We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

forum sie sypnelo :(


bob123
25-01-2008, 08:27
Od strony OVH wszytko wyglada poprawnie, sprobuj dla pewnosci sprawdzic czy w phpMyAdminie mozesz wykonywac SELECT. Jezeli bedziesz mogl to chyba zostaje Ci pomoc uzytkownikow fusion.

kosi
24-01-2008, 15:27
Miałeś racje złą baze miałem wpisaną, ale zmieniłem i dalej błąd
SELECT command denied to user 'teamz'@'localhost' for table 'fusion_online'

I jeszcze zauważyłem że jak dam prace na serwerze na stronie i sie zaloguje jako admin to tego błędu nie ma

bob123
24-01-2008, 09:03
A moja baza zajmuje 0,3 mb i mam błąd
SELECT command denied to user 'teamz'@'localhost' for table 'online'
Uprawnienia do bazy sa ustawione poprawnie. Tabela online nie istnieje w Twojej bazie. Jezeli chodzilo Ci o tabele fusion_online to SELECT dziala.

kosi
23-01-2008, 21:17
A moja baza zajmuje 0,3 mb i mam błąd
SELECT command denied to user 'teamz'@'localhost' for table 'online'

boniek00
04-01-2008, 09:22
Twoja baza fizycznie na dysku zajmuje 4.4 MB (struktura + dane + indeksy).

Największe tabele:
Kod:
160K     phpb_posts.ibd
160K     phpb_topics.ibd
144K     phpb_forums.ibd
144K     phpb_topics_watch.ibd
144K     phpb_vote_voters.ibd
128K     phpb_auth_access.ibd
128K     phpb_privmsgs.ibd
128K     phpb_search_wordmatch.ibd
128K     phpb_sessions.ibd
128K     phpb_user_group.ibd
128K     phpb_vote_results.ibd
112K     phpb_banlist.ibd
112K     phpb_categories.ibd
112K     phpb_forum_prune.ibd
112K     phpb_groups.ibd
112K     phpb_search_results.ibd
112K     phpb_search_wordlist.ibd
112K     phpb_users.ibd
112K     phpb_vote_desc.ibd
Pozdrawiam,

Coolmax
03-01-2008, 17:07
A co się stało, że zajmuje 4.4 MB? Rozumiem, że quota bazy jest taka sama? Od ostatniej wizyty (chyba przez wakacje) nic się w bazie nie zmieniło, a było wtedy wszystko w porządku. Czy to jest związane z jakimiś zmianami, nie poprawnym działaniem skryptów / aplikacji na serwerze? De facto nie mam co z bazy usunąć, bo jest w nim kilka (góra 5) postów, no chyba, że zrezygnować z forum...

boniek00
31-12-2007, 09:53
Twoja baza zajmuje: 4.4MB, musisz ją zmniejszyć, żeby mieć pełny dostęp do bazy (insert, update).

Pozdrawiam,

Coolmax
29-12-2007, 12:36
Witam. Też mam taki problem. Jakiś czas temu forum działało mi a teraz nie. Muszę dodać, że ruch na nim jest praktycznie zerowy , no ale nie działa, PhpMyAdmin twierdzi, że baza zajmuje 1.1 MB, a mimo tego mam komunikat:
Kod:
SQL Error : 1142 INSERT command denied to user 'coolmax'@'localhost' for table 'phpb_sessions'
Bardzo prosiłbym o wyjaśnienie problemu.

Izunia
13-11-2007, 11:28
cos tam wczoraj porobiłam i wszystko grało a teraz nawet do panelu admina sie nie zaloguje

mariano
13-11-2007, 11:20
Przekroczylas limit bazy. Powinnas zrobic cos z tabela "mos_garyscookbook" - nie wiem, po co Ci ksiazka kucharska w bazie sql, ale moze daloby sie usunac kilka przepisow i zostawic tylko te najwazniejsze.

Izunia
12-11-2007, 22:28
error number 1142??

