We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problem z skryptem


Tuudi
18-03-2006, 13:39
A znacie jakies proste skrypty do sysemu komantarzy ?

Maverick
11-03-2006, 14:37
Mi to wyglada jednoznacznie... w action zly url sie wpisuje... zreszta zastanawiam sie po co Ci tyle komplikacji w tym do zwyklej ksiegi... ale to inna sprawa

Tuudi
11-03-2006, 13:26
to jest tylko częśc skryptu
Tu jest cały:

Kod PHP:

$DATADIR
="data/";
$FORMAT=" %imie% (%email%)%data%%tekst%";

// --------------------------------------------------------

$commentID="a$commentID";

function 
displayComments()
{
    global 
$commentID$start$DATADIR$FORMAT;

    if(
strstr($commentID"/"))
        return;

   if(!
file_exists($DATADIR.$commentID))
        return;

    
$file=fopen($DATADIR.$commentID"r");
    
flock($file1);

    
$i=0;

    while(!
feof($file))
    {
        
$imie=chop(fgets($file1000));
        
$email=chop(fgets($file1000));
        
$data=chop(fgets($file1000));
        
$comment=chop(fgets($file100000));

        if(
feof($file))
            break;

        
$display=$FORMAT;

        if(
$email)
            
$mailto="$email\">$email";
        else
            
$mailto="Brak e-maila";
        

        
$display=str_replace("%imie%"$imie$display);
        
$display=str_replace("%email%"$mailto$display);
        
$display=str_replace("%data%"$data$display);
        
$display=str_replace("%tekst%"$comment$display);

        echo(
$display);

        
$i++;
    }

    
flock($file3);
    
fclose($file);
}

function 
displayForm()
{
    global 
$REQUEST_URI$commentID;
    
$id=substr($commentID1);
    
$len=strlen($REQUEST_URI)-strlen(strchr($REQUEST_URI"?"));
    
$url=substr($REQUEST_URI0$len);
    
?>
        
 METHOD=POST>
        
        
">
        
        
        
        
        
        
 Nick:
Email:
Tre¶ć:

        
    }

if(
$COMMENTACTION=="add")
{
    
$file=fopen($DATADIR.$commentID"a");
    
flock($file2);

   
$f_tresc=str_replace("\n""
"
$f_tresc);
   
$f_tresc=str_replace("\r"""$f_tresc);
   
$f_imie=str_replace("\n""
"
$f_imie);
   
$f_imei=str_replace("\r"""$f_imie);
   
$f_email=str_replace("\n""
"
$f_email);
   
$f_email=str_replace("\r"""$f_email);

   
fputs($file$f_imie);
    
fputs($file"\n");
   
fputs($file$f_email);
    
fputs($file"\n");
   
fputs($filedate("H:i d-m-Y"));
    
fputs($file"\n");
   
fputs($file$f_tresc);
    
fputs($file"\n");

    
flock($file3);
    
fclose($file);
}

?>
Oprócz tego...

Kod PHP:

W pliku w którym chcesz wstawić komentarze umie¶ć następujacy kod:
-Na pocz±tku pliku:
 $commentID=1// 1
 
include("kom.php3");
?>

-Tam, gdzie maj± się wy¶wietlać komentarze:
 displayComments();
?>

-Tam, gdzie ma być formularz do wpisywania komentarzy.
(); ?

Maverick
10-03-2006, 22:21
Kod HTML:
	       
"1">
"#FFA500">Nick:
"#FFA500">Email:
"#FFA500">Treść:
"DODAJ KOMENTARZ">
Jak ty chcesz zeby to zadzialalo jak skrypt nie wie gdize ma to wysylac??

Tuudi
10-03-2006, 21:17
Witam.
mam problem ze skryptem księgi gości ma mojej stronie.
Skrypt php mam dodany do pliku html, ale z rozszezeniem php.
Pliki te miały rozszezenie php3, a czytałem w pomovy, ze na ovh obsługiwane są tylko php4 i php5. Ma to coś z tym wspólnego?
Wszystko działa, az do momentu jak nacisnę na wyslij. Wtedy pojawia się błąd
Mógłby mi ktoś pomóć? Z góry dzięki. Podaje link do księgi
http://tuudi.ovh.org/info/Zimowisko/dodaj.php