We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Menu .


microcom
09-03-2006, 19:53
pewnie że nie na niektórych serwah jest www a na niektórych public_html pozatym jutro odpowiem na temat błędu, bo teraz pije ze szwagrem.

solti
09-03-2006, 18:58
Cytat Napisał sawczyk
hahaha , napewno nie !
skoro tak mówisz, zresztą ja się na tym nie znam

sawczyk
09-03-2006, 18:46
Cytat Napisał solti
Jest tak:

a powinno być tak:
/home/sylvio/www/public_html/bron.php
hahaha , napewno nie !

solti
09-03-2006, 18:27
Jest tak:
/home/sylvio/public_html/bron.php
a powinno być tak:
/home/sylvio/www/public_html/bron.php

sawczyk
09-03-2006, 18:13
Cytat Napisał Maverick
/home/sylvio/public_html/bron.php - co to w ogole za adres jest??
Skąd mam wiedzic ?? Wszystko wlozene jest do tego katalogu i dziala a to nie .

Maverick
09-03-2006, 18:03
/home/sylvio/public_html/bron.php - co to w ogole za adres jest??

sawczyk
09-03-2006, 18:01
Pomocy ! Zrobilem odnosnik w html i zapisalem go w notatniku jako bron.txt , nastpepnie ten skrypt :
Kod PHP:



/*****************************************/ 

/*      jPORTAL - internetowy system portalowy    */ 

/*****************************************/ 

/* autor: Pawel 'jaco' Jaczewski                     */ 

/* email: info@websys.pl                             */ 

/*****************************************/ 

/*****************************************/ 

/* Moduł broni                             */ 

/* autor: ktoś tam               */ 

/*****************************************/ 

#====================================# 
include ("config.php"); 
function 
site_main() { 
main_title_open(); 
echo 
'Broń'
main_title_close(); 
main_text_open(); 
include (
"bron.TXT"); 
main_text_close(); 

$site_title 'Broń'
$meta_info ''
include(
"theme/$theme/normal.php"); 
?>
Wkleilem do pajaczka i zapisalem jako bron.php , potem wszystko wlozylem na serwer i w blokach menu dodalem :

I zapisalem . Ale teraz jak klikam na odnosnik broń w menu to wyskakuje :

Warning: site_main(boron.TXT): failed to open stream: No such file or directory in /home/sylvio/public_html/bron.php on line 32

Warning: site_main(boron.TXT): failed to open stream: No such file or directory in /home/sylvio/public_html/bron.php on line 32

Warning: site_main(): Failed opening 'boron.TXT' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/sylvio/public_html/bron.php on line 32
Co mam zrobic zeby dzialalo ??

microcom
08-03-2006, 18:44
niestety na gg nie da rady ponieważ nie jestem w domu i niemam gg teraz, ale wejdz na ten chat http://polchat.pl/chat/?room=JPplus&x=32&y=12 będziemy tam sami to pogadamy.

sawczyk
08-03-2006, 18:39
A moze na gg ?? Moje gg : 9191392

microcom
08-03-2006, 18:37
Dochodzi tylko troche cierpliwości dziśjużsięjedna osoba rejestrowała i jej doszedł to i do ciebie dojdzie zaraz. pozatym omińmy procedury i napisz mi na prv jak ma siętwoja strona nazywaći dane do cpanelu login i chasłi i jakie chcesz konto. a ja ci założe.
a co do linka to dojdzie.

sawczyk
08-03-2006, 18:30
Cytat Napisał microcom
nic kupujesz darmowy serw ja ci go zakładam przesyłam na meila lub na pw u mnie na stronie dane do serwa i robisz co chcesz i masz wszelką moją pomoc.
Ale niemoge go kupic Bo jak sie rejstruje na twojej stronie to kod aktywacyjny nie dochodzi

microcom
08-03-2006, 18:28
nic kupujesz darmowy serw ja ci go zakładam przesyłam na meila lub na pw u mnie na stronie dane do serwa i robisz co chcesz i masz wszelką moją pomoc.

