We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

padła strona, brak połączenia z bazą danych, brak logowania do phpMyAdmin


azael21
20-01-2008, 17:42
a mozesz powiedziec co mam zmienic przy coppermine bo szukam i nic :-/

Edit:
ok znalazlem :-D

wchodzimy do katalogu include i tam jest "config.inc.php" i w nim zmienamy jak w poscie wyzej :-)

sabesak
20-01-2008, 16:32
Chwała Ci za to RealKoi

Jeszcze raz dzięki

Ciekawi mnie skąd tak nagle przestało odpowiadać ustawienie localhost
przecież wcześniej działało bez zarzutu...

RealKoi
20-01-2008, 12:43
Witam.

U mnie problem polegał na tym ze podczas instalacjii (joomli) podałem
w bazie danych "localhost".

Aby naprawic ten błąd należy:

1.Joomla:
Pobrac plik : configuration.php
znależć w nim wiersz : $mosConfig_host = 'localhost';
w miejsce "localhost" wstawic : "mysql.60free.ovh.org"
2.PHP Fusion
Pobrać plik : config.php
znależć w nim wiersz : $db_host="localhost";
w miejsce "localhost" wstawic : "mysql.60free.ovh.org"

W innych CMS powinno byc podobnie.
Pozdrawiam.

sabesak
18-01-2008, 21:22
a teraz już idzie się zalogować do phpmyadmin, ale muli jak diabli, a przy próbie exportu bazy wywala taki błąd:

Proxy Error

The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request POST /phpmyadmin/export.php.

Reason: Error reading from remote server


czy ktoś z adminów zagląda na to forum w wekendy?

zastanawiałem sie nad ofertą płatną ale jak to ma być reklama dla płatnych kont to ja dziękuje...

Są postępy udało się zrobić export bazy...
Tak sobie myśle że chyba jednak temat założyłem nie w tej kategorii, bo tu będzie raczej sprawa MySQL...

Lusio
18-01-2008, 18:12
Ja też mam to samo :/ a użytkownicy czekają A temat nie powinien być w 60free mysql ?
edit:
lol to mój błąd był bo od początku miałem db_host: localhost a teraz zmieniłem na: mysql.60free.ovh.org i działa. Ale na localhost przedtem też działało.

conish
18-01-2008, 15:40
Padl raczej serwer, bo z moim sql jest to samo.

teraz sypnelo proxy

sabesak
18-01-2008, 15:38
Stało się to nagle! wczoraj śmigała jak nówka a dzisiaj lipa tylko komunikat:

Witryna powinna być dostępna.
Jeśli widzisz ten komunikat,
powiadom administratora.
Nie można się połączyć z serwerem bazy danych


przy próbie łączenia na phpMy Admin
taki komunikat:

Błąd
#2002 - Serwer nie odpowiada (lub gniazdo lokalnego serwera MySQL nie jest skonfigurowane poprawnie)


link: mal-top
masakra, mam nadzieję że to po stronie serwera problem...
Mało tego mam drugą strone w trakcie tworzenia i podobna sprawa

jest dostęp przez FTP jeśli to coś pomoże...