Ostatnimi czasu nie miałam czasu kontrolować stronki ale teraz całymi dniami siedzę w domu Chciałam nadrobić zaległości a tu takie coś i pojęcia nie mam co robić

Pomożecie?

www.piotrowice.ovh.org

ps. z www.izunia.ovh.org nie mam nigdy problemu

Dodam że znalazłam informację "Serwer MySQL działa przez 73 dni, 11 godzin, 44 minut i 31 sekund. Początek pracy: 31 Sie 2007, 12:03." a ja w tym czasie nic z bazą nie robiłam

bob123
04-09-2007, 08:21
A teraz?:P Bo trudno wyczuć
Identycznie.

klanmkr
03-09-2007, 18:06
Cytat Napisał bob123
Twoja baza zajmuje: 4.4MB
A teraz?:P Bo trudno wyczuć

bob123
03-09-2007, 09:00
A co z moim forum?
Twoja baza zajmuje: 4.4MB

klanmkr
01-09-2007, 10:04
A co z moim forum? Nie dostałem odpowiedzi http://www.klanmkr.ovh.org/
tu link do postu http://forum.ovh.pl/showpost.php?p=26633&postcount=66

Daskus
31-08-2007, 09:16
Cytat Napisał snorg
Daskus jakim cudem Ci działa na OVH Twoje forum ?

bo ja juz elegancko przenioslem na CBA
Wyczyściłem tabele w bazie danych..

Ja też już przenioslem forum ale nie na CBA :P

bob123
31-08-2007, 08:34
phpmyadmin utrzymuje ze baza ma nieco ponad 2MB a forum wisi... byłbym wdzięczny za jakaś reakcje
Tak naprawde baza zajmuje 4.1MB

Solis
30-08-2007, 19:29
witam
mam problem z forum plus portal
http://sunprojekt.ovh.org/index.php

phpmyadmin utrzymuje ze baza ma nieco ponad 2MB a forum wisi... byłbym wdzięczny za jakaś reakcje

sLoDkI
30-08-2007, 16:12
Dla jakiego konta?

pozdrawiam.

pisula
30-08-2007, 15:58
no to mi teraz inny problem wyskoczyl sakosalem cala joomle i zaisntalowalem e107 jego baza zajmuje raptem 130 kilo wszystko dzialalo 2 dni do teraz pokazuje mi sie tak jak by nie bylo zadnego pliku lub indexu na ftp choc 15 minut przed wszystko dzialalo i dotego ja nic nie robilem

snorg
30-08-2007, 10:08
Daskus jakim cudem Ci działa na OVH Twoje forum ?

bo ja juz elegancko przenioslem na CBA

Daskus
29-08-2007, 20:43
Cytat Napisał sLoDkI
:-) Zerknij na IP serwera MySQL na który prubujesz się połączyć:
$ host mysql.cba.pl
mysql.cba.pl has address 192.168.0.11

Kolesie z cba wpisali lokalne IP w dns'ach ;-) Musisz podać IP zewn. ich serwera.

pozdrawiam.
lol xD xD xD

jutro z rana to naprawie to przez to że jak najszybciej chcialem uruchomić forum taki bałagan sie troche zrobił..

Dzieki Slodki

ledwoch
29-08-2007, 17:39
A ja dzisiaj też zauważyłem ten problem... Baza zajmuje 3,5 mb a inserty itd. zablokowane nazwa konta : ledwoch

EDIT: 5 sekund temu zaczęło działać....

sLoDkI
29-08-2007, 16:50
:-) Zerknij na IP serwera MySQL na który prubujesz się połączyć:
$ host mysql.cba.pl
mysql.cba.pl has address 192.168.0.11

Kolesie z cba wpisali lokalne IP w dns'ach ;-) Musisz podać IP zewn. ich serwera.

pozdrawiam.

Daskus
29-08-2007, 15:45
A teraz co to może być?

Proxy Error

The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /index.php.

Reason: Error reading from remote server
http://technofani.ovh.org/index.php

Łabędź
29-08-2007, 12:35
Cytat Napisał raf
Hmm od teraz, jak napłakałem na forum, a nie automatycznie jak było napisane wyżej, bo cięcie robiłem wczoraj.
Nie. Po prostu trafiłeś na moment, kiedy była przerwa w działaniu tego automatu.

Cytat Napisał raf
Nigdzie nie napisano, że Wasze serwery są TYLKO dla profesjonalistów, raczej częściej z darmowych serwerów i tańszych płatnych będą korzystać laicy, którzy się uczą.
Oczywiście, że nie. Powtarzam ponownie - problemy są natury przejściowej, tylko po to żeby było lepiej

pozdrawiam

raf
29-08-2007, 12:11
Cytat Napisał sLoDkI
Tak też jest. i z tego co mi wiadomo - możesz już robic wszystko od SELECT'a przez INSERT'a aż po DELETE
Hmm od teraz, jak napłakałem na forum, a nie automatycznie jak było napisane wyżej, bo cięcie robiłem wczoraj.

