We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

3 razy if


Boski
28-12-2006, 23:25
ja niemoge normalnie z nieba spadliście na tym świecie...THX
a co do tego żeby zrobić 3 w jednym to nie bo one generują różne błędy ....

kelis
28-12-2006, 15:54
Cytat Napisał bob123
A nie lepiej if( A and B and C) { THEN }
Popieram . Możesz zrobić to w ten sposób:

Kod PHP:
if(login != null && haslo != null && file_exists('plik.php') )
{
    
dzialeniejesli warunek jest prawdziwy.

Ale jeśli chodzi o błąd: parser nie wie skad wzial sie nawias klamrowy ('{'), otwierający warunek, a dzieje sie tak, dlatego, że nie zamknąłes nawiasu w 3 warunku, tj. Ty napisales:
Kod PHP:
if(file_exists("urzytkownicy.php"
a powinno być:

if(file_exists("urzytkownicy.php") )


Powodzenia, mam nadzieję, że pomogło.

PS: warunki możesz zagnieżdżać naprawdę do woli (no, bez przesady ).

bob123
28-12-2006, 15:35
A nie lepiej if( A and B and C) { THEN }

Boski
28-12-2006, 15:26
kolejny problem staną na mej drodze....
a więc....
Kod PHP:
...
if(
login != null){
  if(
password != null){
   if(
file_exists("urzytkownicy.php"){
    
$fp fopen("urzytkownicy.php","r");
... 
oto fragment kodu o który mi chodzi
problem jest prosty
a mianowicie wyskakuje mi błąd:
"Parse error: syntax error, unexpected "{" in ... on line 10"
czyli w lini z 3 if'em
jesli się go usunie tak że :
Kod PHP:
" if() ... else{ ...}" 
a nie jak teraz
Kod PHP:
"if(){...}else{...}" 
to znów wyskakuje błąd:
"Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in .... on line 11"
czyli w lini następnej po głębszym zastanowienie stwierdzam że nie wiem co chodzi