We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

poczta w mambo


ramires
11-03-2008, 10:58
Cytat Napisał kkafara
witam.
ja również mam problem z konfiguracją poczty,
chodzi mi o wysyłanie maili przez joomle.
czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak poprawnie skonfigurować joomle, aby wysyłać maile (z serwera gmail.com)?
z góry dzięki.
Sprawdz ustawienia na googlemail.com

w smtp musisz ustawic łącznie z portami jakie wymaga google i sposobem uwierzytelnienia.

encl
29-02-2008, 18:23
A może skorzystaj z funkcji mail w php?

kkafara
28-02-2008, 19:16
witam.
ja również mam problem z konfiguracją poczty,
chodzi mi o wysyłanie maili przez joomle.
czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak poprawnie skonfigurować joomle, aby wysyłać maile (z serwera gmail.com)?
z góry dzięki.

sodzak
24-03-2006, 13:44
Jednak polityka antyspamowa WP. Skonfigurowałem SMTP na serwer pocztowy firmy, w której pracuję i wysyłanie maili z Mambo, Joomli, phpBB działa tak jak powinno.

sly_201
24-03-2006, 13:13
Cytat Napisał napster
chodzi o mambo i ustawienia mam takie jak napisałem w poprzednich postach, ale nie wiem czemu nadal nie działa :/
Spróbuj w polu Serwer SMTP: zamiast- smtp.wp.pl wpisać poczta.wp.pl Ja zmieniłem i zadziałało...ale nie całkiem!

sodzak
24-03-2006, 13:12
Mam dokładnie ten sam problem, ale myślę, że to nie wina złej konfiguracji mambo. Dotychczas korzystałem z serwera SMTP na Wirtualnej Polsce i było OK do nie tak dawna. To, że maile przestały dochodzić to chyba wina polityki antyspamowej dostawców darmowych kont. Dzisiaj zainstalowałem sobie forym phpBB i skonfigurowałem wysyłanie maili przez serwer SMTP z WP. Przy próbie zarejestrowania nowego użytkownika wywala się komunikat:

"Ran into problems sending Mail. Response: 550 [IP:213.251.189.12] revDNS zobacz strone http://profil.wp.pl/polityka_antyspamowa.html / DNS error - see http://profil.wp.pl/bulk_email_policy.html"

Może to jest wina naszych kłopotów. Proszę o potwierdzenie lub obalenie moich podejrzeń.

napster
23-03-2006, 07:44
chodzi o mambo i ustawienia mam takie jak napisałem w poprzednich postach, ale nie wiem czemu nadal nie działa :/

sly_201
21-03-2006, 12:18
Cytat Napisał napster
sly_201 a mógłbyć podać dokładną konfigurację (hasło opcionalnie:P ) to bym skorzystał z o2. tam też mam konto, ale nadal niemoge skonfigurować;/
Chętnie Ci pomogę jeśli będe w stanie, tylko napisz mi czego ma dotyczyć ta dokładna konfiguracja. Jeśli chodzi o Mambo, to dokładnie tak jak widać w załączniku do mojego Postu z zapytaniem, tylko na samym dole w rubryce "serwer SMTP" wpisałem poczta.o2.pl. U mnie działa, może nie dokładnie tak jak powinno, ale to i tak duży postęp.

napster
21-03-2006, 00:11
sly_201 a mógłbyć podać dokładną konfigurację (hasło opcionalnie:P ) to bym skorzystał z o2. tam też mam konto, ale nadal niemoge skonfigurować;/

sly_201
20-03-2006, 23:56
Zmieniłem i w rubryce serwer SMTP wpisałem poczta.o2.pl, nie smtp.o2.pl i zadiałało!!! Jednak pojawił się kolejny problem : gdy w formularzu w rubryce "podaj swój adres e-mail" podam adres taki sam jak w ustawieniach w zakładce"poczta" i zaznaczę wyślij kopię to dochodzą obie wiadomości. Jeżeli jednak podam jakiś inny adres na który ma być wysłana kopia to dochodzi tylko kopia wiadomości.Czy zna ktos rozwiazanie tego problemu...?

