We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

[Apache] prawie 100% CPU used


borec
02-07-2008, 14:49
Cytat Napisał raven
No ale żeby na linuxie skompilować z czymś innym niż prefork to trzeba dać w configure ręcznie parametr, więc napewno koleś tego nie zrobił.
Hm ciekawe, bo mi się wydawało że w Gentoo są odpowiednie flagi dla apacha:
Kod:
APACHE2_MPMS="-event -itk -peruser -prefork -worker"
więc na mój gust wystarczy w /etc/make.conf:
Kod:
APACHE2_MPMS="-prefork worker"
i reemergnąć apacha.

raven
02-05-2008, 21:39
Cytat Napisał gucio
Skompiluj Apache'a z workerem pracującym w trybie prefork
k.
Wiem że to przejęzyczenie, ale śmieszne Worker to mpm pracujący własnie na wątkach więc powinno brzmieć "skompiluj apache z mpm prefork".

No ale żeby na linuxie skompilować z czymś innym niż prefork to trzeba dać w configure ręcznie parametr, więc napewno koleś tego nie zrobił.

I też muszę powiedzieć ze mpm Worker pracuje niestabilnie, u mnie powodował po 3-5 godzinach obciązenie 50% nawet jak nic się nie działo

gucio
28-04-2008, 20:12
A ktory Apache?
Pracuje jako prefork czy na threads'ach ?

Zapewne na threads i na pewno z php, a to niestety nie działa stabilnie. Skompiluj Apache'a z workerem pracującym w trybie prefork, powinno pomóc.

Przyglądnij się też opcją w /etc/make.conf - może masz jakieś dziwne flagi.

k.

Glen
27-11-2007, 20:29
Może coś więcej podaj?

b1tl4n
23-11-2007, 17:27
Witam,
mam maly problem mam serwer dedykowany "KIMSUFI" i nie wiem czemu apache wykorzystuje mi prawie 100% procesora ?:/ mam na nim Gentoo release 2 (32bit) i powiedzcie mi czemu ma takie zużycie ?