Cytat Napisał sLoDkI
A wystarczy mądrze rozplanować wykorzystanie bazy, podzielić odpowiednio tabele.. Nikt nie mówił że administracja jest prosta

pozdrawiam.
Nigdzie nie napisano, że Wasze serwery są TYLKO dla profesjonalistów, raczej częściej z darmowych serwerów i tańszych płatnych będą korzystać laicy, którzy się uczą. Ciekawe czy kolega był taki mądry w początkowej fazie swojej edukacji?

sLoDkI
29-08-2007, 12:02
Cytat Napisał raf
Chodzi o to że:

1) W Manager v3 jest pasek stanu zapełnienia, który ni jak się ma do prawdy i jeszcze na domiar złego nie mam napisane 4MB tylko 5MB przestrzeni. Przed zablokowaniem pasek stanu dysku jak i bazy miałem mniej więcej w połowie.
Jak było pisane - pracujemy nad tym
2) Nagłe olśnienie systemu i pozamykanie kilku stron na raz, czyli coś było grzebane.
Związane jest to z przeniesieniem na nową platformę, odświeżeniem kilku skryptów itp..
Pozatym informacja była już dawno:
http://prace.ovh.pl/?do=details&id=434
3) Jakaś dodatkowa baza, którą zgłaszali koledzy wcześniej.
Mi by nie przeszkadzało więcej możliwości.. Jeżeli nie rozumiesz jej istnienia - zapraszam na dev.mysql.com do lektury nowych możliwości mysql >5.03, również pisałem na tym wcześniej, oraz była informacja iż zmieniamy na nową wersję - ze względów wydajnościowych, modernizacyjnych, bezpieczeństwa i wielu innych
4) Powycinałem tabele, które wg. mnie mają już mniej niż 4MB (no tu może się mylę, bo fachowcem nie jestem) i strona mi nie działa.
Tak też jest. i z tego co mi wiadomo - możesz już robic wszystko od SELECT'a przez INSERT'a aż po DELETE
5) Rozważanie płatnej wersji staje się bezcelowe, przy limitach bazy. Wszędzie gdzie zaglądałem przestrzeń bazy ograniczona jest jedynie otrzymaną przestrzenią na dysku. Skąd mam wiedzieć, czy za pół roku forum nie rozrośnie się do oferowanych przez Was wielkości bazy? I znów będzie paranoja jak teraz.
A wystarczy mądrze rozplanować wykorzystanie bazy, podzielić odpowiednio tabele.. Nikt nie mówił że administracja jest prosta

pozdrawiam.

raf
29-08-2007, 11:15
Cytat Napisał Łabędź
Ale o co chodzi? Że przekroczyłeś dopuszczalny rozmiar bazy danych i zostały odebrane do niej odpowiednie uprawnienia?

Oczywiście zgadzam się, że brak aktualnej informacji na temat zajętości bazy jest mylący. Postaramy się uruchomić to jak najszybciej.

pozdrawiam
Chodzi o to że:

1) W Manager v3 jest pasek stanu zapełnienia, który ni jak się ma do prawdy i jeszcze na domiar złego nie mam napisane 4MB tylko 5MB przestrzeni. Przed zablokowaniem pasek stanu dysku jak i bazy miałem mniej więcej w połowie.

2) Nagłe olśnienie systemu i pozamykanie kilku stron na raz, czyli coś było grzebane.

3) Jakaś dodatkowa baza, którą zgłaszali koledzy wcześniej.

4) Powycinałem tabele, które wg. mnie mają już mniej niż 4MB (no tu może się mylę, bo fachowcem nie jestem) i strona mi nie działa.

5) Rozważanie płatnej wersji staje się bezcelowe, przy limitach bazy. Wszędzie gdzie zaglądałem przestrzeń bazy ograniczona jest jedynie otrzymaną przestrzenią na dysku. Skąd mam wiedzieć, czy za pół roku forum nie rozrośnie się do oferowanych przez Was wielkości bazy? I znów będzie paranoja jak teraz.

Łabędź
29-08-2007, 10:42
Cytat Napisał raf
Mam to samo. Nie ma co, rozpieprzono nam fora, teraz się bujam z przenosinami, kolega mądrzejszy już się bierze za to, bo ja już głupieję. Dzięki OVH!, pół roku promowania forum w piz..u.
Ale o co chodzi? Że przekroczyłeś dopuszczalny rozmiar bazy danych i zostały odebrane do niej odpowiednie uprawnienia?

