We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Upload plików


zsk
02-05-2006, 16:25
Cytat Napisał Mardok
Jak się wywali if-a i da CHMOD-a 777 to wywali coś takiego :

Kod:
 Witamy na stronie serwisu 60free firmy OVH.

Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania.

Jeżeli jesteś właścicielem tego konta i szukasz informacji na temat probmemów z błędem wewnętrznym, zapraszamy na stronę http://60free.ovh.org/pl/support/ lub sprawdź czy:

- uprawnienia do uruchamianego zasobu '/xxx/www/test/upload.php' mają wartość 755,
- uprawnienia do katalogu mają wartość 755,
- w pliku '.htaccess' nie znajdują się nieprawidłowe wpisy
Bez CHMOD-a :



Ale za to działa to:
Kod PHP:







if (isset($_FILES['pictures'])) {

   if (
$error == UPLOAD_ERR_OK) {
       
$tmp_name $_FILES["pictures"]["tmp_name"][0];
       
$name $_FILES["pictures"]["name"][0];
       
          
move_uploaded_file($tmp_name$name);
          if (
file_exists($name)) {
            
chmod($name755);
       
   }

}
}
?>
A mi własnie to nie działa.....

szczeles
11-04-2006, 19:51
Cytat Napisał Mardok
Ale za to działa to:
Już wstawiłem kiedyś gotowca tu: http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=1672
Działa bezproblemowo ;-)

Mardok
11-04-2006, 16:46
Jak się wywali if-a i da CHMOD-a 777 to wywali coś takiego :

Kod:
 Witamy na stronie serwisu 60free firmy OVH.

Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania.

Jeżeli jesteś właścicielem tego konta i szukasz informacji na temat probmemów z błędem wewnętrznym, zapraszamy na stronę http://60free.ovh.org/pl/support/ lub sprawdź czy:

- uprawnienia do uruchamianego zasobu '/xxx/www/test/upload.php' mają wartość 755,
- uprawnienia do katalogu mają wartość 755,
- w pliku '.htaccess' nie znajdują się nieprawidłowe wpisy
Bez CHMOD-a :

Warning: copy() [function.copy]: Unable to access in /home/xxx/www/test/upload.php on line 2

Warning: unlink() [function.unlink]: Unable to access in /home/xxx/www/test/upload.php on line 3
Plik został skopiowany
Informacje o skopiowanym pliku:
Nazwa pliku:
Wielko�ć pliku:
Ale za to działa to:
Kod PHP:







if (isset($_FILES['pictures'])) {

   if (
$error == UPLOAD_ERR_OK) {
       
$tmp_name $_FILES["pictures"]["tmp_name"][0];
       
$name $_FILES["pictures"]["name"][0];
       
          
move_uploaded_file($tmp_name$name);
          if (
file_exists($name)) {
            
chmod($name755);
       
   }

}
}
?>

szczeles
11-04-2006, 16:13
Cytat Napisał klejnot
wyskoczyło mi :"Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in"), myślałem, że to może wina CHMOD-u ale też jak zmieniłem na 777, nic się nie działo. Więc o co tu chodzi ?
Polecam google: http://www.google.com/search?q=php+t...+superglobalne, bo chyba nie za bardzo rozumiesz pojęcie 'tablica' :<

Maverick
11-04-2006, 15:59
Pliki uploadowane przez www nie moga miec wiecej niz 2mb. A jakie ty probowales uploadowac?

klejnot
11-04-2006, 07:26
Witam na pewnej stronce znalazłem fajny skrypt do uploadowania plików:
news.php
Kod PHP:
<html>
<
form name="kopiarka" method="POST"
enctype="multipart/form-data" action="upload.php3">
<
input type="hidden" name="ok" value="1">
<
input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="10000"><p>Wybierz plik do przerzucenia:<br>
<
input type="file" name="file" size="40"><br>
<
br>
<
input type="submit" value="Kopiuj"><input type="reset" value="Reset">p>
form>
html
pliki.php
Kod PHP:
if ($ok=="1"){ /* działanie tylko jeśli użyto formularza */
copy("$file""katalog/$file_name"); /* kopiowanie */
unlink("$file");
echo
"Plik został skopiowany

Informacje o skopiowanym pliku:

Nazwa pliku: 
$file_name

Wielkość pliku: 
$file_size"/* Potwierdzenie i informacja o skopiowanym pliku */
}
else {
echo
"Wystapił bład przy kopiowaniu pliku"/* Informacja o błędzie */
}
?>
Zastanawiałem się czy nie dodać przed każdą zmienną $_FILES, ale jak dodałem to jeszcze gorzej było (bo normalnie wyświatlało mi się Wystąpił błąd przy kopiowaniu, a po dodaniu $_FILES strona wogóle się nie włączyła, wyskoczyło mi :"Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in"), myślałem, że to może wina CHMOD-u ale też jak zmieniłem na 777, nic się nie działo. Więc o co tu chodzi ?