We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Porty 7777, 8000


prentas1
13-08-2008, 08:40
Teraz już po problemie. Okazało się że ip z którego korzystałem było tylko dla portu UDP. Teraz mam inne ip i wszystko działa

encl
13-08-2008, 07:50
Wklep:
iptables -F INPUT
iptables -F FORWARD

Pokaż:
netstat | grep 7777
netstat | grep 8000

Sprawdź czy proces jest aktywny - lsof

prentas1
12-08-2008, 22:05
I dalej to nie działa . Chyba poprosze o zmiane RPS'a :/

prentas1
09-08-2008, 23:03
Rano zobacze teraz spać :P

seal
09-08-2008, 22:10
zobacz netstatem jak jest z tymi portami - moze sie binduje do localhosta? tcpdumpem mozesz zobaczyc czy jest tam ruch...

prentas1
09-08-2008, 13:54
Hym, do dzisiaj sprawa niejest wyjaśniona, support OVH mnie poprostu olewa. Pan mówi że podeśle mi odpowiednie materiały, ticket nic mi nie daje. :/ Potrzebuje tego pilnie na jutro!

prentas1
03-08-2008, 11:46
Niemam zadnego panelu. Żadne p2p nie jest uruchomione . Firewal niemoże blokować bo wszsyko jest na allow. A w logach w ktorym pliku szukać?

vikingpl
03-08-2008, 10:07
Porty 7778 i 7777 były zdaje się od jakiegoś ruchu P2P. Najprawdopodobniej blokuje je firewall. Inna sprawa że korzysta z nich panel lxadmin.

prentas1
02-08-2008, 14:32
Serwer sam w sobie działa , lecz ja z zewnatrz widze ze niby nie dziala, a na serwerze tak.

linx
02-08-2008, 13:11
dlaczego nie działa.....

A od czego masz logi??? Co w nich jest napisane???
Serwer nie uruchamia bo nie, czy wywala jakiś błąd??

prentas1
02-08-2008, 11:20
Ehh. Maxis glupi nie jestem. U kumpla, inne ip ten sam port, u mnie moje ip ten sam port. I nie działa, niewiem czemu ;/

maxix
02-08-2008, 10:46
chyba, że ma dwa ip to ok :-)

wesolutki
02-08-2008, 10:35
2 osobne serwery = 2 osobne IP powinno działać i u ciebie i u niego, nawet jeżeli port jest taki sam

maxix
02-08-2008, 10:32
Cytat Napisał prentas1
Odpaliłem oba serwery na porcie 7777
Według mojej wiedzy, powinno się na różnych portach serwery odpalać - czyli np. jeden na 7777 a drugi na 7778, bo tak że dwa serwery na jednym porcie to nigdy nie będzie działało :-)

prentas1
02-08-2008, 09:57
Witam. Teraz to jest nie normalne. Kolega zlecił mi instalacje debiana, do tego ftp i takie tam. Zrobiłem wszystko. Na czystym debianie, u niego postawilem serwer do gta, odpalil bez problemu. Wczoraj u mnie przeinstalowałem debiana, czysty bez niczego, włączam serwer i dupa. Niedziała Co jest nie tak? Mój rps nie działa czy co? Konfiguracja iptables nie ruszana. Odpaliłem oba serwery na porcie 7777