We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problem .


sawczyk
14-03-2006, 16:32
To jak rozwiązac ten problem :

Włączam forum klikam nowy temat wpisuje temat tresc klikam ,,dodaj" , a tu bum : Strona cala biala i napis[/

Fatal error: Call to undefined function: m_query() in /home/sylvio/public_html/module/forum/function.inc.php on line 79
???

Ps. Jeżeli chodzi o wiedze innych uzytkownikow to jeszcze nikt mi nie pomogl oprocz micro

kubarek
14-03-2006, 15:43
no do pliku table.php chyba dobrze dodales i to za kazdym razem ( najlepiej dodawac linie pokolei przed ?> ) sprobuj nadac chmody an ten plik blok.yxy i na katalog logs/ razem z plikami w nim ;] i nie tylko ten microcom sie zna na jportal. on poprostu prawie wszystko bierze z cudzej pracy. tak samo ten jego fikcyjny cms jpplus ktory tez jest tylko zwyklym jportalem z poinstalowanymi modulami z zsyp.pl i nawet skina z tamtad wzial tego co ci sie tak podoba.

sawczyk
14-03-2006, 08:20
Zmienilem na tak :





$user_tbl = $prefix.'admins';
$menu_tbl = $prefix.'menu';
$info_tbl = $prefix.'infopages';
$news_tbl = $prefix.'news';
$art_tbl = $prefix.'articles';
$php_tbl = $prefix.'scripts';
$file_a_tbl = $prefix.'file_categories';
$file_b_tbl = $prefix.'file_data';
$comm_tbl = $prefix.'comments';
$forum_a = $prefix.'forum_a';
$forum_b = $prefix.'forum_b';
$forum_c = $prefix.'forum_c';
$links_a_tbl = $prefix.'links_categories';
$links_b_tbl = $prefix.'links_data';
$poll_a_tbl = $prefix.'poll_desc';
$poll_b_tbl = $prefix.'poll_data';
$bann_a_tbl = $prefix.'banners';
$bann_b_tbl = $prefix.'banners_info';
$topic_tbl = $prefix.'topic';
$mail_tbl = $prefix.'mails';
$gbook_tbl = $prefix.'gbook';
$guest_tbl = $prefix.'users';
$pw_tbl = $prefix.'pw';
$ban_tbl = $prefix.'ban';
$site_cfg_tbl = $prefix.'site_config';
$stat_years_tbl = $prefix.'stat_years';
$stat_year_tbl = $prefix.'stat_year';
$stat_month_tbl = $prefix.'stat_month';
$stat_day_tbl = $prefix.'stat_day';
$emot_tbl = $prefix.'emoty';
$blok_tbl = $prefix.'blok';
$module_tbl = $prefix.'module';
$forum_ban = $prefix.'forum_ban';
$forum_censor = $prefix.'forum_censors';
$config_tbl = $prefix.'config';
$forum_emots = $prefix.'forum_emots';
$forum_groups = $prefix.'forum_groups';
$forum_ranks = $prefix.'forum_ranks';
$forum_stat = $prefix.'forum_stat';
$search_tbl = $prefix.'search';
$shout_box = $prefix.'shout_box';
$avatar_a_tbl = $prefix.'avatar_a';
$avatar_b_tbl = $prefix.'avatar_b';
$blad_tbl = $prefix.'blad';
$notes_tbl = $prefix.'notes';
?>
I nadal mi nie dziala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co zrobic ??

microcom
13-03-2006, 20:32
Ps . Patrze tak ze tylko microcom sie zna na jp
w jp siedze troche czasu.

sawczyk
13-03-2006, 20:16
Dobra mniejsza o to ale jeszcze ten 1 problem nie rozwiazany

Ps . Patrze tak ze tylko microcom sie zna na jp

microcom
13-03-2006, 19:40
można tylko niepamiętam czy to zmieniasz w sql czy w tym kawałku
Kod PHP:
<input type="checkbox" name="activate" value="ok" class="poll"'.($config['activate']=='ok'? 'checked': '').'>
td
Pokombinuj, to się czegoś nauczysz a napewno ci się uda, jak w sql to w tabeli site_config

sawczyk
13-03-2006, 17:49
Zmienilem na tak :




