We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Błąd...


Tilosag
18-12-2005, 18:22
Problem rozwiązany-trzeba all pliki wsadzić na ftpa do folderu www a nie forum

supermegazord
17-12-2005, 22:43
sprawdź pm

Tilosag
17-12-2005, 22:40
Ehhh...

Wywaliłem wszystkie pliki z ftp'a i zainstallowałem nowe forum SMF. Wchodze w:

http://silkroad.ovh.org/forums/install.php

Pokazuje się:

Nie znaleziono obiektu!

Nie znaleziono żądanego URLa na tym serwerze. Jeśli wpisałeś URLa ręcznie, sprawdź, czy nie się nie pomyliłeś.
Error 404
60free.ovh.org
Sat Dec 17 22:36:00 2005
Wchodze w ftp://silkroad:moje_hasło@ftp.60free...s/install.php:

Pokazuje się:

Sorry, this installer requires PHP!
Zagmatwana sprawa. Nic nie modyfikowałem. Wrzuciłem żywcem pliki z neta.

supermegazord
17-12-2005, 17:54
chcesz mniec dobre darmowe forum polecam simple machine forum "smf" poszukaj w google napewno znajdziesz

Tilosag
17-12-2005, 17:29
Um... Tak, to jest cała zawartość, chyba przeinstaluje to forum na jakieś inne. Co ty na to? Bo bawić się z tym chyba nie ma sensu. Nie wiem jak ty uważasz.

Może masz jakieś ciekawe linki pod ręką?

jimmy
17-12-2005, 15:36
to jest cala zawartosc conf_global ? powiedzial bym ze ciut malo

config.php tez musi byc, sprawdz w includes etc.

Tilosag
17-12-2005, 15:09
Używam SmartFTP. To forum ściągnąłem z jakiejś stronki. Moge stworzyć tylko folder o dowolnej nazwie, gdzyż na windzie nie można tworzyć jakichkolwiek plików zaczynających się na ".". Więc jak stworzyć plik o nazwie .htacces?

EDIT:
Już rozwiąałem ten problem.

Mam teraz inny. Jak skonfigurować twój config.php czyli mój conf_global.php bo dalej nie chce się installować?

Mam w nim takie coś:


?>

supermegazord
17-12-2005, 14:51
po pierwsze primo jak instalujesz invision power board to ono nie jest na licencji gpl czyli nie jest za darmo znaczy nie sądzę abyś za niego zapłacił czyli łamiesz prawo w tym momencie zainstaluj sobie jakies inne forum legelne to wtedy ci pomoge

jimmy
17-12-2005, 14:31
1.
a w config.php wszystko ustawiles dobrze?, jesli tak to zrob w katalogu z forum plik " .htaccess " a w nim wpisz
Kod:
SetEnv PHP_VER
5 mozliwe ze to forum nie lapie wersji php.

2,
wlacz skrypt instalacyjny przez http://nazwa_konta.ovh.org/forum/install/install.php

Tilosag
17-12-2005, 13:24
Hmmm... macie tu plik z pomocą installacji:

http://rapidshare.de/files/9327857/D...ation.rar.html

Cały documentation.

Może problem tkwi w:

An installer is provided to assist you in entering the information Invision Power Board needs to connect to your mySQL database and to create your new administrators account.
Wszystkie CHMOD pozmiemniałem.

RMali
17-12-2005, 01:04
Powiedz dokładnie, jaki to typ forum i jaka wersja zobacz w plik redami do instalacji i sprawdź czy wszystko dobrze poustawiałeś szczególnie zwróć uwagę na chmody ( to znaczy atrybuty plików) to powinno pisać w instrukcji instalacji

Tilosag
15-12-2005, 16:38
Mój błąd, sorx.

Ofc. próbuje zainstallować na org a nie na pl


EDIT:





Coś wam to mówi?

P.S.

