We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Kłopotliwy komunikat


Adamdo
22-10-2005, 17:52
ok, tylko nie będzie mnie na kompie przez najbkliższy tydzień (chyba)

falochron
21-10-2005, 13:50
Skrypt EasyLinks 2.0 pobrałem ze strony http://www.webinside.pl/skrypty/10
Jeżeli znajdziesz chwilę, to może ściągnij go i zobacz o co tam chodzi, może tak będzie łatwiej?

falochron
21-10-2005, 13:40
Cały katalog działa poprawnie, tzn. można dodawać strony,przeglądać zawartość, nie mogę ich tylko edytować, np usuwać. Na początku wszystko było dobrze, usunąłem stronę, wykasowałem z pliku xml, w ramach prób, a potem zaczęły się te komunikaty. Może to ja coś przypadkowo uszkodziłem?

Adamdo
21-10-2005, 13:28
w tych arkuszach nie zauważyłem, aby było "link" itp bo to ma być wyświetlane mam rozumieć?? jeśli nie to sam nie wiem :/
EDIT: ew. napisz na jakimś forum z tym związynym, itp
EDIT2: z tym link to chodzi mi o costam itp....

falochron
21-10-2005, 13:22
To jest cały kod, a to dwa arkusze stylu:
------------------------------------------------------------------------
body {
margin:0px;
padding:0px;
font-family:Arial,sans serif;
font-size:90%;
color:#ccc;
background:#999999;
}
div#main{
margin:auto;
width:740px;

}

div#tabs {
border:1px solid black;
border-bottom:none;
padding-top:.5em;
padding-left:2em;
background:url(back.gif) #006699;
margin:0px;
margin-top:1em;
}

div#tools{
border-left:1px solid black;
border-right:1px solid black;
padding:1em;
background:#003366;
}
div#tools form{
float:right;
}

div#tabs a{
vertical-align:bottom;
padding-left:.5em;
padding-right:.5em;
padding-top:.5em;
margin-left:.2em;
background:#3399cc;
text-decoration:none;
color:#333;
}
div#tabs b{
vertical-align:bottom;
margin-left:.2em;
padding-left:.5em;
padding-right:.5em;
padding-top:.5em;
background:#003366;
}
div#tabs a:hover{
color:#ccc;
vertical-align:bottom;
margin-left:.2em;
padding-left:.5em;
padding-right:.5em;
padding-top:.5em;
background:#006699;
}
div#content {
border-left:1px solid black;
border-right:1px solid black;
padding:2em;
background:#003366;
}
div#bottomnav {
border:1px solid black;
border-top:none;
text-align:center;
font-size:80%;
background:#003366;
padding-bottom:2em;
}
div#bottomnav a{
color:#999;
padding:.5em;
}
div#bottomnav b{
color:#fff;
padding:.5em;
}
div#content a{
font-size:110%;
color:#ffffff;
border-bottom:1px solid #6699ff;
text-decoration:none;
}
div#tools a{
padding-left:1em;
text-decoration:none;
color:#6699ff;
}
div#tools a:hover{
text-decoration:underline;
color:#99ccff;
}
div#content p {
margin-top:0px;
padding-top:.3em;
padding-left:1em;
}
div#content div {
padding-top:.5em;
}
input,textarea,select {
background:#eee;
color:black;
font-family:arial;
}
label{
width:10em;
float:left;
text-align:right;
padding-right:1em;
}
.warning {
color:#ff9966;

}
h1 {
color:#ffffff;
}
#branding {
margin:.5em;
margin-bottom:0;
text-align:right;
font-size:80%;
}
-----------------------------------------------------------------------
body {
background:#336699;
}
h1{font-family:verdana,sans serif;color:white}
#tabs {position:absolute;top:0px;left:5px;}
#tools{margin-left:200px;font-family:verdana,arial,sans serif;margin-bottom:1em;}
#content{margin-left:200px;font-family:verdana,arial,sans serif;color:#ccc;}
#bottomnav{margin-left:200px;font-family:verdana,arial,sans serif;margin-top:1em;font-size:80%;}
#content a {color:#00ccff;}
#tools a {color:#00ccff;}
#bottomnav a {color:#ccc;font-size:80%;}
#bottomnav b {color:#fff;font-size:80%;}
#branding {text-align:right;color:#333;}
#tabs b{display:block; color:white;font-family:verdana,arial,sans serif;font-weight:bold;text-decoration:none;}
#tabs a{display:block; color:#ffff99;font-family:verdana,arial,sans serif;text-decoration:none;}
.warning {color:#33ff99}
p{color:#ccc;font-family:verdana,arial,sans serif;}

Adamdo
21-10-2005, 13:14
tu nic nie ma, więc prawdopodobnie jest coś źle w pliku arkusza stylów
PS: podałeś cały kod?? nie widzę tu ścieszki do arkusza css do tego pliku (jeśli jest to robione metodą css a nie DTD oczywiście [bo w DTD się nie orientuję])

falochron
21-10-2005, 13:10





Ko³obrzeg - pokój "u Halinki"
http://www.prywatnekwatery.republika.pl
2
Oferta kwatery prywatnej w Ko³obrzegu, w dzielnicy uzdrowiskowej, oko³o 100 metrów od pla¿y.
turystyka



------------------------------------------------------------------------
to jest kod pliku xml, który wyświetla mi ten komunikat, nie wiem czy to właśnie ten plik miałem wysłać..................?

Adamdo
21-10-2005, 13:01
jeszcze raz poikaż kody tych plików, może coś znajdę

falochron
21-10-2005, 12:52
Witam serdecznie.Bardzo proszę, niech ktoś mi wytłumaczy co oznacza taki komunikat:Nie można przeglądać wejścia XML przy użyciu arkusza stylów XSL. Popraw błąd, a następnie kliknij przycisk Odśwież, a także jak to naprawić.
Ten komunikat wyświetla się, gdy chcę edytować wpisy w katalogu stron.