We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problemik


petersburg
01-09-2006, 12:37
A gdy ustawię adres serwera SMTP, w rybryce "Adres Email Admina" oraz "Podpis pod Email"?

Łabędź
01-09-2006, 11:07
Cytat Napisał petersburg
Witam,
"Adres Serwera SMTP
Nazwa Użytkownika SMTP
Hasło SMTP

Co powinienem zmienić, aby nie wyświetlał się powyższy komunikat? Bardzo prosiłbym o odpowiedź.
Dane te masz na pewno na stronie gdzie masz swój e-mail.

pozdrawiam

petersburg
01-09-2006, 10:29
Łabędź, mógłbyś mi napisać, co z grubsza powinienem tam wpisać, aby nowi uzytkownicy nie dostawali informacji o błędzie po rejestracji? Zresztą problem opisałem powyżej w poście. Łabędź, bardzo proszę Ciebie o pomoc, bo wyszukiwanie przez Google nie daje informacji w tej sferze.

Pozdrawiam.
forum: www.petersburg.ovh.org/forum/

petersburg
28-08-2006, 22:25
Witam,
ja też mam ten problem, bo wyświetla się na forum po rejestracji zwykłych użytkowników:
Błąd Ogólny
Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php
Co powinienem wpisać w "Ustawienia Email'i"? Mam mail na gazeta.pl oraz mail.ru. Dotychczas miałem jedynie sprecyzowany "Adres Email Admina" oraz "Podpis pod Email". "Nie" miałem zaznaczone w "Używaj Serwera SMTP", nie mam sprecyzowanego również:
"Adres Serwera SMTP
Nazwa Użytkownika SMTP
Wpisz nazwę tylko jeśli twój serwer smtp wymaga tego
Hasło SMTP
Wpisz hasło tylko jeśli twój serwer smtp wymaga tego"
Co powinienem zmienić, aby nie wyświetlał się powyższy komunikat? Bardzo prosiłbym o odpowiedź.
Pozdrawiam.

Thug
24-11-2005, 15:04
1)wiedziałem że to podziała :P
2)próbowałem i 80 i 3... ale zobaczymy...

Łabędź
24-11-2005, 10:51
Cytat Napisał Thug
Kurde powiem tak:
1)Serwer może i dobry ale nie na forum
2)Admini?? LOL...marzenie...nic nie pomoże...
3)Powalone forum
Kod:
mysql> select * from phpbb_config where config_value = 3306;
+-------------+--------------+
| config_name | config_value |
+-------------+--------------+
| server_port | 3306         |
+-------------+--------------+
???

Dlaczego 3306? 3306 to port MySQL, a nie serwera HTTP. Ma być 80.

pozdrawiam

Thug
23-11-2005, 20:04
Kurde powiem tak:
1)Serwer może i dobry ale nie na forum
2)Admini?? LOL...marzenie...nic nie pomoże...
3)Powalone forum

Thug
21-11-2005, 20:26
to samo...

deqko
21-11-2005, 17:04
Zainstaluj phpbb 1.9.4 by przemo

Thug
21-11-2005, 15:24
No to już o mnie zapomnieli...

Thug
20-11-2005, 18:07
phpBB 2.0.18...

I dziwne bo jak na chwile Invision Power Board instalnołem..to wszystko było OK...tylko to phpBB jakieś kiciaste :P

deqko
20-11-2005, 17:30
No troszke
Jaka wersja forum ?

Thug
20-11-2005, 17:10
nie wiem...opisze jeszcze raz
Zainstalowałem phpBB wszystko wpisałem jak należy...instalneło się...good. No i tu nastąpił problem. Nie można sie logować,rejestrować itp. znaczy można wejśc np. do formularza rejestracyjnego,ale jak sie go wypełni nie można wysłać. Tak samo z logowaniem się i wylogowywaniem.

Mam nadzieje że już jasniej

deqko
20-11-2005, 17:03
Pisz jasniej a nie...
Z tego co napisales to wunikalo ze chodzilo Ci o SMTP

Thug
20-11-2005, 12:45
Kurde..to mi pomogłeś..naprawde...
Dobra..tu nie ma co gadać..serwer zwalony i tyle :P

deqko
20-11-2005, 12:12
Cytat Napisał Łabędź
Cytat Napisał deqko
Kod:
Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php
Wydaje mi sie, ze moze to byc spowodowane smtp, ale nie jestem pewien
Dokładnie

Pozdrawiam
Chodzilo o SMTP wiec odpowiadam jak skonfigurowac SMTP i tyle

Thug
20-11-2005, 12:03
Chyba napisałem że nie moge do PA wejść...pozatym co to ma do tego że nie można w żadną opcje wejść

deqko
20-11-2005, 11:45
Sproboj ustawic klienta smtp na forum PA=>Ogolne=>Konfiguracja=>Ustawienia E-mail'i

Ja osobiscie polecam interie - sprawdz - u mnie dziala wysylanie maili
Kliknij tutaj

Thug
20-11-2005, 07:56
To skoro wiecie co jest nie tak...powiecie jak to naprawić
Kurde..już nawet reinstalowanie nie działa...

Łabędź
19-11-2005, 23:55
Cytat Napisał deqko
Kod:
Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php
Wydaje mi sie, ze moze to byc spowodowane smtp, ale nie jestem pewien
Dokładnie

pozdrawiam

deqko
19-11-2005, 19:59
Kod:
Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php
Wydaje mi sie, ze moze to byc spowodowane smtp, ale nie jestem pewien

Thug
19-11-2005, 19:02
Ale jak sie już spróbujesz zalogowac to nie..tak samo z wylogowaniem...
coś jest nie tak...

MICHU
19-11-2005, 18:50
Wszedłem tam jako gość i wszystkie linki działają Szukaj, rejestracja, zaloguj działa wszystko ok

Thug
19-11-2005, 18:47
Link do forum
Tylko prosze o w miare szybką odpowiedź..z góry dzięki

Łabędź
19-11-2005, 18:08
Cytat Napisał Thug
Mam pewien problem...
Zainstalowałem phpBB...wszystko ładnie pięknie...wpisuje adres, strona główna sie otwiera..ale za każdym razem jak chce wejśc w jakąś opcje (PA,Wyloguj itp.) to pisze że- "Nie można wyświetlić strony"...
Proszę podać link do strony powodującej błąd.

pozdrawiam

Thug
19-11-2005, 18:00
Mam pewien problem...
Zainstalowałem phpBB...wszystko ładnie pięknie...wpisuje adres, strona główna sie otwiera..ale za każdym razem jak chce wejśc w jakąś opcje (PA,Wyloguj itp.) to pisze że- "Nie można wyświetlić strony"...