We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Error 403 przy instalacji...


tomsonwch
04-04-2006, 22:37
ten temat był poruszany juz n razy, chodzi o to zeby se zmienic to w pliku config.php

$default_theme = 'folder ze skorka'; (troche pod #uruchomienie licznika# w funkcji ob_start()

Maverick
22-03-2006, 07:58
http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=1994
http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=53
Funkcja szukaj

Tomek8888
21-03-2006, 22:51
No i mam kolejny problem...mianowicie po wgraniu nowego thema za ktorego zaplacilem 3,66 PLN wszystko wyglada bardzo ladnie. Niestety po zmienieniu czegos w zakladce "Ustawienia", a dokladniej Dolnego napisu z "Imie Nazwisko" na "Tomek8888" wszystko siada i wyskakuje taki blad:
$aadres = 'http://localhost/'; $default_theme = 'Nowy'; $site_name = 'Tomek8888'; $full_name = 'Nie ma nic ciekawego xD'; $mailer['admin'] = 'tomek8888@poczta.onet.pl'; $db_host = 'localhost'; $db_user = 'root'; $db_pass = ''; $db_name = 'tomek8888'; $prefix = ''; $globals = true ; $art_limit = '10'; $forum_limit = '20'; $gbook_limit = '15'; $smilies = 'on'; $search_limit = '10'; $link_limit = '10'; $down_limit = '10'; $news_limit = '15'; $art_sort = 'date DESC'; $link_sort = 'date DESC'; $down_sort = 'date DESC'; $forum2_limit = '25'; $rank_2 = '10'; $rank_3 = '50'; $rank_4 = '100'; $rank_5 = '300';
Fatal error: Call to undefined function is_login() in C:\Program Files\WebServ\httpd\admin.php on line 41
A w tej lini jest to:
41 if(is_login()=='yes')
42 {
43 module($op);
44
45 if(function_exists(module_start))
46 {
47 module_start($cmd);
48 }
49
50 }
51 elseif($_REQUEST['cmd']=='login')
52 {
53 login_user();
54 }
A przy wchodzeniu na strone glowna wyskakuje taki blad:
$aadres = 'http://localhost/'; $default_theme = 'Nowe'; $site_name = 'Tomek8888'; $full_name = 'Nic ciekawego tu nie ma'; $mailer['admin'] = 'tomek8888@poczta.onet.pl'; $db_host = 'localhost'; $db_user = 'root'; $db_pass = ''; $db_name = 'tomek8888'; $prefix = ''; $globals = true ; $art_limit = '10'; $forum_limit = '20'; $gbook_limit = '15'; $smilies = 'on'; $search_limit = '10'; $link_limit = '10'; $down_limit = '10'; $news_limit = '15'; $art_sort = 'date DESC'; $link_sort = 'date DESC'; $down_sort = 'date DESC'; $forum2_limit = '25'; $rank_2 = '10'; $rank_3 = '50'; $rank_4 = '100'; $rank_5 = '300';
Warning: main(theme//index.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\WebServ\httpd\index.php on line 45

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'theme//index.php' for inclusion (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\Program Files\WebServ\httpd\index.php on line 45
Natomiast w tej linii znajduje sie:
45 include("theme/$theme/index.php");
Czy ktos wie o co chodzi?? I co jest nie tak z tym themem?? Lub moze ta wersja jPortal czyli 2.3.1 nie jest przystosowana do takich skinow??
Nie wiem jak dawno on powstal za to bardzo mi sie podoba
Pomozcie

microcom
21-03-2006, 21:37
ja znam www.zsyp.pl tam znajdziesz wszystko do jportal.

Tomek8888
21-03-2006, 16:52
Kocham Cie xD
zart ;P
Dziekuje bardzo bardzo bardzo ;P
Jak znajde kolejny problem to znowu napisze ;P
A wlasnie masz moze jakas fajna stronke z "ladnymi" darmowymi themami??

Maverick
21-03-2006, 16:47
Bo ty jestes jako admin. Sproboj sie zalogowac tutaj: http://tomek8888.ovh.org/admin.php

Tomek8888
21-03-2006, 16:04
Juz normalnie zainstalowalem, ale kiedy probuje teraz wpisac nazwe uzytkownika: Tomek8888 i moje haslo.....wychodzi tekst ze taki uzytkownik nie istnieje.
Przeszukalem juz kilka stron i nigdzie nie ma odpowiedzi na to pytanie. Chociaz gdzies przyuwazylem ze niektore "kiepskie" serwery maja w sobie cos nie tak i z tego powodu w swoim portalu trzeba usunac kawalek kodu odpowiedzialny za ponowne uwierzytelnienie. Nie wiem o co chodzi ale mam nadzieje ze jakos dasz rade mi pomoc. No i dziekuje za dotyczasowa pomoc ;]

Maverick
21-03-2006, 15:09
Na koncu musi byc SLASH, czyli znaczek / ... ja widze wszystko pieknie.

Tomek8888
21-03-2006, 15:06
W tym problem ze dzieje sie to samo tzn. http://www.tomek8888.ovh.org/blad2.jpg

Co sie dzieje?? OVH ma jakas blokade??

Maverick
21-03-2006, 14:56
a wejdz tak: http://tomek8888.ovh.org/install/

Tomek8888
21-03-2006, 13:26
Wszystkie pliki najnowszego jPortal 2.3.1 wyslalem programem o nazwie FileZilla, ktory sam automatycznie wybieral sposob przesylu w zaleznosci od tego ktory wydawal mu sie szybszy. Raz BINARNY raz ASCII.....kiedy juz wszystko przeslal wszedlem na moja stronke http://www.tomek8888.ovh.org , a tam zobaczylem http://www.tomek8888.ovh.org/blad1.jpg kliknalem wiec na "teraz" i wystapil kolejny blad http://www.tomek8888.ovh.org/blad2.jpg.
Czy ktos wie o co chodzi?? Bo ja sie nie moge polapac