We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Błąd file_exists() w krypcie PHP ShopScript


pablo2k
01-08-2006, 18:56
Witam! Posadziłem ten skrypkt na 60free w ovh, skrypt działa poprawnie ale na każdej stronie dostaję komunikat błędu

Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/local/php5/lib/php/./templates/tmpl1//admin/./templates/tmpl1/admin/index.tpl.html) is not within the allowed path(s): (/home) in /home/e/-/p/e-parkiety/www/sklep/smarty/core/core.get_include_path.php on line 34

sprawdzałem plik core.get_include_path.php w linii 34 i w całości, wydaje się być ok. Czegoś brakuje w 60free? Czy to ja coś nakopałem ? :>

PS: linia 34:
if (file_exists($_include_path . DIRECTORY_SEPARATOR . $params['file_path'])) {