We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

wgranie bazy


mariano
12-09-2006, 10:36
Cytat Napisał Mattia_T
czy powinienem zmodyfikować linijki

@$db = mysql_pconnect("localhost", "root", "krasnal");
mysql_select_db("ewidencja1"); zamieniajac ewidencja1 na trzpislasek i localhost na mysql.60free.ovh.org
No i zmien jeszcze login i haslo.

Mattia_T
12-09-2006, 10:12
Cytat Napisał mariano
Tak.



Wszystko zalezy od skryptow, ktorych uzywasz.
Więc czy jesli czesc przykladowego pliku php ktory wrzucilem na serwer wyglada tak:


@$db = mysql_pconnect("localhost", "root", "krasnal");
if (!$db)
{
print 'wystąpił błąd w połączeniu';
exit;
}

mysql_select_db("ewidencja1");



/* zapytanie do konkretnej tabeli */

$wynik = mysql_query("SELECT * FROM admin")
or die('Błąd zapytania');


/* liczba rekordów */

$lb=mysql_num_rows($wynik);



to czy powinienem zmodyfikować linijki

@$db = mysql_pconnect("localhost", "root", "krasnal");
mysql_select_db("ewidencja1"); zamieniajac ewidencja1 na trzpislasek i localhost na mysql.60free.ovh.org czy po prostu zostawic wszystko tak jak napisales w poprzednim poscie ??

mariano
12-09-2006, 09:40
Cytat Napisał Mattia_T
A ewidencja1 zastapic 'trzpislasek' ?
Tak.

Czy jest jakis inny plik w ktroym powinienem to skonfigurowac?
Wszystko zalezy od skryptow, ktorych uzywasz.

Mattia_T
12-09-2006, 09:35
Cytat Napisał mariano
Musisz najpierw uzyc funkcji 'eskport' w phpmyadminie na serwerze, gdzie stworzyles baze danych (czyli na "krasnalu"). Uzyj formatu danych 'SQL'. Nastepnie wgraj plik wynikowy na serwer ovh za pomoca funkcji 'import'.

Ok wyeksportowalem baze jak sql dump. Serwer obslugujadcy baze to mysql.60.free.ovh.org. Baza utworzona domyslnie na razie pusta na erwerze nazywa se trzpislasek.

Dane wyeksportowanego pliku:
Host: localhost
Baza danych: `ewidencja1`

Czy teraz w tym wyeksportowanym pliku powinienem w miejsce localhost wpisac mysql.60.free.ovh.org?
A ewidencja1 zastapic 'trzpislasek' ?

Czy jest jakis inny plik w ktroym powinienem to skonfigurowac?

mariano
12-09-2006, 09:05
Musisz najpierw uzyc funkcji 'eskport' w phpmyadminie na serwerze, gdzie stworzyles baze danych (czyli na "krasnalu"). Uzyj formatu danych 'SQL'. Nastepnie wgraj plik wynikowy na serwer ovh za pomoca funkcji 'import'.

Mattia_T
11-09-2006, 22:33
Witam zanaczan iż dopiero co umieściłem pliki (html i php)do strony na wir. serwerze tak więc z góry przepraszam jęsli pytanie okaże się mie na miejscu. Jednak ....
mam problem wykonałem baze za pomocą programy phpmyadmin w programie krasnal serv 2.7. Nazwa bazy danych Ewidencja1 (w niej 6 tabel) oraz wiadomo login i hasło do niej.
Teraz chciałem się zapytać jak ją mam wgrać na serwer zeby strona funkcjonowala bo na razie nie wiem jak mam to zrobić. Owszem zalogowałem się do phpmyadmin z loginem i haslem dostarczonym w mailu ale po wybraniu zakladki import pojawia sie okienko z podaniem jakiegos pliku tekstowego. Proszę kogos z Was o pomoc jakis opis z krokami jak to skonfigurowac i o wyrozumialosc. Narciaz pozdrawiam