We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Wgrywanie bazy danych - problem :/


Avalanche
21-05-2007, 16:18
EDIT: W końcu za którymś razem udało mi się zaimportować całą bazę bez żadnych błędów.
Dzięki za fatygę.

boniek00
21-05-2007, 16:12
Który plik importujesz sql'a czy spakowany *.gz, jaki jest rozmiar tego pliku?

Pozdrawiam,

Avalanche
21-05-2007, 14:49
goldensun.ovh.org

boniek00
21-05-2007, 14:36
Podaj swoją domenę.

Pozdrawiam,

Avalanche
21-05-2007, 14:10
Witam.
Mam na swojej stronie małe forum. Gdy pojemność bazy danych sięgała 4MB robiłem porządki na forum oraz taką małą sztuczkę - Robiłem dwie kopie bazy danych (na wszelki wypadek jedną w SQL i jedną spakowaną w *.gz) a następnie w PhpMyAdminie usuwałem wszystkie tabele z bazy. Już dwa razy tak robiłem i dzięki temu udało mi się za każdym razem zaoszczędzić prawie 1MB.
Natomiast teraz gdy chcę to zrobić ponownie i wgrać bazę wyskakuje taki błąd:
Kod:
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/phpmyadmin/h/p/phpmyadmin/phpMyAdmin-2.10.1_patched/libraries/sqlparser.lib.php on line 304
Zaznaczam, że usunąłem linijkę:
Kod:
CREATE DATABASE `nazwa` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
bo inaczej wgranie bazy chyba nie jest możliwe.

Jest jeszcze jedna rzecz. Nawet nie tak dawno przy wgrywaniu bazy tak sobie z tym poradziłem: aby nie usuwać tej linijki 'Create darabase' usunąłem całą bazę i później bez problemu wgrałem spakowaną kopię. Jednak teraz gdy chcę usunąć bazę, albo nie pamiętam jak to zrobić albo wogle nie mogę :/
Proszę o pomoc. Będę wdzięczny za jakikolwiek odzew.