Oczywiście zgadzam się, że brak aktualnej informacji na temat zajętości bazy jest mylący. Postaramy się uruchomić to jak najszybciej.

pozdrawiam

Łabędź
29-08-2007, 09:51
Cytat Napisał MadDog
@Labedz: dzieki za popchniecie sprawy, szkoda tylko ze musieliscie to robic recznie, bo z tego co pamietam to robilo sie to automatycznie po zmniejszeniu bazy?
Robi się automatycznie. Od dzisiaj (nowa platforma)

Cytat Napisał MadDog
te 4MB macie juz od lat, swiat sie zmienia, moglibyscie tak co roku dorzucac po 1-2MB :P
Cierpliwości, na początku września będziemy testować nowe zabawki

pozdrawiam

MadDog
29-08-2007, 08:17
@Labedz: dzieki za popchniecie sprawy, szkoda tylko ze musieliscie to robic recznie, bo z tego co pamietam to robilo sie to automatycznie po zmniejszeniu bazy?

Cytat Napisał Żwirek
te 4MB macie juz od lat, swiat sie zmienia, moglibyscie tak co roku dorzucac po 1-2MB :P

raf
28-08-2007, 21:27
Mam to samo. Nie ma co, rozpieprzono nam fora, teraz się bujam z przenosinami, kolega mądrzejszy już się bierze za to, bo ja już głupieję. Dzięki OVH!, pół roku promowania forum w piz..u.

klanmkr
28-08-2007, 19:54
http://www.klanmkr.ovh.org


Daskus
28-08-2007, 19:36
Cytat Napisał Daskus
Ale mniejsza o to ważne że działa
poprawka już nie działa

pisula
28-08-2007, 18:19
ja nie uzywam przema >_>

raf
28-08-2007, 17:43
Powodzenia w czyszczeniu

http://www.przemo.org/phpBB2/forum/v...ic.php?t=10108


W każdym razie poczyściłem tabele i nadal lipa. Mam już wielkość bazy ok. 2 MB.

pisula
28-08-2007, 17:30
ja nie mam zadnych takich tabel o nazwach phrase i template a najwieksza ktora mam to smf_messages wiec co ja mam zrobic a w dodatku mowiles ze mam niby 270 cos tam a pokazuje mi tylko 91 wiec w czym problem

snorg
28-08-2007, 16:53
tylko moja nie no

Daskus
28-08-2007, 15:33
Moje już działa a co dziwne baza danych zmniejszyła sie do 2,1 MB z 4.3MB..

Ale mniejsza o to ważne że działa

snorg
28-08-2007, 14:58
ale ja niechce nic pochopnie usuwac bo strace jeszcze cale forum .. i nawet nie bede mogl przeniesc na inny serw

wiec sie pytam zebym czegos nie zwalil ...

i ja poprostu tearz chce tylko abym swoje forum zobaczył nic wiecej

nic pisac nic szukac ...

tylko zobaczyc i moc je przegladac

sLoDkI
28-08-2007, 14:55
Cytat Napisał snorg
ale ja usunalem z FTP template ...
chodzi o tabele o nazwach phrase i template które zajmują po 1.5 MB miejsca!

a z phpadmina co mam usunac jesli juz nie uzywam subsilvera i od czego jest odpowiedzialny phrase

i co z tymi wolnymi tabelami ? zajmują one tez cos ? mozna je usunac ?
Ale to już Ty musisz wiedzieć.

pozdrawiam.

snorg
28-08-2007, 14:44
Cytat Napisał snorg
I ja nie rozumniem kolejnej rzeczy ...

u kolegi wyzej ze stroną musicon ....

na forum pisze

Kod:
Nasi użytkownicy napisali 1858 postów, tematów 202
Mamy 49 zarejestrowanych użytkowników
to u mnie nawet ćwierci nie było ..

a mimo to forum siadlo (niby to z wielksoci bazy) jak to mozliwe ?

i dodam ze nawet zadnego portalu nie prowadze jak kolega wyzej prowadzi

ale ja usunalem z FTP template ...

a z phpadmina co mam usunac jesli juz nie uzywam subsilvera i od czego jest odpowiedzialny phrase

i co z tymi wolnymi tabelami ? zajmują one tez cos ? mozna je usunac ?

