We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

co należy zmodyfikować aby poprawnie instalowały się komponenty w Joomla


jokrasa
29-05-2008, 16:44
witam no czytałem ten artykuł wiczorkiem i nic z tego wogóle się nie uruchamia mi witryna.
Co jest grane,
Bo sprawdzałem to moduły się instaluję ale komponenty i templatki z automatu nie.
poruszyłem ten temat jeszcze na :
http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=18920

pozdrawiam

Hurra, no nie myślałem, ale się udało.

Problem tkwił jednak w tym pliku
.htaccess

Nigdzie nie było dokładnie wytłumaczone i dlatego się motałem jak "debil"

Otóż ja początkowo zamieniłem jedynie nazwę pliku, który był już na serwerze htaccess.txt ma .htaccess , a w nim nic nie zmieniłem oprócz dodania tej magicznej linijki "SetEnv PHP_VER 4".
a to błąd widocznie bo plik .htaccess powinien być pusty pomijając jeynie tylko tą linijkę "SetEnv PHP_VER 4".

Teraz wszystko już działa poprawnie

bob123
29-05-2008, 10:02
Moze to pomoze:

http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=6599

jokrasa
28-05-2008, 21:12
Witam wszystkich.

Wszystko było by fajnie, gdyby nie fakt, że niedawno zmuszony zostałem do doinstalowania paru dodatków do joomli 1.012 PE i niestety otrzymuje komunikat, że

Nie można utworzyć katalogu"/home/o/k/r/okrasa/www/components/com_akobook/"
choć wszystkie są zapisywalne.

Nawet zmieniłem ścieżkę absolutną w configuration.php ale to tylko pogorszyło sprawę, gdyż strona wogóle się nie otworzyła.

Proszę o poradę co należy zmienić

Pozdrawiam.