We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

logowanie_by_pion


MaTraX
11-03-2006, 01:36
1. Aby wykomentować dany element wystarczy dodać dwa "łamańce" /
tj. przykładowo mamy w kodzie:
Kod PHP:
session_start();
checkAndInclude("lib/defines.php");
checkAndInclude("lib/functions.filesystem.php"); 
Chcemy wykomentować session_start();
Wtedy kod będzie wyglądać następujaco:
Kod PHP:
// session_start();
checkAndInclude("lib/defines.php");
checkAndInclude("lib/functions.filesystem.php"); 
Co do hotscripts.com to jest chyba polski odpowiednik hotscripts.pl
Swoją drogą może warto podciągnąć się trochę w angielskim - to się czasami przydaje (nie mówię o super znajomosci odrazu, ale czesto wystarczą podstawy).

firaneczka
10-03-2006, 23:16
Cytat Napisał MaTraX
1. Aby móc rejestrować użytkowników, spróbuj zmienić prawa dostępu dla folderu "users_logins" na 777, choć to ostateczność. Jeśli już będziesz zmuszony to zrobić, edytuj nieco skrypt, aby zmienić nazwę tego folderu tak aby nikt nie mógł podejrzeć znajdujących się tam plików i haseł w nich zapisanych.
2. Kiedy sprawdzałem skrypt, wystąpiły błędy z opcją "setcookie ("login_by_pion");" - w pliku logout.php linia 17, w pliku login.php linia 41 - wystarczyło ją wykomentować i po sprawie.
3. Jak zintegrować skrypt ze swoimi stronami nie trzeba chyba opisywać.. masz tam w końcu przykładowe strony tj. strona.php i strona2.php - wystarczy spojrzeć w kod.

4. Zajrzyj na hotscripts.com - znajdziesz tam sporo dużo bezpieczniejszych skryptów do obsługi użytkowników.
ad2 możesz to troche jaśniej opisać? co znaczy wykomentować?
ad4 byłem widziałem niestety z angielskim u mnie ciężko więc i ciężko z zainstalowaniem takiego skryptu

MaTraX
10-03-2006, 00:13
1. Aby móc rejestrować użytkowników, spróbuj zmienić prawa dostępu dla folderu "users_logins" na 777, choć to ostateczność. Jeśli już będziesz zmuszony to zrobić, edytuj nieco skrypt, aby zmienić nazwę tego folderu tak aby nikt nie mógł podejrzeć znajdujących się tam plików i haseł w nich zapisanych.
2. Kiedy sprawdzałem skrypt, wystąpiły błędy z opcją "setcookie ("login_by_pion");" - w pliku logout.php linia 17, w pliku login.php linia 41 - wystarczyło ją wykomentować i po sprawie.
3. Jak zintegrować skrypt ze swoimi stronami nie trzeba chyba opisywać.. masz tam w końcu przykładowe strony tj. strona.php i strona2.php - wystarczy spojrzeć w kod.

4. Zajrzyj na hotscripts.com - znajdziesz tam sporo dużo bezpieczniejszych skryptów do obsługi użytkowników.

firaneczka
09-03-2006, 21:32
Witam.
Korzysta ktoś może ze skryptu logowanie_by_pion?
nie mogę wprowadzić nowego użytkownika, ani nie potrafie podpinać stron
prosiłbym bardzo o pomoc.
Pobrać można tu:
http://drogowcy.ovh.org/logowanie_by_pion.rar