We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

index.php


shuinsen
02-05-2006, 14:07
Kod PHP:
if($_GET['plik'])
{
if(
strcmp($_GET['plik'], "ignorethis") == 0)
include(
"news/news.php");
else

$_GET['plik'] = $_GET['plik'].".php";
if(!include(
$_GET['plik']))
{
echo 
"Nie mozna otworzyc danej strony, jesli widzisz ten komunikat prawdopodobnie ten dzial nie zostal jeszcze wypelniony trescia, w innym przypadku skontaktuj sie z administratorami";
echo 
"
"
;
}
}
}
?>
Oto rozwiazanie...

sancio
02-05-2006, 11:36
W .htaccess nie ma możliwości jej włączenia.

60free ma wyłączone register_globals (i tak pozostanie)
Poszukaj na forum i google, jak pisać skrypty gdy ta zmienna jest wyłączona.

Powodzenia.

shuinsen
02-05-2006, 11:20
Czytalem o register_globals, wlaczylem je w pliku .htaccess i teraz mi wyswietla blad:
Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania.

Jeżeli jesteś właścicielem tego konta i szukasz informacji na temat probmemów z błędem wewnętrznym, zapraszamy na stronę http://60free.ovh.org/pl/support/ lub sprawdź czy:

- uprawnienia do uruchamianego zasobu '/u/o/-/uo-mal/www/' mają wartość 755,
- uprawnienia do katalogu mają wartość 755,
- w pliku '.htaccess' nie znajdują się nieprawidłowe wpisy
Jesli na 60free.ovh.org nie mozna uzywac zmiennych globalnych to jak mam zrobic strone zeby mi dzialala, wolalbym nie robic jej w html
Jak milby wygladac prawidlowy wpis w pliky .htaccess

sancio
02-05-2006, 09:06
register_globals + google + opcja "szukaj"

shuinsen
01-05-2006, 21:23
Kod PHP:

if($plik)
{
    if(
strcmp($plik"ignorethis") == 0)
    include(
"news/news.php");
    else
    {    
$plik $plik.".php";

    if(!include(
$plik))
    {
    echo 
"Nie mozna otworzyc danej strony, jesli widzisz ten komunikat prawdopodobnie ten dzial nie zostal jeszcze wypelniony trescia, w innym przypadku skontaktuj sie z administratorami";
    echo 
"
"
;
    }

    }
}
?>
Oto moj kod php ktory znjduje sie w index.php, na stronie nie wczytuje mi stron, mam ustawione atrubuty plikow *.php na 755, do linki zapisuje w ten sposob:
Na moim domowym ftp dziala strona. Prosze o pomoc...
Wszystko jest w katalogu www.
www.uo-mal.ovh.org