Łabędź
28-08-2007, 14:40
Cytat Napisał snorg
ale odpowiedz mi na poprzednie pytanie


i niestety usunalem template i wciaz to samo
Kod:
mysql> show tables like 'template%';
+---------------------------------+
| Tables_in_forum-sat (template%) |
+---------------------------------+
| template                        |
| templatehistory                 |
+---------------------------------+
2 rows in set (0.00 sec)
Nie bardzo coś usunąłeś.

Każda tabela zajmuje miejsce na dysku, choćby była pusta. Ty masz 194 tabele, więc z miejsca masz -194KB. Wszystkie używasz?

U Ciebie najwięcej zajmuje:
Kod:
1.5M phrase.MYD
1.5M template.MYD
636K language.MYD
532K phrase.MYI
244K phpbb_posts_text_history.MYD
141K phpbb_search_wordmatch.MYI
138K phpbb_search_wordlist.MYI
94K phpbb_search_wordlist.MYD
93K phpbb_posts_text.MYD
W dodatku masz 109 zupełnie pustych tabel.

pozdrawiam

snorg
28-08-2007, 14:40
odpowiedz mi na poprzednie pytanie jak mozesz .. a takze na to ..
Kod:
TRUNCATE TABLE `phpbb_search_results`;
TRUNCATE TABLE `phpbb_search_wordlist`;
TRUNCATE TABLE `phpbb_search_wordmatch`;
potem pa -> sql -> odbuduj search


czy to cos moze dać ?

Łabędź
28-08-2007, 14:29
Cytat Napisał yoshi
dlaczego przy mojej bazie zajmującej 2,3MB też pojawia się ten (INSERT command denied to user) komunikat??
konto yoshi.ovh.org
Kod:
select * from db where user='yoshi'\G
*************************** 1. row ***************************
                 Host: %
                   Db: yoshi
                 User: yoshi
          Select_priv: Y
          Insert_priv: Y
          Update_priv: Y
          Delete_priv: Y
          Create_priv: Y
            Drop_priv: Y
           Grant_priv: N
      References_priv: Y
           Index_priv: Y
           Alter_priv: Y
Create_tmp_table_priv: Y
     Lock_tables_priv: Y
     Create_view_priv: N
       Show_view_priv: N
  Create_routine_priv: N
   Alter_routine_priv: N
         Execute_priv: N
jest ok

pozdrawiam

snorg
28-08-2007, 14:24
ale odpowiedz mi na poprzednie pytanie


i niestety usunalem template i wciaz to samo

Łabędź
28-08-2007, 14:19
Cytat Napisał snorg
to w moim przypadku sie nic nieda zrobic ?
Da się. Zmniejszyć baze danych

Kod:
$ du -h
7.6M    .
$ ls | wc
    579     579   10233
Baza zajmuje 7.6MB w 579 plikach.
Najlepiej usuń niepotrzebne dane ('template' zajmuje 1.5MB) lub niepotrzebne tabele (od nieużywanych CMS-ów itp).


pozdrawiam

yoshi
28-08-2007, 14:16
dlaczego przy mojej bazie zajmującej 2,3MB też pojawia się ten (INSERT command denied to user) komunikat??
konto yoshi.ovh.org

snorg
28-08-2007, 13:52
I ja nie rozumniem kolejnej rzeczy ...

u kolegi wyzej ze stroną musicon ....

na forum pisze

Kod:
Nasi użytkownicy napisali 1858 postów, tematów 202
Mamy 49 zarejestrowanych użytkowników
to u mnie nawet ćwierci nie było ..

a mimo to forum siadlo (niby to z wielksoci bazy) jak to mozliwe ?

i dodam ze nawet zadnego portalu nie prowadze jak kolega wyzej prowadzi

Daskus
28-08-2007, 13:48
Racja bo jak forum nie działa to traci sie użytkowników Tym bardziej jesli problem będzie sie powtarzał..

raf
28-08-2007, 13:40
Cytat Napisał Łabędź
zrobione

pozdrawiam
To daj nam odpowiedź u kogo idzie zrobić, a kto musi szukać sobie innego miejsca.

snorg
28-08-2007, 13:24
raf masz na PM.

snorg
28-08-2007, 13:22
to w moim przypadku sie nic nieda zrobic ?

