We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Działy


microcom
15-03-2006, 15:07
i sprawa załatwiona możecie zamknąć temat.

karolpyrek
15-03-2006, 11:44
mówiłeś ze pomorzesz

karolpyrek
14-03-2006, 16:56
ej to pogadamy na gg 8896475 napisz mi bo ja tobie pisze a ty nie odpowiadasz

microcom
13-03-2006, 21:05
dobra moją modyfikacje możesz uaktualniać jak zwykłego jp tylko zrub kopie bazy, nawet ci pomoge w przeniesieniu bazy, a co do tego błędu to w w pliku config.php niema jakiejś tabeli która jest w zmiennej $global w pliku shoutbox.adm.php w lini 55 lub troche wyrzej najprawdopodobniej chodzi o tabele emot lub forum_emot pozatym plik shoutbox.adm.php powinien znajdować się w fadmin a nie w admin.
PS. wyświetlanie tego błędu jest spowodowane brakiem AIM 1.2 i forumPaca.
Sory za literówki

karolpyrek
13-03-2006, 20:41
dobra skoro nikt nie chce odpowiedziec to odpiszcie choc na to!:
Dlaczego jak zainstalowalem shoutBoxa to mi wyskakuje taki komunikat!
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /data/members/free/tripod/uk/m/a/l/malitaweb/htdocs/admin/shoutbox.adm.php on line 55


Trzeba jakies chmody nadac ale jakimu pilkowi!? i czy 777?

karolpyrek
13-03-2006, 14:28
no odpowiedz ktos!

karolpyrek
11-03-2006, 10:54
no ja bym wolał tylko uaktualnic a ta twoja modyfikacja dobra jest? i dużo będzie roboty czy tylko skopiowac pliki i wrzucic baze danych ( juz ja mam na kompie sciagnolem sobie ją :P )

i jeszcze coś wrzuciłem na FTP dużo emotikonów z gg to co teraz musze zrobić aby one działały np: na Forum, Księdze gości, Komentarze ?

microcom
10-03-2006, 23:37
Generalnie musisz całego jp instalować od nowa lub tylko uaktualnić, postępujesz z nim tak samo jak ze zwykłym jportalem, jak zrobisz kopie bazy danych to ci pomoge jąwsadzić do mojej modyfikacji.

karolpyrek
10-03-2006, 23:10
czy to nmie jest ta modyfuikacja?
http://files.jportal.pl/hacks/forum_1.8.zip

jakis hacks to może być to? jeśli nie to nic nie znalazłem. a co do twojej modyfickacji to musze całego jportala od nowa instalowac czy masz specjalny plik ze tylko podmienie?

microcom
10-03-2006, 22:44
Zgadza siębo to jest hasło zaszyfrowane przez system, jak byś niemiał tych liter i cyfr to byś miał gwiazdki, a co do forum to jak masz zwykłe forum to musisz grzebać w plikach albo poszukać na zsypie, tam powinna być modyfikacja do tego, lub zainstaluj sobie moją modyfikacje jp, nawet pomoge przenieść baze danych.

karolpyrek
10-03-2006, 21:14
tak tylko ze dałem sobie [Ustaw jako Admin] kliknolem w to i chyba jest ok! Wchodze www.mojastrona.pl/fadmin.php loguje się i tam pisze tylko to:
Funkcje standardowe

Statystyki

Dodanych postów na forum: 2
Zarejestrowanych użytkowników: 1
Dla dnia: BLE
W tym forum adminów: 2
Coś ten twój sposób nie działa ( juz to próbowałem nie raz )




I jeszcze jedno pytanie! jak dodaje admina to daje np: hasło "bleleble" i tam potem pisze nazwa itd... no i dalem tak kumplowi admina on sie loguje i wszystko gra ale mi w panelu admina pisze haslo jakies dizwny ciagl liter i cyfr :/.

microcom
10-03-2006, 19:37
na forum ograniczasz dostęp z forum admina, czyli robisz po kolei tak:
1.rejestrujesz się u siebie na stronie.
2.wchodzisz do PA->zakładka forum
3.ustawiasz siebie jako forumadmina.
4.wchodzisz nastrone www.twojastrona.pl/fadmin/ logujesz się i ustawiasz.
Powodzenia.

karolpyrek
10-03-2006, 18:14
ograniczyłęm dostęp do Downloadu znalazłem ten modół ale nie znalazłem na forum moze wiesz jak sie nazywa?