sawczyk
08-03-2006, 18:21
Włozylem te pliki na serwer i zmienilem w bloku adres na bron.php i niedziala Pewnie przez ten serw , to tak jak by tego pliku nie bylo na serwerze , Jak bym chcial miec strone na twoim serwie to co musze zrobic ?? Odrazu bym zainstalowal to twoją wersje jp i problemu by nie bylo .

microcom
08-03-2006, 18:13
dobrze teraz napisz czy ci prawidłowo wyświetla bronie. powinno.

sawczyk
08-03-2006, 18:11
Cytat Napisał microcom
mam pytanie czy w tej liście broni dałeś wszystko co jest potrzebne jportalowi żeby działało czy wsadziłeś poprostu html i zapisałeś jako bron.php jak tak to się niedziw że ci niedziała cały ten html wsadz do pliku txt i zapisz go jako np bron.txt a później skopij to co ci tu napisze i w odpowiednie miejsca wpiszesz bron.txt
Kod PHP:



/*****************************************/

/*      jPORTAL - internetowy system portalowy    */

/*****************************************/

/* autor: Pawel 'jaco' Jaczewski                     */

/* email: info@websys.pl                             */

/*****************************************/

/*****************************************/

/* Moduł broni                             */

/* autor: ktoś tam               */

/*****************************************/

#====================================#
include ("config.php");
function 
site_main() {
main_title_open();
echo 
'Broń';
main_title_close();
main_text_open();
include (
"tu wpisz nazwe pliku .TXT");
main_text_close();
}
$site_title 'Broń';
$meta_info '';
include(
"theme/$theme/normal.php");
?>
masz najprostszy moduł możesz go oczywiście zmodyfikować dodać panela dmina i inne pierdułki.
Zrobilem tak : Caly html skopiowalem do notatanika i zapisalem jako bron.txt
a ten skrypt ktory mi dales wkleilem ze zmianami do pajączka i zapisalem jako bron.php , donrze ??

microcom
08-03-2006, 18:04
mam pytanie czy w tej liście broni dałeś wszystko co jest potrzebne jportalowi żeby działało czy wsadziłeś poprostu html i zapisałeś jako bron.php jak tak to się niedziw że ci niedziała cały ten html wsadz do pliku txt i zapisz go jako np bron.txt a później skopij to co ci tu napisze i w odpowiednie miejsca wpiszesz bron.txt
Kod PHP:



/*****************************************/

/*      jPORTAL - internetowy system portalowy    */

/*****************************************/

/* autor: Pawel 'jaco' Jaczewski                     */

/* email: info@websys.pl                             */

/*****************************************/

/*****************************************/

/* Moduł broni                             */

/* autor: ktoś tam               */

/*****************************************/

#====================================#
include ("config.php");
function 
site_main() {
main_title_open();
echo 
'Broń';
main_title_close();
main_text_open();
include (
"tu wpisz nazwe pliku .TXT");
main_text_close();
}
$site_title 'Broń';
$meta_info '';
include(
"theme/$theme/normal.php");
?>
masz najprostszy moduł możesz go oczywiście zmodyfikować dodać panela dmina i inne pierdułki.

sawczyk
08-03-2006, 17:56
Cytat Napisał microcom
Nie chodzi mi o link tylko strukture pliku bronie.php otwurz go i wklej tu kod.
Ale to jest tak dlugie ze glowa boli bo to jest lista broni ale dam ci kawalek :






Bronie



Pogromca Życia:
(broń dwuręczna)


Atak: 1000 do 1218


Skutecznosć: 75%


Wymagany poziom: 1570


Najbardziej niszczycielski miecz....używajcie go z rozwaga

doh.pl


Ostateczny Pogromca:



