We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

instalacja jportal


mahatma
18-04-2006, 23:37
Mialem ten sam problem nie wiem dlaczego tak jest ale po przeniesieniu jak i po instalacji nowego tworzysz normalnie bazy i jest niby ok ale nie dziala - trzeba jeszcze wgrac po zainstalowaniu czysty config.php nowiutki i uzupelnic recznie dane serwera dzialalo u mnie na 100% server localhost oczywiscie.
No i potem problemy z polskimi literami ale je tez sie da obejsc.

Dziwne to ale dziala

felek
02-04-2006, 20:10
Maverick: przecież to jest serwer dedykowany, więc co mu dadzą maile z ovh?

Maverick
02-04-2006, 18:38
moze byc tez sql4 lub jakis inny... to musisz poszukac w mailach od ovh.

maxym
02-04-2006, 18:38
zmienilem i teraz wyskakuje cos takiego
Baza danych.

Połączenie z bazą - Błąd
Wybranie bazy - Błąd
Wykonanie zapytań - Błąd
Plik konfiguracyjny

Zapis do pliku konfiguracyjnego - Ok

Maverick
02-04-2006, 16:41
Host do bazy zly... wpisz mysql4 i powinno dzialac.

maxym
02-04-2006, 12:10
wlasnei o to chodzi ze nie mam jedengo jportala ktory nie dziala po przeniesiony zostal z innego serwera tutaj na konto dedykowane nie dziala wiec postanowilem zainstalowac drugiego jportala aby przeniesc bazy danych i zainstalowac je do nowego jednak nowego tez sie nie da zrobic bo caly czas mam napisane ze jest blad z zapytaniami ??


Ustawienia bazy danych.

[B]localhost - Host do bazy.
- Login do bazy.

Instaluje dalej i pojawia mi sie taki komunikat :
Instalacja.
Baza danych.

Połączenie z bazą - Ok
Wybranie bazy - Ok
Wykonanie zapytań - Błąd
Plik konfiguracyjny

Zapis do pliku konfiguracyjnego - Ok

Łabędź
02-04-2006, 10:23
Cytat Napisał maxym
tez nie to problem jest z zapytaniami do bazy danych nie wiem czy baza danych na serwerach dedykowanych odpowiada bazie danych jportala ??? bo co mozna tutaj jeszcze zmienic ;/
Chyba się już udało?

pozdrawiam

maxym
01-04-2006, 21:03
tez nie to problem jest z zapytaniami do bazy danych nie wiem czy baza danych na serwerach dedykowanych odpowiada bazie danych jportala ??? bo co mozna tutaj jeszcze zmienic ;/

Maverick
01-04-2006, 20:46
Login do bazy - poe
nie poe.pl...

maxym
01-04-2006, 20:10
hallo czy ktos wie moze cos na ten temat ????????

maxym
30-03-2006, 16:15
nadla nie pasuje ! to nie to

deqko
30-03-2006, 06:30
sproboj
Host do bazy - mysql4

maxym
29-03-2006, 22:39
gdy wpisze te dane przechodze w czasie instalacji jportala dalej i wtedy pojawiaja mi sie blad
Wykonanie zapytań - Błąd
tak baza byla tworzona z poziomu plesk mam tam dwie bazy co zrobic sprawdzic ten dostep ?

anopak
29-03-2006, 22:13
jakiego typu jest ten błąd z zapytaniem do bazy? mozliwe, że poprostu nie masz praw dostepu do bazy danych... czy baze oraz użytkownika tworzyłeś z pod poziomu Plesk'a?

maxym
29-03-2006, 17:42
witam mam konto w ofercie dydykowanej
uzywam pleska i jportala
adres domeny
http://www.ovh.com/pl/products/ded_s...g_details.html

mam nastepujace problemy


witam
Mam wykupione konto jednak po przeniesieniu na serwer w ovh przestal dobrze dzialac jportal. Po pierwsze
* nie dziala forum - wlacza sie strona glowna
* nie dziala logowanie.
* strona stala sie awaryjna

Postanowilem zainstalowac nowy jportal jednak tego takze nie umiem zrobic wystepuje ciagle komunikat :
Wykonanie zapytań - Błąd




Czy ktos wie co najlepiej w tej sytuacji zrobic stawic nowy portal czy naprawic tameten - czy jest to mozliwe ??