Łabędź
28-08-2007, 13:13
Cytat Napisał MadDog
panowie,
nasza baza zajmuje 1.7MB (www.musicon.ovh.org) i mamy niby
zrobione

pozdrawiam

sLoDkI
28-08-2007, 13:04
Cytat Napisał snorg
takze sie przenosze nawet wiem gdzie za free nielimitowana baza ;d
Heh.. jakoś nie widzę możliwości aby dobry hosting, mający dobre parametry miał nielimitowaną bazę, już nie mówiąc o tym że miałoby to być darmowe ;-)

Nierealne i tyle.

My nie mamy limitu transferu na 60free.. ale musi być limit pojemności na dysku i bazy.. bo byście nas zajechali . Może inni nie mają limitu pojemności bazy.. ale pomyśl co innego mają ograniczone, żeby im serwerów nie zajechali ;-)

pozdrawiam.

raf
28-08-2007, 13:00
Cytat Napisał snorg
tzn chodzi Ci o podanie namiarow na ten serw ?

niemoge reklamy robic :P
gaadasz tam raf_b@wp.pl

snorg
28-08-2007, 12:57
tzn chodzi Ci o podanie namiarow na ten serw ?

niemoge reklamy robic :P

raf
28-08-2007, 12:55
Cytat Napisał snorg
Kurde myslalem ze 60

takze sie przenosze nawet wiem gdzie za free nielimitowana baza ;d
i sam będziesz żył z tą wiedzą?

snorg
28-08-2007, 12:52
Kurde myslalem ze 60

takze sie przenosze nawet wiem gdzie za free nielimitowana baza ;d

tylko jak zrobic backup

Żwirek
28-08-2007, 12:50
Baza na 60free ma 4MB:
http://60free.ovh.org/pl/products/fr...e_details.html

pisula
28-08-2007, 12:45
oblicz sobie na kalkulatorze wszystkie pliki a zobaczys zze tyle ci nie wyjdize ...

Daskus
28-08-2007, 12:42
Ja też myśle o przeniesieniu mi zajmuje 4.3MB i nie mam pojęcia czy sie zmniejszy czy tak już zostanie i czy będzie mi jeszcze dzialało forum czy nie

raf
28-08-2007, 12:39
To teraz jaja, bo to co mi nie dziala to w managerze mam napisane że 5 mb, a konto które zakładałem niedawno to 4 mb

MadDog
28-08-2007, 12:36
4mb

snorg
28-08-2007, 12:35
To w koncu ile na tym hostingu jest miejsca na baze ?

raf
28-08-2007, 12:34
u mnie 4,1 ... ja juz rozważam przenosiny

MadDog
28-08-2007, 12:33
hmmm...
to skad sie biora rozbieznosci pomiedzy tym co pokazuje phpMyAdmin, a tym co pokazuje komenda z palca?

pisula
28-08-2007, 12:29
Cytat Napisał MadDog
nie no snorg ale u Ciebie widac ponad 5MB, a ja mam tam 1,7MB
poprostu nie wszystkie strony maja problemy ja obliczylem recznie i pokazuej cos kolo 1.3 ale labedz mowi 270 plikow i 4.9 ja ma mtylko 91 plikow

MadDog
28-08-2007, 12:28
nie no snorg ale u Ciebie widac ponad 5MB, a ja mam tam 1,7MB

snorg
28-08-2007, 12:26
Czyli teraz stoisz w martwym punkcie jak my wszyscy

raf
28-08-2007, 12:23
No ja pogrzebalem w haslach i teraz mam jak ktos wyzej, czyli:

Critical Error!
message_die() was called multiple times.

--------------------------------------------------------------------------------
Error #1
Could not update config table for field: db_backup_time

Line : 2659
File : /home/f/o/r/forumweselne/www/includes/functions.php
SQL : UPDATE phpbb_config SET config_value = '1188296051' WHERE config_name = 'db_backup_time'
SQL message: INSERT command denied to user 'forumweselne'@'localhost' for table 'phpbb_sessions'

--------------------------------------------------------------------------------
Error #2
Error creating new session

Line : 443
File : /home/f/o/r/forumweselne/www/includes/sessions.php
SQL : INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('23f3cd525ec3be4491a2fc7383c193ea', -1, 1188296051, 1188296051, '96fea3dd', 0, 0, 0)
SQL message: INSERT command denied to user 'forumweselne'@'localhost' for table 'phpbb_sessions'

--------------------------------------------------------------------------------
Please, contact the Administrator. Thank you.

