We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problem z PHP


coolman
04-09-2006, 17:40
Dzieki za pomoc

bob123
04-09-2006, 09:44
Opcja register_globals jest ustawiona na off (jest to domyslne ustawienie od wersji 4.2.0). W zamian za to udostepniono superglobalne tablice. Przyklad podal buldog. Wiecej info na ten temat http://www.php.net/manual/pl/languag...predefined.php

buldog
04-09-2006, 00:16
Jako że na OVH nie ma włączonej opcji jakiejśtam (nie pamiętam jakiej dokładnie :P ) parametr GET 't' nie jest automatycznie przypisywany do zmienniej $t. Dlatego też zastosuj tablicę $_GET, która w kluczach zawiera nazwy parametrów, a wartościach - wartości poszczególnych parametrów GET.
Wyglądałoby to tak:
Kod PHP:
echo($_GET['t']); 
lub:
Kod PHP:
$t := $_GET['t'];
echo(
$t); 
Pozdrawiam

coolman
03-09-2006, 19:40
Moze ktos wie czemu nie dzialaja parametry w adresie?? Tzn. skrypty PHP na tym serwerze nie odczytuja parametrow przekazywanych w adresie, np. test.php?t=tekst. Gdy probuje odczytac ten paramter jako echo($t); nic sie nie pojawia, jakby w ogole nie bylo takiego parametru. Bede wdzieczny za pomoc.