We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

roblem z phpmailer


almurik
10-08-2006, 19:23
Nie, no jak mailik dochodzi to jest już bardzo dobrze . Problem w tym, że poprzedni twój post niewiele naświetla problem . Same odwołanie do klasy i funkcji. Nie wiadomo co one i jak robią. Przydałby się jeszcze ten pliczek:
Kod PHP:
require("phpmailer/class.phpmailer.php");
?>


a przyanjmniej:
Kod PHP:
class PHPMailer
{
// ten fragment pliku
}
?>
bez niego wiele nie można powiedzieć.

HeJ

lukaszkg
10-08-2006, 12:45
no i nie działa może dam jeszcze kod wysyłania wiadomosc dochodzi ale jest zupełnie pusta biała kartka

Kod:
luginDir = "phpmailer/";
$mail->From = "test@interia.pl"; //adres naszego konta
$mail->FromName = "phpMailer tester";//nagłówek From
$mail->Host = "poczta.interia.pl";//adres serwera SMTP
$mail->Mailer = "smtp";
$mail->Username = "test";//nazwa użytkownika
$mail->assword = "test";//nasze hasło do konta SMTP
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->SetLanguage("pl", "phpmailer/language/");

$mail->Subject = "Mail testowy";//temat maila


a czy tu powinno byc pusto ???? bo tu cos byl jakis kod do wysylania


$mail->Body = $text_body;
// adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress'
$mail->AddAddress("lukaszinf@interia.pl","Łukasz");


if(!$mail->Send())
echo "There has been a mail error 
"; echo $mail->ErrorInfo."
"; // Clear all addresses and attachments $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); echo "Dziękujemy za rejestrację
"; ?>

almurik
08-08-2006, 12:53
Pokaż kod PHP

Jak wysyła to już jest ok a o to, że pusty pojerzewam to:

Zmień

ENCTYPE="text/plain"

na

ENCTYPE="multipart/form-data"

A jak dalej nie będzie wysyłać to może pomieszałeś cos z nazwami 'inputów', które pobierasz potem z POSTA w mailer.php. Tak też będzie działać ale nie wiem jak inni, ja bym nie użył polskich znaczków w NAME a spacji to już w ogóle jak np w : "Kod pocztowy:". W takiej postaci, ze spacją, raczej mailer php nie bedzie w stanie pobrać tej danej więc jej nie wyśle.

Pozdrawiam

--edit--

aha i przy okazji pamiętaj o register_globals

lukaszkg
08-08-2006, 09:27
mam pytanie mam formularz napisany
Kod:
Wybierz program który chcesz zarejestrować?


Numer seryjny:

Imię:

Nazwisko:

E-mail:

Telefon:

Ulica:

Kod pocztowy:

Miejscowość:


i nie wiem teraz jak mam napisać kod do pliku wysyłąjącego phpmailer. prosze o pomoc jak robiłem to tak jak w przewodniku to wysyłął ale jak odbierałem list to był pusty pomocy