$user_tbl = $prefix.'admins';
$menu_tbl = $prefix.'menu';
$info_tbl = $prefix.'infopages';
$news_tbl = $prefix.'news';
$art_tbl = $prefix.'articles';
$php_tbl = $prefix.'scripts';
$file_a_tbl = $prefix.'file_categories';
$file_b_tbl = $prefix.'file_data';
$comm_tbl = $prefix.'comments';
$forum_a = $prefix.'forum_a';
$forum_b = $prefix.'forum_b';
$forum_c = $prefix.'forum_c';
$links_a_tbl = $prefix.'links_categories';
$links_b_tbl = $prefix.'links_data';
$poll_a_tbl = $prefix.'poll_desc';
$poll_b_tbl = $prefix.'poll_data';
$bann_a_tbl = $prefix.'banners';
$bann_b_tbl = $prefix.'banners_info';
$topic_tbl = $prefix.'topic';
$mail_tbl = $prefix.'mails';
$gbook_tbl = $prefix.'gbook';
$guest_tbl = $prefix.'users';
$pw_tbl = $prefix.'pw';
$ban_tbl = $prefix.'ban';
$site_cfg_tbl = $prefix.'site_config';
$stat_years_tbl = $prefix.'stat_years';
$stat_year_tbl = $prefix.'stat_year';
$stat_month_tbl = $prefix.'stat_month';
$stat_day_tbl = $prefix.'stat_day';
$emot_tbl = $prefix.'emoty';
$blok_tbl = $prefix.'blok';
$module_tbl = $prefix.'module';
$forum_ban = $prefix.'forum_ban';
$forum_censor = $prefix.'forum_censors';
$config_tbl = $prefix.'config';
$forum_emots = $prefix.'forum_emots';
$forum_groups = $prefix.'forum_groups';
$forum_ranks = $prefix.'forum_ranks';
$forum_stat = $prefix.'forum_stat';
$search_tbl = $prefix.'search';
$shout_box = $prefix.'shout_box';
$avatar_a_tbl = $prefix.'avatar_a';
$avatar_b_tbl = $prefix.'avatar_b';
$blad_tbl = $prefix.'blad';
$notes_tbl = $prefix.'notes';
?>
I nadal to samo

A i jeszcze w ,, UStawieniach" Nie moge nic zmienic .

bo wyskakuje :
Warning: fopen(logs/2006-03-13.log): failed to open stream: Permission denied in /home/sylvio/public_html/admin/01.adm.php on line 141

Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/sylvio/public_html/admin/01.adm.php on line 142

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/sylvio/public_html/admin/01.adm.php on line 143

Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/sylvio/public_html/admin/01.adm.php on line 144

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/sylvio/public_html/admin/01.adm.php on line 145

Fatal error: Call to undefined function: m_query() in /home/sylvio/public_html/admin/settings.adm.php on line 518
Moze da sie recznie ustawic to zeby nie bylo trzeba potwierdzenia mailowego ??

microcom
13-03-2006, 17:18
to usuń to i wstaw po tym
Kod PHP:
$emot_tbl $prefix.'emoty'

sawczyk
13-03-2006, 14:45
hmmm nadal nie dziala ale niewiem czy w dobrym miejscu wstawilem to . Wstawilem na samym poczatku




