We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Rotacja bannerow - jak to dziala ?


K@iTO
07-11-2005, 23:24
Cytat Napisał deqko
a jak to ustawic ? :P
Wystarczy że w pliku index.php wstawisz o odpowiednim miejscu banner('bannerA'); i będzie po problemie

Kod:
main_text_open();

echo 'treść powitalna komórki, poniżej jej będzie baner';

banner('bannerA');



main_text_close();
Jak wywalić banner z thema?

Otwierasz pliki index.php, normal.php i no_menu.php w katalogu theme/nazwa_thema i szukasz w nich:
Kod:
banner('bannerA');

I kasujesz owy kod

tresc pochodzi z http://jportal.pl/artykul,24,Bannery...ie_i_jak_.html

jeszcze jakies pytania?

Cytat Napisał Łabędź
Nie 775, raczej 755 :-)

Dla plików może być 644, lub też 755.
Ja ustawilem wszystko na 755 i po problemie wszystko dziala 100%

Łabędź
07-11-2005, 09:41
Cytat Napisał deqko
a jak to ustawic ? :P

i jeszcze pisales u mnie na forum, zeby ustawic chmody... 775 dla katalogow... a dla plikow jaki ??
Nie 775, raczej 755 :-)

Dla plików może być 644, lub też 755.

pozdrawiam

deqko
06-11-2005, 11:14
a jak to ustawic ? :P

i jeszcze pisales u mnie na forum, zeby ustawic chmody... 775 dla katalogow... a dla plikow jaki ??

K@iTO
06-11-2005, 11:04
Cytat Napisał deqko
Dodaelm swoj banner do jP ale nigdzie go nie widze Prosze o wyjasnienia :P
o LOL a ustawiłeś miejsce gdzie ma sie wyswietlac?

Jesli deklarujesz ze ma to byc BanerA to i w twoim jPortalu musi byc w themach ustawione miejsce do wyswietlania tego banera

deqko
06-11-2005, 10:21
Dodaelm swoj banner do jP ale nigdzie go nie widze Prosze o wyjasnienia :P