microcom
10-03-2006, 16:40
Poprostu zainstaluj moduł ograniczający dostęp, a instalacja zazwyczaj odbywa się po przez podmiane plików.

karolpyrek
10-03-2006, 12:41
Dobra przypomniałem se :P dlaczeego jak dodaje modol pozdrowien to wszystko wporzo jest ale w gdy wchdoze pozdrowienia to tam cos pisze warning cos tam :/



EDIT:
I jeszcze coś co musze zrobic aby np: Goście nie mogli ściągać plików ani pisać na forum?? i jak ten modol lub cos takiego zainstalowac??

karolpyrek
09-03-2006, 22:00
Dobra poradziłem kurde coś jeszcze chciałem i zapomniałem jutroi napisze nara ;P nie zamykac!

microcom
09-03-2006, 19:57
znaczy że nie wybrano bazy danych, musiałeś coś wyrzej zmienić w kawałku który dotyczy bazy danych.

karolpyrek
09-03-2006, 19:57
żadna baza danych dobrana jakos tak

Maverick
09-03-2006, 19:31
No Database Selected - przetłumasz sobie na polski

karolpyrek
09-03-2006, 19:24
wielkie thx
Zmienilem to i :
System jPortal napotkał błąd i zwrócił następujący komunikat:
No Database Selected
Brak podpowiedzi...

Zmienilem to w confing i nic nie dało ciągle to samo :/

microcom
09-03-2006, 15:11
okok więc w pliku config.php w tym kawałku
Kod PHP:
$adres '';
$aadres '';
$default_theme '';
$site_name '';
$full_name '';
$mailer['admin'] = ''
zmieniasz adres strony i inne takie.

karolpyrek
09-03-2006, 13:51
ja mam na Lycosie serwer :/ to jak to zmienic co w confing.cfg zmienic?

a i jeszcze coś jak można dać komuś bana??

microcom
08-03-2006, 18:54
w PA ale wtedy posypie ci sięjp jak jest na ovh.pl więc zostaje w config.php

karolpyrek
08-03-2006, 18:49
ok poradzilem se, ale mam teraz inny problem!! podałem zły adres przy instalacji mojego jportala i treraz jak ktos sie zarejestrował to przychodzi mu dobry klucz ale zły adres! jak to moge zmienić?!

microcom
08-03-2006, 17:56
nie nie musi być w php wystarczy linki w html zrobić np Strona główna to taki najprostszy link możesz do niego dodaćobrazki i inne bajery.i właśnie takie cośwklejasz w tym menu jak chcesz jedno pod drugim to między jednym a drugim dajesz

karolpyrek
08-03-2006, 17:39
ehh patrz ale jak cokolwiek dodam to mi sie wyswietla tabela z tym co napsialem tam ale ja chce zeby byl link i ze jak klikne to bedzie tam to wszystko!!!!
i to wszystko ma być jeszcze w PHP a ja sie na tym nie znam

microcom
08-03-2006, 16:31
ja ci odpowiem w PAmasz cośtakiego jak bloki menu i tam dodajesz, usuwasz i modernizujesz wszystkie kategorie jaki chcesz mieć na stronie napewno dasz sobie już rade, a co się tyczy install to jak masz jportal 2.3.1 to niemusisz wywalać bo po zainstalowaniu instalator jest nie aktywny, ale jeżeli już chcesz to wywal cały katalog install.

Maverick
08-03-2006, 16:13
Tutaj rozwiązujemy problemy z działaniem JPortalu na OVH... ale z tego co widze ty masz innego typu problem Wiec.... napisz to na forum JPortalu...

karolpyrek
08-03-2006, 14:36
Mam mały problem z jPortalem2 wszystko jest ok i zainstalowane ale jest jedna "ale" jak zrobić działy? są mena np: Kontakt i ja chce zrobić drugi taki dzial ale pod inna nazwa i tam by sie znajdywalo calkiem cos innego. Wie ktoś co musze zrobić? Szukalem w Panelu admina ale tam nic takiego nie ma :|. I jeszcze coś czytalem ze musze wywalic install.php to mam to wyrzucić z ftp? wejsc w Comandora i usunac tak?

I jeszcze coś jak Zmienić Reklama? tam sa jakies linki a ja chce coś innego całkiem wstawić

O i jeszcze coś czy można dodać licznik gości?