We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problem po rejstracji


Andrzejas
30-12-2006, 01:30
Używaj Serwera SMTP
Wybierz TAK i ustaw odpowiednie parametry, jeśli chcesz aby wiadomości e-mail były przesyłane przez odpowiedni serwer zamiast lokalnej funkcji mail() Tak
Adres Serwera SMTP
smtp.tenbit.pl
Nazwa Użytkownika SMTP
forumforum
Wpisz nazwę tylko jeśli twój serwer smtp tego wymaga
Hasło SMTP
Wpisz hasło tylko jeśli twój serwer smtp tego wymaga ********

gorbix
28-12-2006, 18:40
ok założyłem maila na tenbicie ale niestety dalej mam problemy z forum, po utworzeniu konta, pojawiła się strona z następującą treścią:
Twoje konto zostało utworzone w systemie.
Twój adres e-mail to: forumforum@tenbit.pl
Nazwa użytkownika, którą musisz podać przy wejściu na nasze strony, aby móc skorzystać ze wszystkich możliwości serwisu: forumforum
Jeśli korzystasz z programu pocztowego to w konfiguracji wypełnij następujące pola:
Serwer poczty wychodzącej (SMTP): smtp.tenbit.pl
W PA mam następujące pola do wypełnienia:
Adres Serwera SMTP:
Nazwa Użytkownika SMTP:
Hasło SMTP: to wiadomo ; )
Ale co w 2 pierwszych wpisać to nie za bardzo wiem ;/ kombinowałem w oparciu o otrzymane informacje ale nie wyszło za bardzo ;/

Andrzejas
28-12-2006, 15:27
Cytat Napisał gorbix
Istnieje jakaś możliwość konfiguracji żebym nie musiał ustawiać innej poczty ? jeżeli nie to czy znacie jakąś pocztę która by pasowała ? pozdrawiam
polityka wp jest taka niestety o konatch na o2, onecie, też zapomnij ja sobie specjalnie założyłem na tenbicie, brak spamu, nie ma limitu do ilu osób naraz wysyłać maile (nie ma listy antyspamerskiej)

gorbix
27-12-2006, 17:58
Istnieje jakaś możliwość konfiguracji żebym nie musiał ustawiać innej poczty ? jeżeli nie to czy znacie jakąś pocztę która by pasowała ? pozdrawiam

Andrzejas
24-12-2006, 11:06
wp jako stmp słabo się nadaje wybierz inną pocztę

gorbix
22-12-2006, 18:49
Witam,
Ściągnąłem najnowszą wersję phpBB tj. 2.0.21 wrzuciłem na serwa zainstalowałem wszystko wczytuje się szybko i bez zarzutu, jednak problem pojawił się gdy chciałem zarejestrować nowego użytkownika aby "pobawić" się opcjami forum. Po wypełnieniu formularza i wysłaniu go pojawiła się strona z errorem o następującej treści:

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE
Line : 234
File : emailer.php
Z tego co wyczytałem na forum phpBB2.pl to jest jakiś problem z funkcją mail, zalecali ustawienie innego serwera SMTP, ja ustawiłem z wp.pl ale tam jest jakaś blokada antyspamowa.
link do forum
Z góry dziękuję za poświęcony czas i ewentualną pomoc
Pozdrawiam