"Wystapil blad w polaczeniu"
mariano eee tu co do Oli to jednak moj blad :P na innego maila dostalem
e107 poza instalacja jest dobry tylko go tzeba rozwinac jak php-fusion i bedzie bardzo ladnie... ale ok bo off-topa robie :P

Napisał
vero
Nie wydaje mi sie.
A i jedno do Pani Aleksandry :P z pomocy 60free napisala mi w mailu ze wyslala mi nowe haslo do bazy (co moglem sam recznie zrobic). A nigdzie tego hasla nie widzialem
Ola zawsze wie, co robi. Byc moze niejasno sie wyraziles w mailu.
Niedlugo bedzie mozna instalowac e107 z managera, podobnie jak phpbb i inne.
dobra powiedzmy ze poprawnie -.-" niby wszystko ok ale kuzde pluginy e107 typu forum i itp. juz nie dzialaja :/ nawet z kombinacja CHMODow :/ zaczyna mnie to cale e107 wkurzac choc poza tym wielkim bledem jest dobrym CMSem
A i jedno do Pani Aleksandry :P z pomocy 60free napisala mi w mailu ze wyslala mi nowe haslo do bazy (co moglem sam recznie zrobic). A nigdzie tego hasla nie widzialem :P Ide dalej wojowac z e107
Ehhh.... powiesic sie mozna.... jak ustawiam wszystko ladnie to wali mi ze laczy sie z moja baza ale wywala mi ze nie mam uprawnien do tworzenia bazy \Oo/ agrrr
muahahahahaha no ja nie moge xD zapomnialem przez pomylke w wladowaniu e107 od nowa na FTP ustawic CHMODy :P i bez ustawienia CHMODow e107 zainstalowal, utworzyl, dziala i zapisal poprawnie
i co wy na to? xD
tez instalowalem, ale musialem czystke robic bo zostawali mi ze sie tak wyrazie smiecie w bazie i na ftp ktorych recznie nie moglem usunac :/ wiec uczylem menagera do czystki i teraz mam problem za chiny nie chce on utworzyc nowej bazy :/
ahhh i jeszcze cos zauwazylem ciekawego odnosnie mojego konta tylko nie wiem czy to tylko tak dla picu :P czy na serio mam problem

choc recznie sie lacze normalnie, prosze zwrocic uwage na napis nadole "Can't connect to local MySQL" probuje jeszcze jednej operacji.
Wyglada na to, ze e107 (nie wiedzialem, ze ktos w ogole tego uzywa ) probuje utworzyc nowa baze w mysql. Musisz go jakos zmusic, zeby uzywal juz istniejacej, przypisanej do Twojego konta. Jest to mozliwe (i proste), bo instalowalem juz kiedys e107 na 60free...
Łabędź - to mam prosbe
Taki blad przy instalacji e107 ;-) "znowu" a najfajniejsze ze wszedzie wszystko ladnie wpisuje i ustawiam CHMODy i dostep do bazy tez mam...
Kod:
Connection to the MySQL server established and verified.
Unable to create database, please ensure you have the correct permissions to create databases on your server.
MySQL Reported Error:
Can't create database 'vero'; database exists
Jak mozesz to lukniij co i jak, biednego szaraczka ktoremu zachcialo sie testowac doglebnie e107 na 60free ;-)
A tu jest link do dokumentacji jak zainstalowac e107
http://wiki.e107.org/?title=HOWTO:Install_e107

Napisał
CieciuLysy
Jaka domena?
pozdrawiam
Mi się wydaje, że co¶ z baz± danych mog± robić, bo ja nie moge się wbic na phpmyadmin :/
-----------------------
Wie kto¶ co¶ na ten temat??
CieciuLysy
16-02-2007, 14:47
Mam problem, mianowicie od kilku godzin podczas próby wejscia na moja strone wyskakuje o to taki komunikat:
Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/fepl/domains/fe.toon.pl/public_html/inc/polacz.php on line 2
Wystapil blad w polaczeniu
W czym tkwi problem?