We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Błąd serwera - proszę o szybką pomoc


bajery
09-04-2008, 16:11
Cytat Napisał Łabędź
Niestety - jak wyłączyłeś strone to nie moge zobaczyć co jest nie tak.
Proste Zdejmowałem monit w chwili w której to pisałeś Jest jeszcze jeden problem o którym dotychczas nie wspomniałem a który pojawił się wczoraj (prawdopodobnie jednocześnie z błędami które opisałem w poprzednim poście) i trwa do tej pory, mianowicie - mam pozmieniane uprawnienia plików na FTP. Gdy próbuje skopiować do siebie jakiś plik pisze:

Komunikat błędu mojego klienta FTP:
"550 Size not allowed in ASCII mode"

, ustanawiam więc od nowa uprawnienia dla pliku który chce skopiować i problemu nie ma -plik się kopiuje (dlatego sądzę że problem z kopiowaniem plików to wina uprawnień). W każdym razie - jeśli możesz coś zdziałać Panie ptaku to będę bardzo wdzięczny.

P.S. Dodam jeszcze dlaczego dzieje się tak, że tekst jest niewidoczny - otóż silnik strony generuje dynamicznie arkusze stylów (niektóre wartości) i przechowuje je w Cookisach. Jeśli w arkuszu brak np. zdefiniowanego koloru tekstu to przeglądarka automatycznie wrzuci domyślny czyli czarny kolor tekstu (stąd niewidoczny tekst). Problem w tym, że skrypty po modernizacji przestały "widzieć" Cookies.

Pozdrawiam!

Łabędź
09-04-2008, 15:51
Cytat Napisał bajery
Witam, w serwisie www.lukas-home-page.ovh.org również występuje problem od wczoraj. Wygląda na to jakby serwer nie odsyłał plików cookie, są chyba również problemy z utrzymywaniem sesji PHP ale nie miałem czasu sprawdzać. Jedyne co udało mi się ustalić to adres serwisu który kiedyś wyświetlał się jako www.lukas-home-page.ovh.org natomiast teraz jest samo lukas-home-page.ovh.org.
Jeśli mielibyście trochę czasu to proszę, zerknijcie na to.
Niestety - jak wyłączyłeś strone to nie moge zobaczyć co jest nie tak.

pozdrawiam

bajery
09-04-2008, 15:37
Witam, w serwisie www.lukas-home-page.ovh.org również występuje problem od wczoraj. Wygląda na to jakby serwer nie odsyłał plików cookie, są chyba również problemy z utrzymywaniem sesji PHP ale nie miałem czasu sprawdzać. Jedyne co udało mi się ustalić to adres serwisu który kiedyś wyświetlał się jako www.lukas-home-page.ovh.org natomiast teraz jest samo lukas-home-page.ovh.org.
Jeśli mielibyście trochę czasu to proszę, zerknijcie na to.

damcyk
08-04-2008, 09:14
http://1stsbs.ovh.org/ powinno już być ok

D@nielo
04-04-2008, 13:40
Witam!
moja strona to http://1stsbs.ovh.org/
mam problem z serverem, jak wyżej mój poprzednik a wyświetla mi się :

Bad Gateway

The proxy server received an invalid response from an upstream server.

strona śmigała dość nawet, czasem coś się psuło, ale teraz to już całkiem nie chodzi. FTP też nie działa

Mam jeszcze inne strony w tym hostingu ale one działają ok, więc ten problem dotyczy tylko tej strony.

Proszę o pomoc

bob123
03-04-2008, 16:08
Juz powinno byc ok.

matheus.ocw
03-04-2008, 15:35
Na mojej stronie www.imprezuj.ovh.org od dzis wystepuje nieznany blad. Strona nie wczytuje sie, wyswietla sie tylko informacja:

"Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand."


Co z tym zrobić? ;p

P.s. nie wiem czy to dobry dział, ale nie wiedzialem gdzie umiescic