sly_201
20-03-2006, 23:13
Cytat Napisał solti
Pewnie tak. Ale nie wiemy, jak dawno temu konto zakładał sly
Ja zakładałem konto ze 2 lata temu. Jednak przez Mozilla Thunderdbird mam obsługiwane pare kont i pierwsze ma adres serwera: smtp.o2.pl:25, a kolejne poczta.o2.pl:25. Wygląda na to że oba adresy są poprawne.

napster
19-03-2006, 13:21
też nie działa:|

konfiguracja:
Obsługa poczty: Serv. SMTP
Wiadomość od: doug1321@wp.pl
Nadawca: doug1321@wp.pl
Sendmail W pliku : /usr/sbin/sendmail
Autoryzacja SMTP: Tak
Użytkownik SMTP: doug1321
Hasło SMTP: ********
Serwer SMTP: smtp.wp.pl

Maverick
19-03-2006, 13:08
A spróbuj podać email od wp. Czyli doug1321@wp.pl (czy jaki tam masz)

napster
19-03-2006, 13:07
konfiguracja:
Obsługa poczty: Serv. SMTP
Wiadomość od: napster1321@gmail.com
Nadawca: artsound
Sendmail W pliku : /usr/sbin/sendmail
Autoryzacja SMTP: Tak
Użytkownik SMTP: doug1321
Hasło SMTP: ********
Serwer SMTP: smtp.wp.pl

Nie wyskakuja błędy ale maile nie dochodzą:/

Pomóżcie jak najszybciej, bardzo prosze

solti
17-03-2006, 23:26
Cytat Napisał Maverick
To moze na stare maile dziala smtp.o2.pl... a na nowe juz jest poczta.o2.pl Bo ja niedawno zakladalem tam.
Pewnie tak. Ale nie wiemy, jak dawno temu konto zakładał sly

Maverick
17-03-2006, 23:05
To moze na stare maile dziala smtp.o2.pl... a na nowe juz jest poczta.o2.pl Bo ja niedawno zakladalem tam.

solti
17-03-2006, 21:52
Ja w outlooku i w mailach od o2 mam wyraźnie smtp.o2.pl i to działa

Maverick
17-03-2006, 17:58
?? ja w outlooku... wszedzie mam poustawiane poczta.o2.pl i to dziala
Wejdz na http://poczta.o2.pl/ ... z prawej strony taka ramka wyraznie jest:
Cytat Napisał poczta.o2.pl
Szybka konfiguracja konta
Serwer POP3: poczta.o2.pl
Serwer SMTP: poczta.o2.pl

solti
17-03-2006, 17:56
Cytat Napisał Maverick
poczta.o2.pl, nie smtp
A wcaLE, że nie
smtp.o2.pl jest poprawnie.
Nie wiem co jest nie tak sly_201. Teoretycznie powinno działać.

Maverick
17-03-2006, 14:06
poczta.o2.pl, nie smtp

sly_201
17-03-2006, 12:20
Cytat Napisał solti
Skonfiguruj serwer smtp (tzn. musisz skorzystać z zewnętrznego konta mailowego) wprowadzając poprawny login, hasło i serwer smtp. Było o tym wielokrotnie na forum. Wystarczy tylko poszukać
Dzięki że się odezwałeś!
Wiem że było to na forum, stosowałem się do tych porad i przy takiej konfiguracji nic się nie działo... Może źle coś wpisałem...? A może na serwerze muszę coś zmienić?

solti
17-03-2006, 07:04
Skonfiguruj serwer smtp (tzn. musisz skorzystać z zewnętrznego konta mailowego) wprowadzając poprawny login, hasło i serwer smtp. Było o tym wielokrotnie na forum. Wystarczy tylko poszukać

sly_201
16-03-2006, 23:20
Czy ktoś może mi powiedzieć co zrobić aby mambo wysyłał mi poczte?! Co mam zmienić w ustawieniach?!