snorg
28-08-2007, 12:22
no a spojrzcie na moją xd i co ??????


pisula
28-08-2007, 12:11
To ja jestem jaki slepy chyba xD


MadDog
28-08-2007, 12:08
panowie,
nasza baza zajmuje 1.7MB (www.musicon.ovh.org) i mamy niby #1142 ???
cos tu jest nie tak....
moglbym poczyscic jakies watki na forum, ale nie moge go odpalic bo mam #1142. a przeciez nie zrobie truncate tabeli z postami, ponadto nie moge zoptymalizowac tabel bo ponownie wyskakuje blad o braku dostepu.

dodatkowo w phpMyAdmin pojawila sie znikad jakas baza information_schema?

o co tutaj chodzi?

Łabędź
28-08-2007, 12:07
Cytat Napisał pisula
jak mozna przekroczyc cos co nie zostalo przekroczone nie dobra ja koncze bo sie nie dogadam ...
Kod:
./quirinus$ du -h
4.9M    .
./quirinus$ ls | wc
    274     274    5614
baza zajmuje 4.9MB w 274 plikach

P.S. Info w managerze ruszy do końca tygodnia

pozdrawiam

pisula
28-08-2007, 12:01
lol wogule cie nie rozumie juz labedzia bardziej ale ciebie ehh szkoda gadac jak mozna przekroczyc cos co nie zostalo przekroczone nie dobra ja koncze bo sie nie dogadam ...

sLoDkI
28-08-2007, 11:58
Wszystkie komunikaty typu:
SQL message: INSERT command denied to user '...'@'localhost' for table '...'
SQL message: UPDATE command denied to user '...'@'localhost' for table '...'

oznaczają tylko jedno: brak uprawnień do dodania danych w bazie, co po polsku oznacza - przekroczyłeś bazę, odebraliśmy Ci uprawnienia do dodawania danych. Łatwo to można zweryfukować, ponieważ komendy SELECT i DELETE nadal działają.

pozdrawiam.

pisula
28-08-2007, 11:57
trzeba czekac nic nie poradzimy >_>

snorg
28-08-2007, 11:56
Czyli co teraz ?

Łabędź
28-08-2007, 11:54
Cytat Napisał snorg
to napewno nie wszyscy naraz by sie zgaszali w tym samym terminie ..
Kontrola wielkości bazy nie działała kilka dni. Teraz znów zaczeła no i się wszyscy zebrali

pozdrawiam

pisula
28-08-2007, 11:45
poprzenie tak obliczylem baze kalkulatorem i wyliczylo mi 1.3mega nawet na oko nie wygldalo mi to na 4 ... co ty na to

sLoDkI
28-08-2007, 11:40
Cytat Napisał raf
www.forumweselne.ovh.org

Było co innego, ale teraz jest to:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'forumweselne'@'localhost' (using password: YES) in /home/f/o/r/forumweselne/www/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Access denied for user 'forumweselne'@'localhost' (using password: YES)
A to znaczy że podajesz złe hasło do bazy.

pozdrawiam.

snorg
28-08-2007, 11:37
a chociazby by byla pelna baza ...

to napewno nie wszyscy naraz by sie zgaszali w tym samym terminie ..

wiec wina lezy u was

Daskus
28-08-2007, 11:35
Mi sie teraz pokazuje takie coś:

Critical Error!
message_die() was called multiple times.
Error #1
Synchronization error.

Line : 146
File : /home/t/e/c/technofani/www/includes/functions_beermod.php
SQL : update phpbb_users set user_beers_dst = '75', user_beers_src = '99' where user_id = '2'
SQL message: INSERT command denied to user 'technofani'@'localhost' for table 'phpbb_sessions'
Error #2
Error creating new session

Line : 443
File : /home/t/e/c/technofani/www/includes/sessions.php
SQL : INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('a5d4e388a13dc42a6d872d4298aa03a7', -1, 1188292789, 1188292789, 'c375ac96', 0, 0, 0)
SQL message: INSERT command denied to user 'technofani'@'localhost' for table 'phpbb_sessions'
Please, contact the Administrator. Thank you.
Adres forum to: http://technofani.ovh.org/index.php

czyli mamy czekać? jak tak to ile czasu może to mniejwięcej zająć?

