosiłem o rade jakie komponenty zainstalować żeby to miało ręce i nogi. A tu od razu teks żebym zatrudnił administratora. To jest nie na miejscu.
Ps. Osoby znające się na rzeczy powinny być wyrozumiałe. I czasem jeśli tego wymagała sytuacja poprowadzić za rączkę.
Ps2. Nie musza być to opisy z obrazkami ale dobrze opisane.
Ps.3 Zadając to pytanie: