We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

pomóżcie


szczeles
14-03-2006, 18:07
Zamień każde wystąpienie $page na $_GET['page'] i będzie elo ;-)

sejgo
14-03-2006, 17:59
to w takim razie jak skrypt ten powinien wyglądać??

szczeles
14-03-2006, 16:12
Cytat Napisał sejgo
proszę o pomoc w jaki sposob mam zrobić cos takiego by w pełni ten malutki skrypcik zadzialal.
2 wyjścia:
1) ini_set('register_globals', 1);
2) $page -> $_GET['page']; (o niebo bezpieczniejsze ;-))

;-)

sejgo
14-03-2006, 08:36
Witam
mam taki problem
nie che mi sie w zaden sposób w pełni działac taki o to skrypt:


if(!$page) $page = 'stronaglowna';
$page .= '.php';
if(!file_exists("include/$page"))
{
include ("include/default.php");
}
else
{
include_once ("include/$page");
}
?>
uruchamiac uruchamia sie strona o nazwie stronaglowna.php i dobrze ale jak wstawie dalej takie hiperłacze by wyświetlilo inną część pliku na strone, o to przykładowy link:

print"
>>Dodaj wpis <<
";
gdzie admin to plik php wynikający ze powyższego skrytpu. I gdy klikne na link*dodaj wpis) nie wyświetla mi sie plik admin.php tylko plik stronagłowna.php

mam nadzieje ze nie zagmatwalem.

na innym darmowym hostingu np: www.host.sk działa bez zarzutu , a zdecydowałem sie na wasz serwis gdzysz jest polski i bez reklamowy a tam mnie juz wkurza wyświetlający banner.

proszę o pomoc w jaki sposob mam zrobić cos takiego by w pełni ten malutki skrypcik zadzialal.

dziekuje z gory
pozdrawiam