Jak kopjuje link z Smart FTP'a to on sam zmienia z .org na .pl przynajmniej chyba

RMali
15-12-2005, 14:09
no ja wiem ze ma być .org ale on próbuje instalować na www.silkroad.ovh.pl i dlatego to mu nie chodzi dlatego napisałem ze adres ma zły na skrenie widać ze próbuje na adresie z końcówkom .pl , może nie widziałes bo on jest tam na rapidshare

supermegazord
15-12-2005, 13:27
daj screna normalnie a nie go slesz na rapidshare zeby ludziom zycie utrudnic jeśli chodzi o post wyżej to nie .pl tylko .org w adresie inaczej nie pojedzie

RMali
15-12-2005, 12:08
Nie wiem czy mi się dobrze wydaje ale może problem z instalacjom jest związany z tym ze strona o adresie ww.silkroad.ovh.pl w ogóle nie istnieje sprawdź dokładnie jaki masz mieć adres strony i wtedy spróbuj , taki adres widnieje na screnie


I pisze ci na nim ze strona prawdopodobnie nie istnieje albo źle wprowadziłeś adres i w tym tkwi problem

Tilosag
15-12-2005, 11:11
taaa... ty czytałeś pierwszy post??? Przecież napisałem że zmieniłem -.-"

P.S.

Installuje przez ftpa, (jestem newbie - nie bić za mocno)da się jakoś inaczej??? przez www?

EDIT:

Jak wchodze przez www to:

http://rapidshare.de/files/9205361/a...found.bmp.html

supermegazord
14-12-2005, 19:36
patrzyłem na screny i tam pisze jest napisane tłumacząc na polski zmien nazwe plik z con_global.php_dist na conf_global.php przed rozpoczęciem instalacji

Xenon
14-12-2005, 19:03
To ty probujesz cos zainstalowac przez serwer ftp???

Tilosag
14-12-2005, 18:46
1. Ładuje all pliki na ftp do folderu "/forum".

2. Włączam z ftpa installatora czyli "ftp://ftp.60free.ovh.org/forum/install/index.php"
Jeszcze login i hasło ofc.

3. Pokazuje mi się dokładnie to, co na screenach...

HeLp!

P.S.

Masz tu co mniej więcej się pokazuje:
http://rapidshare.de/files/9169418/S...echam.doc.html

supermegazord
11-12-2005, 11:12
To Masz Przy Instalacji Czy Jak Napisz Dokładniej Bo Niebardzo Wiem O Co Ci Chodzi A I Tez Nie Bardzo Wiem Po Tych Zrzutach Co Jest Oprocz Tego Ze Jakis Błąd Masz

Ave

Tilosag
11-12-2005, 10:38
OMG TY OGlądałeś wogóle screeny????

Wyskakują jakieś bugi -.-"


A poza tym strona się cały czas automatycznie odświeża!

supermegazord
10-12-2005, 19:15
a co ci nie działa

Tilosag
10-12-2005, 19:11
Czy ktoś mi wreszcie pomoże?!

Czekam od 2 tygodni!!!


POMOCY!

Tilosag
06-12-2005, 21:25
Czy ktokolwiek może mi pomóc???

Tilosag
04-12-2005, 21:36
Wykasowałem obrazki i zapodałem linki.

deqko
04-12-2005, 20:43
Ustaw obrazki jako linki do nich, bo sa za duze!

Tilosag
04-12-2005, 18:42
Warning! The following errors must be rectified before continuing!

$err_string
Warning!

The following errors must be rectified before continuing!
Please go back and try again!

$msg
Um... jestem początkujący i nie za bardzo wiem o co chodzi

Co mu niepasuje?

HELP!


P.S.

Nazwe pliku z conf_global.php.dist na conf_global.php zmieniłem.


EDIT:

Za duże? Mi wszystko działa :P

Linki:

http://i30.photobucket.com/albums/c3...lkroad0002.jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c3...lkroad0001.jpg