We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problem z zapisem do bazy?


K@iTO
07-11-2005, 23:19
Cytat Napisał jznan
Funkcja mail() jest wyłączona bo na haa też nie działa :-).
Chmody pozmieniałem na 755 i dalej to samo Kombinowałem jeszcze z plikiem .htaccess zmieniając wersję na PHP 4 ale nic nie pomogło. Adres stronki wysyłam na PW.

Pzdr.

dobra wiem o co chodzi

Prawda jest taka ze nie zapiszesz sobie nowego usera do bazy bez klucza rejestracyjnego (taki smieszny link ktory wysylany z servera na maila delikwenta). nie zrobisz tego ponieważ nie ma funkcji mail() wlaczonej co wymagane jest przy jPortalu co nalezy zrobic hmm poprostu trzeba usunac prozbe o potwierdzanie klucza a to jest banalne


Wchodzimy do katalogu module i edytujemy plik login.inc.php

Następnie szukamy w niej kawałka kodu:

$query = "INSERT INTO $guest_tbl VALUES(NULL, '$name', '$pass_', '$mail', '$pod', '$www', '$gg', '$icq', '$kraj', '$miej', '$wiek', '', now(), '$key', '-', 'no', '')";



Docelowo ten kod znajduje się w 136 linijce, jednak to może zależeć od wersji. W razie problemów ze znalezieniem klikamy ctrl+F

Gdy już znajdziemy ten kod, zmieniamy na:

$query = "INSERT INTO $guest_tbl VALUES(NULL, '$name', '$pass_', '$mail', '$pod', '$www', '$gg', '$icq', '$kraj', '$miej', '$wiek', '', now(), '$key', 'ok', 'no', '')";



Poniżej wyszukujemy dwie zmienne:

$cmd2 = send_info($key);

$cmd = 'ok';



Zmieniamy je aby wyglądały tak:

$cmd2 = 'ok';

$cmd = 'ok';





Zapisujemy plik i wgrywamy na serwer...

Po tej czynności po rejestracji user nie dostanie maila a jego konto będzie od razu aktywne...
:F tresc pochodzi z http://jportal.pl/artykul,25,Brak_ma...ywujacego.html

pozdro

jznan
06-11-2005, 11:38
Funkcja mail() jest wyłączona bo na haa też nie działa :-).
Chmody pozmieniałem na 755 i dalej to samo Kombinowałem jeszcze z plikiem .htaccess zmieniając wersję na PHP 4 ale nic nie pomogło. Adres stronki wysyłam na PW.

Pzdr.

K@iTO
06-11-2005, 11:08
Cytat Napisał jznan
Witam.
Przeniosłem na 60free Jportal z innego serwera. Chmody ustawione, zmiany w config.php też. Wszystko niby działa tzn. strona się wyświetla ale... Nie można się zalogować (pokazuje się ekran rejestracji) jak również nie można się zarejestrować. Wydaje mi się że nie działają wszelkie operacje z zapisem do bazy (można tylko przeglądać). Logowanie w panelu admina działa ale nie można wejść w żadną opcję administracyjną (strona tylko odświeża się). Czytałem że ustawiony jest "safe mode". Czy to może być powodem?
Za wszelkie uwagi z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

OOOOOO fakt nie polecam przenoszenia na zywca jPortala z innego serva troche ustawien tu nie dziala . Tzn. naważniejsza ... Rejestracja normalnie ustawiona jest na _mail() tu jest ona wylaczona i nalezy przerobic jPortal tak by wykożystywal SMTP_Mail pozatym prawa CHMOD trzeba ustawic na 755 tak jak wykozystuje server a nie jak jPortal podaje baza danych powinna dzialac normalnie po przegraniu oile nie ma wniej zadnego odwolania do starej bazy starego serva i nigdzie nie ma bledu . Config.php w jPortalu jest idioto odporny jesli sie nie machles powinno byc ok. Podaj wogole adres do stronki obadamy

jznan
06-11-2005, 09:28
Witam.
Przeniosłem na 60free Jportal z innego serwera. Chmody ustawione, zmiany w config.php też. Wszystko niby działa tzn. strona się wyświetla ale... Nie można się zalogować (pokazuje się ekran rejestracji) jak również nie można się zarejestrować. Wydaje mi się że nie działają wszelkie operacje z zapisem do bazy (można tylko przeglądać). Logowanie w panelu admina działa ale nie można wejść w żadną opcję administracyjną (strona tylko odświeża się). Czytałem że ustawiony jest "safe mode". Czy to może być powodem?
Za wszelkie uwagi z góry dziękuję.

Pozdrawiam.