We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

problem z galerią


Hip3q
16-12-2005, 07:29
Oki juz wywalczyłem tą galerie... sposob był prosty a mianowicie zassałem uaktualnienie do wersji 6.00.300.

Jezeli ktos uzywa wlasnych themow to zalecam podczas aktualizacji nie podmieniac pliku news... w innym wypadku przebudowac swojego thema jezeli News'y maja byc wyswietlane w dwoch tabelach.

Hip3q
14-12-2005, 19:16
Jedyna roznica to Maklasymalna wysokosc i szerokosc zdiecia u mnie wynosi ona 500x400, ale nie sadze aby to byla przyczyna tego...

Xenon
14-12-2005, 19:10
Cytat Napisał Hip3q
Mam na 777 ale na 755 jest to samo... i ni chusteczki nie wiem co jest grane....
Zobacz ustawienia w galerii czy masz taklie same jak w zalonczniku

Hip3q
14-12-2005, 18:54
Mam na 777 ale na 755 jest to samo... i ni chusteczki nie wiem co jest grane....

Xenon
14-12-2005, 18:50
Cytat Napisał Hip3q
No dobra... wszystko pieknie atrybuty na 777 fotki dodaje tylko czemu miniaturek nie robi? Sami zobaczcie
Dziwna sprawa mi normalnie dziala a tez mam phpfusion v6.00.207. A katalog "images" masz na 755? Choc watpie by to cos zmienilo...

Hip3q
14-12-2005, 18:27
No dobra... wszystko pieknie atrybuty na 777 fotki dodaje tylko czemu miniaturek nie robi? Sami zobaczcie

supermegazord
02-12-2005, 11:12
photogalery który jest w katalogu image

dogsportal
02-12-2005, 07:55
ale którym

supermegazord
01-12-2005, 19:31
zobacz czymasz odpowiednie chmody znaczy 777 na katalogu

dogsportal
01-12-2005, 19:13
tak i o zdjęcie przypożądkowane na album zdjęć

supermegazord
01-12-2005, 19:10
no kliknąłem na ten obrazek i faktycznie pojawił się inny obrazek za pstrym napisem WASZE PIEKNE PSY rozumiem ze chodzi ci o to ze nie wyświetla się jako miniaturka w albumie tak ???

dogsportal
01-12-2005, 19:01
ale ja je dodałem. Jak sie wchodzi do galerii do się zadne zdjęcie nie wyświetla ale jak sie kliknie na zdjęcie w galerii to na informacji o tym zdjęciu sie wyświetla z reszta sam zobacz

supermegazord
01-12-2005, 18:59
NIE JESTEM NERWOWY DL JASNOSCI

jeśli pokazuje ci się not image czy tam image not found to znaczy ze nie moze znalezć pliku z obrazkiemczyli musisz go dodać jak robisz nowy album dodajesz grafike a fusion skaluje do miniaturki jak nie dodasz to masz to co masz aktualnie na stronie

dogsportal
01-12-2005, 18:38
ty supermegazord nie bądź taki nerwowy.
Ale przejde do sedna.
Zrobiłem nową galerię i wstawiłem tam jedno zdjęcie ( sami zobaczcie www.dogsportal.ovh.org/photogallery.php) .. Kiedy wchodze do tej galerii i naciskam na to zamieszczone zdjęcie to sami zobaczcie http://dogsportal.ovh.org/photogallery.php?photo=1
Co mam robić ???

supermegazord
01-12-2005, 18:21
NAPISZ DOKŁADNIE CO cI ZNOWU NIE DZIAŁA

THOR
01-12-2005, 16:11
Cytat Napisał dogsportal
dalej tak jest
OK...nie bede nabijal postów...ale wydaje mi sie że krecisz. jesli zrobiles tak jak napisalem (u mnie jakos dziala ) i nadal Ci nie dziala to ja Ci nie pomoge...a kazdy napisze Ci raczej to samo Pozdrawiam

dogsportal
01-12-2005, 16:05
dalej tak jest

THOR
01-12-2005, 16:00
Cytat Napisał dogsportal
zrobiłem tak i dalej mi to wyskakuje
Niemozliwe... Na pewno zrobiles tak jak napisałem????...Usun ten album który masz (i tak jest pusty bo bylem na stronce ) i stwórz na nowo. I wlasnie wtedy jak bedziesz go tworzyl wybierz fotke która ma go reprezentowac w galerii. Pozdrawiam

dogsportal
01-12-2005, 15:50
zrobiłem tak i dalej mi to wyskakuje

THOR
01-12-2005, 14:44
Kiedy będziesz dodawał album do galerii musisz wskazać plik graficzny który zostanie wygenerowany jako miniaturka. I napis "Image not found" zniknie

Zarządzanie treścią --- Dodaj album (obok pola "Obraz" kliknij na "Przeglądaj" i wybierz fotke która bedzie reprezentowała dany album).

dogsportal
01-12-2005, 14:34
mam problem z galerią. wchodze na panel administracyjny i dodaje album galerii i kiedy chcem do niego przypisać zdjęcie to kiedy wchodze na galerie to wyświetla mi się zdjęcie z napisem: image not found.
A prubowałem już dować obraz przez dysk, sieć i nawet przez konto ftp i nic. Co mam robić ??? Help !!!!!!!!!!!!!!!!!