We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

error 500


DiPson
02-03-2006, 18:59
już nie aktualne ale nie moge usunąć postu

Łabędź
02-01-2006, 20:03
Cytat Napisał misiekf
misiekf

hmmm, déjà vu?

pozdrawiam

misiekf
02-01-2006, 19:44
misiekf

Łabędź
02-01-2006, 19:36
Cytat Napisał misiekf
mam problem z error500 przy galerii mg2
szukalem i nie moge znalesc .htaccess
galeria dziala chwilowo po czym sie wylancza i tak do skutku....
prosze o pomoc bo mnie zabija jak im zdjec nie udostepnie...
Jaka nazwa konta?

pozdrawiam

misiekf
02-01-2006, 17:05
mam problem z error500 przy galerii mg2
szukalem i nie moge znalesc .htaccess
galeria dziala chwilowo po czym sie wylancza i tak do skutku....
prosze o pomoc bo mnie zabija jak im zdjec nie udostepnie...

rolka_91
30-12-2005, 22:24
Dzięki!! W waszym poradniku jest wszystko!! Trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać!! Znalazłem już odpowiedz na mój problem. Dzięki bardzo!

rolka_91
11-12-2005, 15:35
Mam problem z błędem 500. Moja strona to rolka.ovh.org

szczeles
05-12-2005, 18:25
Cytat Napisał Łabędź
Czyżby?

Kod:
doradca# ls -la | grep rejestracja
-rwxrwxr-x   1 1668 2005-12-04 21:39 rejestracja.php
pozdrawiam
No jakby nie patrzeć, plik ma rwxrwxr-x czyli 775, co stanowi więcej niż 755 i powinno wystarczyć na odpalenie. Co więc jest nie tak?

Pozdrawiam

-----
EDIT:
Zwała Po "SITE CHMOD 755" skrypt zaczął działać Po zmianie na 775 znów nie działa :<>. Co ciekawe - tylko pliki wywoływane bezpośrednio przez http wymagają chmodów 755. Inne (np. require'owane) mogą mieć dowolne (775, 777, 555, itd. wszystkie z +x).

Proponuję zmianę na http://60free.ovh.org/pl/support/faq.html#faq52 z "musi posiadać uprawnienia <=755" na "musi posiadać uprawnienia 755", ażeby w przyszłości uniknąć nieporozumień.

Pozdrawiam

Łabędź
05-12-2005, 09:47
Cytat Napisał szczeles
- plik ma odpowiednie chmody (755, zresztą przy 777 też nie działa)
Czyżby?

Kod:
doradca# ls -la | grep rejestracja
-rwxrwxr-x   1 1668 2005-12-04 21:39 rejestracja.php
pozdrawiam

szczeles
04-12-2005, 21:46
Wiam wszystkich,

u mnie to samo, co u kolegów powyżej, ale:
- plik ma odpowiednie chmody (755, zresztą przy 777 też nie działa)
- nie używam pliku .htaccess
- wszystkie skrypty (i w tym katalogu i w innych) z wyjątkiem tego działają prawidłowo

Chodzi mianowicie o plik http://epfsylon.ovh.org/doradca/rejestracja.php

Na lokalnym serwerze wszystko jest ok, domyślam się błędu wynikającego z różnic w php.ini i jeśli można, poproszę o fragment error_log'u Apache'a.

Pozdrawiam.

Rastel
22-11-2005, 15:46
Hmmm
wykasowałem '.htaccess' i działa. Jednak to dziwne, bo miał 644. Dzięki za podpowiedź

Łabędź
22-11-2005, 10:56
Cytat Napisał Rastel
a w końcu jak nie ma plików, to nie mogą mieć nieodpowiednich praw, nieprawdaż?
Co jest nie tak?

Może są pliki, tylko że ich nie widać? Na przykład taki '.htaccess' lubi się chować i robić problemy.

http://60free.ovh.org/pl/support/faq.html#faq53

pozdrawiam

Rastel
22-11-2005, 10:48
Też mi wyskoczył ten sam błąd. Natomiast było parę różnic:
- nie było plików z nieodpowiednimi prawami dostępu (sprawdziłem)
- po wywaleniu wszystkiego bład jest nadal ten sam, a w końcu jak nie ma plików, to nie mogą mieć nieodpowiednich praw, nieprawdaż?

Co jest nie tak?

bakterix
01-11-2005, 12:10
dzięki Łabędź już wszystko działa (następnym razem poszukam w FAQ zanim zadam pytanie)

Łabędź
31-10-2005, 03:28
Cytat Napisał bakterix
nie wiem dlaczego ale wyskakuje błąd nr. 500 tutaj
jestem pewien że skrypt jest dobry bo jeszcze wczoraj dobrze chodził.

http://60free.ovh.org/pl/support/faq.html#faq52

pozdrawiam

Adamdo
30-10-2005, 19:39
więc musi być coś z serwerem (tak przypuszczam, bo jak działało, a były już takie przypadki).
A jaka jest treść tego skryptu??

Pozdrawiam, Adamdo

bakterix
30-10-2005, 17:38
nie wiem dlaczego ale wyskakuje błąd nr. 500 tutaj
jestem pewien że skrypt jest dobry bo jeszcze wczoraj dobrze chodził.