We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problemy z wysyłaniem e-maili w Mambo


sly_201
06-04-2006, 14:10
Konfigurowałem zakładkę "Poczta" tak jak Cactus i dochodzi mi tylko kopia wiadomości...
W zakładce "Menadżer kontaktów" też wpisałem poprawny adres e-mail,w zakładce tego edytora "Parametry" zaznaczyłem pokaż Email co powoduje że na stronie głównej po wybraniu "Napisz do nas" oprucz formulaża wysyłania wiadomości pojawia się mój aktywny adres mailowy. Gdy na niego kliknę to wysyłam wiadomość za pomocą programu pocztowego, którego używam i mimo to wiadomość nie dochodzi na adres który jest przypisany administratorowi...
Czy ktoś coś z tego rozumie - powinno działać!!!

cactus
06-04-2006, 12:09
w Konfiguracja serwisu w zakładce poczta ustawiłem sobie !

- Obsługa poczty:SERWER SMTP
- Wiadomość od: (I w tym miejscu wpsisałem własny email taki specjalnie do strony założony)
- Nadawca: TU WIADOMO KAŻDEMU CO SIĘ PODOBA W KAŻDYM BĄDZ RAZIE TO BĘDZIE WYŚWIEDLAŁO SIĘ PRZY NAZWIE W DORECZENIU DO ODBIORCY :-))
- Sendmail W pliku : TUTAJ NIC NIE RUSZAŁEM
- Autoryzacja SMTP: TAK
- Użytkownik SMTP: (TUTAJ PODAJEMY PEŁNĄ NAZWE EMAIL TĄ CO SPECJALNIE ZAŁOZYŁEM SOBIE DO STRONY )
- Hasło SMTP: ( HASŁO DO SKRZYNKI EMAIL)
- Serwer SMTP: NO I PODAJEMY GRZE MAMY ZAŁOŻONY EMAIL NA JAKIM SERWERZE NP JA MAM " bulls.net.pl "

No i na tyle i mi działa wysyłanie z formólaża w mambo bez zarzutu zarówno kopia jak i orginał trafiają tam gdzie powinny nie powiem sam główkowałem cały wieczór by to obejsc ale jak widac dalo sie zrobic
pzdr

sly_201
25-03-2006, 21:17
Cytat Napisał gottie
Jest to wylacznie wina serwera ovh, gdyz na innych dziala to bez problemu. Mam ten sam problem i zamiast kozystac z formularza, podalem zwykly email.

Nic sie nie za drobic, zanim obslucza czegos nie zmieni.
Dzięki za odpowiedź. Teraz chociaż wiem na czym stoję. Nie zabardzo wiem jak zamienić formularz na zwykły e-mail, ale będe próbował - chyba że ktoś mi podpowie...

gottie
25-03-2006, 12:45
Czy jest wiec jakiekolwiek inne wytlumaczenie i rozwiazanie tego problemu?

Łabędź
25-03-2006, 12:41
Cytat Napisał gottie
Jest to wylacznie wina serwera ovh, gdyz na innych dziala to bez problemu.
Tia....

pozdrawiam

gottie
25-03-2006, 00:14
Jest to wylacznie wina serwera ovh, gdyz na innych dziala to bez problemu. Mam ten sam problem i zamiast kozystac z formularza, podalem zwykly email.

Nic sie nie za drobic, zanim obslucza czegos nie zmieni.

solti
21-03-2006, 23:15
Nie dubluj postów! Pisałes już w tej sprawie tu: http://forum.ovh.pl/showpost.php?p=12685&postcount=14

sly_201
21-03-2006, 22:23
Witam.
Mam problem z wysyłaniem e-mail w mambo: gdy w formularzu w rubryce "podaj swój adres e-mail" podam adres taki sam jak w ustawieniach w zakładce"poczta" i zaznaczę wyślij kopię to dochodzą obie wiadomości. Jeżeli jednak podam jakiś inny adres na który ma być wysłana kopia to dochodzi tylko kopia wiadomości. Próbowałem znaleść jakąś podpowiedż co z tym zrobić ale na daremno...Moje ustawienia w zakładce Poczta - http://forum.ovh.pl/showthread.php?t...czta+mambo.Czy może mi ktoś pomóc?!
Pozdrawiam.