We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Masz problem ze stopką?? Zajrzyj tutaj!! Tylko 10 kroków!!!


K@iTO
03-02-2006, 10:45
Post jest ważny a go zasmiecaja tak wiec zamykam

Jodełko
02-02-2006, 22:14
ehh... ja instalowałem tu jportala wg tego tematu a tam pisalo ze zmieniamy a późnije tzreba to naprawic... otóż zrobiłęm co tu psize ale dalej jest źle;/ prosze o pomoc .....


PS: moze to tylko mi nie działa ale w co wątpie.... aders mojje strony to


http://cset.ovh.org/


EDIT: usunałem cała baze MySQL i wszystkie pliki, zrobiłęm wsyztsko od nowa:P tyle że dobzre:P i jest oki...

mcsis
21-01-2006, 12:04
No nie perzeczytalem tego tematu i zmienilem stopke w ustawieniach i wszystko padlo i co teraz mam zrobic?

deqko
27-11-2005, 08:18
Najlepiej by bylo
Ja sie przyzwyczailem juz
Mam zmieniona wersje php na 4, a i tak korzystam z edycji plikow

Hip3q
27-11-2005, 02:26
Hm.... jeżeli dobrze rozumiem to JP wywala sie przy jakich kolwiek zmianach w PA w zakładce [USTAWIENIA] i wszelkie zmiany znajdujące sie w tej zakładce trzeba robić na plikach?

deqko
19-11-2005, 23:43
podaj adres stronki, to Ci podam kodzik
bo tak to nie wiem, jaki kolor mam podstawic
Skiny sciagasz np. z http://www.jportal.pl :]
---
edit: ja teraz pracuje nad portalem i fourm wiec nie zdizw sie, jak np. stopka bedzie oryginalna albo cus
---
edit2: plik config.php podmien przed posypaniem sie portalu w koncu o to chodzi - zeby sie nie posypal

deqko
18-11-2005, 18:41
a dokladniej jaka grafike ?
Zaluzmy, ze jp masz w katalogu "portal", skiny wgrywasz do:
/www/portal/theme/
Potem wybierasz domyslna skorke. Ale... tu jest haczyk - jak wezmiesz zmienisz domyslna skorke przez PA - posypie sie portal :]
Dlatego wchodzisz do:
/www/portal/confing.php i znajduszesz linie:
$default_theme = 'default'; - zakladajac, ze domysla skora jest ta przy instalacji jp
zmieniasz na:
$default_theme = 'macdark'; - gdzie 'macdark' to katalog Twojego skina, rowniedobrze moze to byc 'silver'

Mysle, ze pomoglem
Jak cos to pisz

deqko
16-11-2005, 15:21
Jezeli nie zaplaciles za jPortal to musisz zostawic.
Stopka bez "jPortal" jest dla serwerow komercyjnych, wiec moga Cie dodac do blacklisty i powiadomic odpowiednie organy
W sumie to sie kradziez nazywa
Poprostu zmien kolor na malo rzucajacy sie w oczy i pomniejsz znacznikami:
Kod:
Ja tak mam

K@iTO
13-11-2005, 18:42
I bardzo proste.
Ten sposób powinien przyspożyć wam najmniej problemu dla tego go przyklejam!

Dzieki deqko!

Pozdro

deqko
13-11-2005, 13:15
Większość użytkowników jPortalu chce zmienić stopkę, ponieważ jej wygląd nie jest zbyt miły dla oczu

Kod:
C 2004 Imię Nazwisko. Wszelkie prawa zastrzeżone.
powered by jPORTAL 2
To często denerwuje użytkowników tego systemu, mnie także denerwowało

Tak! Dobrze przeczytaliście - "denerwowało", napisałem tak, bo doszłem własnym postępem do tego jak zmienić taką stopkę bez "zawalenia się" całego systemu. Przechodze do opisania konfiguracji:

1. Krok pierwszy to uruchomienie klijenta FTP (ja będe pokazywał całą operacje na Total Comanderze)

2. Krok drugi to dostanie się do swojego katalogu z jPortalem ( u mnie jest to na: 0:/www/portal )

3. Gdy znajdujemy się w owym katalogu zaznaczamy PPM plik messages.php i bierzemy "Edycja" ( tak jak tutaj: obrazek )

4. Następnie pojawia nam się plik messages.php w notatniku ( tak jak tu: obrazek )

5. Znajdujemy część ze stopką ( tutaj jest: obrazek )

6. Zmieniamy zaznaczony w punkcie 5 kawałek tekstu na np. obrazek )

7. Zapisujemy dokument.

8. Wyskakuje nam taki komunikat: obrazek i zaznaczamy "tak"

9. Po tej czynności wyskakuje następny komunikat: obrazek i klikamy tak jak na obrazku "nadpisz"

10. Możemy cieszyć się zmienioną stopką w portalu

Jest to 10 kroków, jak bezproblemowo zmienić stopkę na portalu. Jeżeli boicie sie zmienić pliki, bo może wyskoczyć jakiś błąd i portal padnie, więc zajrzyjcie do mnie: http://moc.ovh.org - tu zmieniałem stopke w 10 krokach napianych powyżej.

Wnoszę o przyklejenie tego tematu, ponieważ ułatwiłoby to użytkownikom systemu jPortal obsługę jego, a widziałem, że prawie każdy użytkownik ma z tym problem.

------
Ten tekst jest własnością twórcy ( deqko )
Sam pisałem tekst i przygotowywałem obrazki
Masz jakieś pytania ? Pisz
Proszę o ocenę przejżystości poradnika