We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Pytanie poczatkujacego


almurik
06-08-2006, 23:04
co do twojego skryptu to tak musi działać:

Kod PHP:
$plik $_GET["plik"];
if(!isset(
$plik))
{
include(
"glowna.htm");
}
if(
file_exists("$plik.htm"))
{
include(
"$plik.htm");
}
else { echo 
"Przepraszamy ale nie można wyświetlić tej strony!";
}
?>
gdzie link to :
Pozdrawiam

szelma
06-08-2006, 22:31
Chcialem zrobic prosta stronke, niestety moja znajomosc PHP jest poki co praktycznie zerowa, a nie mam potrzeby korzystania z czegos w rodzaju PHPFusion. Chcialem zastosowac znaleziony gdzies na necie przyklad: tabele w ktorej w jednej komorce znajdowalb sie tak prosty kawalek kodu:

if(!isset($plik))
{
$plik="glowna";
}
if(file_exists("$plik.htm"))
{
include("$plik.htm");
}
else { echo "Przepraszamy ale nie można wyświetlić tej strony!";
}

zminenna $plik wywalywana bylaby:

nazwa_odnosnika

Niestety nie dziala. Jakies sugestie dlaczego tak moze sie dziac? Jak inaczej moze rozwiazac problem?

Z gory wielkie dzieki.