We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

problem z sesją


kazelot
25-06-2007, 15:50
dobrze wyświetla mi
array(5) { ["lifetime"]=> int(10) ["path"]=> string(1) "/" ["domain"]=> string(0) "" ["secure"]=> bool(false) ["httponly"]=> bool(false) }
ale mimo to po 10 s. cookie jeszcze istnieją- pomyślałem żeby ustawić
jescze tak
Kod PHP:
ini_set("session.gc_maxlifetime""10");
session_set_cookie_params(10);
session_start(); 
ale to też nic nie daje

boniek00
25-06-2007, 11:26
Wartość lifetime dla cookie powinna być taka jak ustawiasz na początku skryptu. Możesz to sprawdzić wyświetlając parametry cookie.

Kod PHP:
print var_dump(session_get_cookie_params (  )); 
Pozdrawiam,

kazelot
24-06-2007, 14:54
Mam mały problem zrobiłem mały skrypt(http://slowianie.ovh.org/test_start.php) na (60free) ( dla mnie testowy)
test_start.php
Kod PHP:
session_set_cookie_params(10)  ;
session_start();

$_SESSION['kazelot']="1";
echo 
'sesja rozpoczęta' ;
?>
oraz drugi
test_czyt.php
Kod PHP:
session_set_cookie_params(10)  ;
session_start();

if(isset(
$_SESSION['kazelot'])){
$_SESSION['kazelot']="1";
echo 
'sesja trwa';
 echo   
$_SESSION['kazelot'];
} else {
echo 
'sesja wygasła' ;
};
?>
i mimo
Kod PHP:
session_set_cookie_params(10)  ;
session_start(); 
Ważność cookie nadal jest taka sama jak w php.ini
Czt mógłby mi ktoś pomóc
Dodam, że na moim apachu (krasnal serv) w domu wszystko działa jak powinno