pisula
28-08-2007, 11:35
ja juz ma mjedna strone z joomla i wszystko jest wpozadku i nie przekracza bazy a tu sobie jaja robia >_> to nie miesci sie w glowie zeby baza zwiekszyla sie o 100% w ciagu jednego dnia

snorg
28-08-2007, 11:34
to jest nie mozliwe ....

ja baze mialem zajeta bardzo malutką !!

to napewno nie jest wina tego

pisula
28-08-2007, 11:31
w menadżerze nie pokazuje ile mam mega zajete a pozatym to sie zepsolo wtedy kiedy ovh mialo problemy wiec to nie jest moja wina ani tego ze baza jest zbyt duza ostratnio pokazywalo mi cos kolo 2 mega wiec jak w dwa dni baza sie powiekszyla o nastepne dwa xD

snorg
28-08-2007, 11:18
raf .. zmieniłes nie potrzebnie haslo do bazy danych ...

zrob tak ...

na FTP otworz plik CONFIG.PHP ..

i odczytaj jakie tam jest hasło ...

nastepnie w swoim panelu OVH zmien haslo SQL na takie wlasnie jak jest w pliku CONFIG ...

i zobaczysz

sLoDkI
28-08-2007, 11:17
W obu przypadkach quota bazy danych jest przekroczona.
W momencie kiedy ilość danych w bazie będzie ok - możliwość wykonywania zapytań typu CREATE,INSERT, UPDATE,itp zostanie automatycznie odblokowana.

pozdrawiam.

raf
28-08-2007, 11:14
www.forumweselne.ovh.org

Było co innego, ale teraz jest to:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'forumweselne'@'localhost' (using password: YES) in /home/f/o/r/forumweselne/www/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Access denied for user 'forumweselne'@'localhost' (using password: YES)


Napisałem do Biura obsługi i dostałem taką odp.:

Witam,
Aktualnie są prowadzone następujące prace: http://prace.ovh.pl/?do=details&id=434

--
pozdrawiam,
Dominika Kluszczyk,
OVH.pl

pisula
28-08-2007, 11:01
a ja mam taki

Kod:
mossession::store failed
DB function failed with error number 1142
INSERT command denied to user 'quirinus'@'localhost' for table 'jos_session' SQL=INSERT INTO jos_session ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest` ) VALUES ( '9bd5f28ceb99dbaac5cb25aa815e3ba5','1188291225','','0','1' )Błąd bazy danych: UPDATE command denied to user 'quirinus'@'localhost' for table 'smf_sessions'
Plik: /home/q/u/i/quirinus/www/forum/Sources/Load.php
Linia: 2018

snorg
28-08-2007, 11:00
www.forum-sat.ovh.org/index.php



Prosze:

Kod:
Critical Error!
message_die() was called multiple times.
 Error #1
Could not update config table for field: db_backup_time

Line : 2659
File : /home/f/o/r/forum-sat/www/includes/functions.php
SQL : UPDATE phpbb_config SET config_value = '1188291107' WHERE config_name = 'db_backup_time'
SQL message: INSERT command denied to user 'forum-sat'@'localhost' for table 'phpbb_sessions'
  Error #2
Error creating new session

Line : 443
File : /home/f/o/r/forum-sat/www/includes/sessions.php
SQL : INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('b85e2e65b4f7e7629d9fce40fc5b25a5', -1, 1188291107, 1188291107, '530b51a9', 0, 0, 0)
SQL message: INSERT command denied to user 'forum-sat'@'localhost' for table 'phpbb_sessions'
  Please, contact the Administrator. Thank you.

sLoDkI
28-08-2007, 10:19
Cytat Napisał raf
i dalej biała karta z napisami...
a gdzie dokładnie?

Cytat Napisał Daskus
Mi również, co sie dzieje ?
podaj linka

Cytat Napisał snorg
Witamm moje forum sie zepsulo ...
podaj dokładny adres do strony z błędem

pozdrawiam

Daskus
28-08-2007, 09:55
Prosze o odpowiedź jeśli ktoś już będzie wiedział coś na ten temat.

raf
27-08-2007, 20:46
a serwis do godziny 18 czynny, więc ani zadzwonić już ani nic... może ktoś rozmawiał z ovh?

raf
27-08-2007, 20:32
i dalej biała karta z napisami...

Daskus
27-08-2007, 19:38
Mi również, co sie dzieje ?

snorg
27-08-2007, 17:57
Witamm moje forum sie zepsulo

adres ..

www.forum-sat.ovh.org

i to nie tylko mi tak sie stalo

co sie stalo ?