We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problem z użytkowaniem


Spider
15-03-2006, 16:37
na razie działa ..zobacze jak sie sprawdzi podczas uzytkowania

microcom
14-03-2006, 07:04
Najlepiej wsadz skina do katalogu default i nic nie zmieniaj w ustawieniach, bo to można naprawde skopać jp na ovh.

Spider
13-03-2006, 23:14
zmienilem na php 4 i nic nadal to samo :

$aadres = 'http://cobweb.ovh.org'; $default_theme = 'Breathe'; $site_name = 'Spider Web Page'; $full_name = 'Spider Home Page'; $mailer['admin'] = 'pl.spider@gmail.com'; $db_host = 'mysql.60free.ovh.org'; $db_user = 'cobweb'; $db_pass = '********'; $db_name = 'cobweb'; $prefix = ''; $globals = false ; $art_limit = '10'; $forum_limit = '20'; $gbook_limit = '15'; $smilies = 'on'; $search_limit = '10'; $link_limit = '10'; $down_limit = '10'; $news_limit = '15'; $art_sort = 'date DESC'; $link_sort = 'date DESC'; $down_sort = 'date DESC'; $forum2_limit = '25'; $rank_2 = '10'; $rank_3 = '50'; $rank_4 = '100'; $rank_5 = '300';
Warning: main(theme//index.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/c/o/b/cobweb/www/index.php on line 45

Warning: main(): Failed opening 'theme//index.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php4/lib/php') in /home/c/o/b/cobweb/www/index.php on line 45"

i to mi sie pokazuje zaraz jak tylko zmienie domyślną skórkę

microcom
13-03-2006, 17:22
Teraz to wina php5, albo zrub htacces wywołującego php4 długo ci to nie pochula, albo zmień serwer na taki z php4, albo zmień CMS,a

Spider
13-03-2006, 15:19
Spoko, sciagnalem pliki z jportal.pl i działa...coś musiało być na rzeczy xD ( teraz to czego nie lubie czyli "ale" ) jak zmienic skórke...sciagnałem z jportal.pl jakąś skkórke rozpakowałem ją i powstał folder ze skórką np "folder" potem wrzuciłem go do folderu themes czy jakos tak na www ( byl tam juz defeault ) i..... dalem na zapisz i juz j portlala nie zobaczylem tylko jakies bledy...trochu ich duzo bylo. Powiedzcie jak zmienić skórke plsss...

Spider
11-03-2006, 12:32
Kiedy zobaczyłem " maverick " pomyślałem o Tobie ale kiedy się avatar załadował byłem juz na 85% pewny ( nick+samolot ?? ). Zastanawiam się tylko dlaczego napisałem GoD rulezz ; jesteś już gdzie indziej xD||

Thx za odpowiedzi... jportala mam z płyty ks-exp. ściągnąłem teraz z jportal.pl i zobaczymy.

microcom
10-03-2006, 19:34
To nie wina PHP5, nie wywalało by błędu od razu, myśle poprostu że to wina skryptu powiedz skąd go pobrałeś, najlepiej pobierać z jportala lub zsypu.albo moją modyfikacje

Maverick
10-03-2006, 19:11
JP nie dziala pod php5 Musisz cos tam wstawic zeby wymusic php4.. ale ja tego nie pamietam oczywisicie... poszukaj

Ps. Spider... GoD RuLeZ

Spider
10-03-2006, 17:52
mam problem - chciałem zainstalować jportal. Udało mi się , pisało mozesz teraz przejść do strony głównej - klick> i ...."Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/p/n/c/pnclan/www/config.php on line 24". Powiecie że trza przinstalować i ma hulać. Spoko , jak robiłem to 1 raz też tak myślałem ale po 15 zwatpiłem. Nie mam pojęcia co moze być nietak. Napiszecie że jest zła zmienna..nie ma jej w spisie czy jakos tak ale jak to naprawić?? Wstawiam kawałek kodu z 24 linią może to cos da ale wątpie:


/************************************************** ***/
$adres = 'http://pnclan.ovh.org';
$aadres = 'http://pnclan.ovh.org';
$default_theme = 'Default';
$site_name = 'Spider's web page';
$full_name = 'Stronka domowa Spider'a'; /24 linia/
$mailer['admin'] = 'pl.spider@gmail.com';
/************************************************** ***/

proszę o pomoc..ja chcę uruchomić Jp xD