We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

forum 1.12.5 - konfiguracja załączników


Andrzejas
20-07-2006, 00:28
zacznij od ustawienia CHMOD bo działa dobrze a za to pytanie na forum przema warna ściagniesz :P

muchakk
13-07-2006, 12:24
Najlepiej to poradz się supportu przema dostępnego pod adresem www.przemo.org, też tak próbowałem zrobic tylko nie na ovh i mi to też nie działało dlatego sobie odpuściłem

Tracker
13-07-2006, 00:01
witam wszystkich


mam wielki problem z ustawieniem konfiguracji dla uploadu plików na moim forum

mam 2 konta na ovh - na jednym mam forum a druge chcę użyć dla plików ale coś konfiguracja mi się nie chce ustawiać, a bardzo mi na tym zależy

jest takie pole w konfiguracji ftp forum by przemo

Wpisz informację o twoim FTP
FTP Upload Server
Tutaj możesz podać IP adres lub Host name dla serwera gdzie będą kopiowane załączniki. Jeśli pozostawisz to pole puste, bedzie w tym celu wykorzystany serwer gdzie masz zainstalowane forum. UWAGA nie można podawać adresu FTP w ten sposób: ftp:// lub podobny. Poprawny adres to na przykład: ftp.adres.serwera.pl lub adres IP co zmniejszy czas dostępu.
(tutaj wpisuję
Kod:
ftp.60free.ovh.org
)




Katalog uploadu plików
Podaj ścieżkę dostępu do katalogu gdzie będą umieszczane pliki. Nie podawaj tutaj adresu FTP, tylko ścieżkę dostępu do katalogu, adres podajesz wyżej.
Na przykład, gdy twoj adres do jakiegoś pliku na FTP wygląda tak: ftp://adres.serwera.pl/ogolne/pliki/jakis_plik.zip to w tym miejscu wpisujesz: /ogolne/pliki
( tutaj
Kod:
/pliki
- taki mam folder w folderze "www" )




Katalog downloadu plików
To samo co wyżej tylko tutaj podajemy pełną ścieżkę np: ftp://adres.serwera.pl/ogolne/pliki
( tu -
Kod:
ftp://mojastrona.ovh.org/pliki
)




Tryb pasywny
Tryb pasywny wymaga aby zdalny serwer miał otwarty port dla połączenia i zwracał adres dla tego portu i nasłuchiwał na tym porcie
Kod:
tak
( z opcji tak/nie)




Użytkownik FTP
Kod:
mojastrona



Hasło
Kod:
moje_hasło_do_ftp




i nie działa , załącznik się nie wyświetla, na tym normalny za to działa


które z tych rzeczy źle wpisałem
prosze o pomoc