$blok_tbl = $prefix.'blok'; <--------- O tu
$user_tbl = $prefix.'admins';
$menu_tbl = $prefix.'menu';
$info_tbl = $prefix.'infopages';
$news_tbl = $prefix.'news';
$art_tbl = $prefix.'articles';
$php_tbl = $prefix.'scripts';
$file_a_tbl = $prefix.'file_categories';
$file_b_tbl = $prefix.'file_data';
$comm_tbl = $prefix.'comments';
$forum_a = $prefix.'forum_a';
$forum_b = $prefix.'forum_b';
$forum_c = $prefix.'forum_c';
$links_a_tbl = $prefix.'links_categories';
$links_b_tbl = $prefix.'links_data';
$poll_a_tbl = $prefix.'poll_desc';
$poll_b_tbl = $prefix.'poll_data';
$bann_a_tbl = $prefix.'banners';
$bann_b_tbl = $prefix.'banners_info';
$topic_tbl = $prefix.'topic';
$mail_tbl = $prefix.'mails';
$gbook_tbl = $prefix.'gbook';
$guest_tbl = $prefix.'users';
$pw_tbl = $prefix.'pw';
$ban_tbl = $prefix.'ban';
$site_cfg_tbl = $prefix.'site_config';
$stat_years_tbl = $prefix.'stat_years';
$stat_year_tbl = $prefix.'stat_year';
$stat_month_tbl = $prefix.'stat_month';
$stat_day_tbl = $prefix.'stat_day';
$emot_tbl = $prefix.'emoty';

$module_tbl = $prefix.'module';
$forum_ban = $prefix.'forum_ban';
$forum_censor = $prefix.'forum_censors';
$config_tbl = $prefix.'config';
$forum_emots = $prefix.'forum_emots';
$forum_groups = $prefix.'forum_groups';
$forum_ranks = $prefix.'forum_ranks';
$forum_stat = $prefix.'forum_stat';
$search_tbl = $prefix.'search';
$shout_box = $prefix.'shout_box';
$avatar_a_tbl = $prefix.'avatar_a';
$avatar_b_tbl = $prefix.'avatar_b';
$blad_tbl = $prefix.'blad';
$notes_tbl = $prefix.'notes';
?>

microcom
12-03-2006, 21:55
Prawdopodobnie (o ile zainstalowałeśforum paca) to brakuje ci w pliku table.php takiego wpisu
Kod PHP:
$blok_tbl    $prefix.'blok'
To powinno pomuc.

sawczyk
12-03-2006, 19:54
Problem rozwiązany Ale mam kolejny :

Włączam forum klikam nowy temat wpisuje temat tresc klikam ,,dodaj" , a tu bum : Strona cala biala i napis
Fatal error: Call to undefined function: m_query() in /home/sylvio/public_html/module/forum/function.inc.php on line 79

sawczyk
12-03-2006, 15:52
Wysłałem
A tak Ps. To fajny skin masz na swojej stronie :P

microcom
12-03-2006, 14:10
Podeślij mi na meila ten broń txt to go zobacze.

sawczyk
12-03-2006, 12:07
Niedziala mi zakladka bron a zrobilem ją tak : caly kod html z bron wlozylem do bron.txt a skrypt php :

Kod PHP:



/*****************************************/ 

/*      jPORTAL - internetowy system portalowy    */ 

/*****************************************/ 

/* autor: Pawel 'jaco' Jaczewski                     */ 

/* email: info@websys.pl                             */ 

/*****************************************/ 

/*****************************************/ 

/* Moduł broni                             */ 

/* autor: ktoś tam               */ 

/*****************************************/ 

#====================================# 
include ("config.php"); 
function 
site_main() { 
main_title_open(); 
echo 
'Broń'
main_title_close(); 
main_text_open(); 
include (
"tu wpisz nazwe pliku .TXT"); 
main_text_close(); 

$site_title 'Broń'
$meta_info ''
include(
"theme/$theme/normal.php"); 
?>
zapisalem do bron.php potem wlozylem to na serw i w blokach menu ustawilem :




I gdy wchodze w odnosnik Broń wyskakuje :


Warning: site_main(boron.TXT): failed to open stream: No such file or directory in /home/sylvio/public_html/bron.php on line 32

Warning: site_main(boron.TXT): failed to open stream: No such file or directory in /home/sylvio/public_html/bron.php on line 32

Warning: site_main(): Failed opening 'boron.TXT' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/sylvio/public_html/bron.php on line 32
Co jest ??