We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Jak włączyć raportowanie błędów


boniek00
05-05-2008, 09:13
Kod PHP:
error_reporting(E_ALL);
?>
http://pl.php.net/manual/pl/function...-reporting.php

pozdrawiam,

Arawa
02-05-2008, 17:28
Wszystko fajnie tylko że na 1000gp jest włączone wyświetlanie błędów a mimo to dalej ich nie wyświetla.

Aimar
01-05-2008, 13:21
edytuj php.ini ...display_errors

Arawa
01-05-2008, 12:19
Dzień dobry.

Programuję w php5 i cały kod mam zorientowany obiektowo. Mój problem jest następujący: jak już zdążyłem zauważyć jeżeli zrobię błąd w składni (np. zapomnę średnika w którejś linii) pojawia się biała strona.

Jest dość irytujące szukanie gdzie się zapomniało średnika, aby cokolwiek się pokazało.

Inna sprawa to problem z funkcją "foreach". Jestem pewien, że funkcja była wywoływana prawidłowo, nawet pytałem znajomych z pracy czy kod jest prawidłowy i był. Natomiast po przekształceniu go na while kod działał.

Prosiłbym o jakieś wskazówki czy coś zmienić htaccessie czy coś innego, aby rozwiązać problem.