Atak: 512 do 534


Skutecznosć: 100%


Magia: 32 do 36


Wymagany poziom: 1200

Najlepsza jednoręczna bron w całej krainie


microcom
08-03-2006, 17:49
Nie chodzi mi o link tylko strukture pliku bronie.php otwurz go i wklej tu kod.

sawczyk
08-03-2006, 17:41
Cytat Napisał microcom
po pierwsze serwer jest do .... po drugie wrzuć tu kod z pliku bronie.php chce zobaczyć jego strukture, może tu tkwi problem. niestety z tym serwerem ci nie pomoge.
Bronie



A ten serw jest lepszy od 60free chodziaz PA chodzi .

microcom
08-03-2006, 17:38
po pierwsze serwer jest do .... po drugie wrzuć tu kod z pliku bronie.php chce zobaczyć jego strukture, może tu tkwi problem. niestety z tym serwerem ci nie pomoge.

sawczyk
08-03-2006, 17:23
Cytat Napisał microcom
to zapraszam do siebie, ewentualnie jak chcesz zostać tu to podaj więcej szczegułów i adres swojej strony.
http://doh.byethost13.com/

lub

http://www.doh1.prv.pl/

microcom
08-03-2006, 17:18
to zapraszam do siebie, ewentualnie jak chcesz zostać tu to podaj więcej szczegułów i adres swojej strony.

sawczyk
08-03-2006, 16:56
Cytat Napisał microcom
a odświerzałeś, wyczyśc przeglądarke i wywal ciacha, ewentualnie za małą opłatą zapraszam na muj hosting chyba że starczy ci darmowy serw, tam wszystko chodzi.
Tak zrobilem i nadal nic :P

microcom
08-03-2006, 16:49
a odświerzałeś, wyczyśc przeglądarke i wywal ciacha, ewentualnie za małą opłatą zapraszam na muj hosting chyba że starczy ci darmowy serw, tam wszystko chodzi.

sawczyk
08-03-2006, 16:46
Niemam na swoim serwie !!! I nie chodzi mi tu o ikonke obok odnosnika ale o to ze odnosnik nie chodzi . Tu chyba jest problem z serwerm bo jak np. zmienilem zawartosc index.txt i wzucilem znowu na serw to na stronie nic sie nie zmienilo a powinno .

microcom
08-03-2006, 16:22
jak to jest na twoim serwie to nie podawaj http tak jak to zrobiłeś tylko daj tak Bronie


Pozatym zapomniałeś dopisać theme/Default lub jak znasz troche php to pokombinuj z tabelami wtedy będziesz miał krutszy kod.
Ale ja ci nie podam co masz wpisać sam siępomęcz

Maverick
08-03-2006, 16:15
pewnie zła ścieszke podaleś...

sawczyk
08-03-2006, 16:14
Do menu dodałem blok (stronę zrobioną w html ) Bronie



Ale gdy w to klikam nie znajduje mi tej podstrony i przekierowuje na cos innego . Wie ktos czemu ?? I jak zrobic zeby wszystko dzialalo ?

sawczyk
07-03-2006, 17:17
Wlasnie o taką pomoc mi chodziło , dziex !

microcom
07-03-2006, 16:41
jeżeli chodzi ci o jportal( wnioskuje to po topiku w tym dziale) to wszystkie zmiany dotyczące grafiki masz w theme/nazwa thema/function.inc.php i tam wstawiasz kod który podał Maverick a jeżeli chcesz wstawić obrazek do bocznego menu to w PA w zakładce Bloki Menu edytujesz lub dodajesz menu i w nim wstawiasz ten kod co podał oczywiście zmieniając wszystko typu link i nazwe obrazka. Myśle że to proste.
Ps. chyba że chcesz zrobić stronke taką jak ma www.safri.pl też na jportal to wtedy musisz index.php napisać sam od podstaw ale myśle że za to się nieweźmiesz bo to trzeba też php znać.

sawczyk
07-03-2006, 15:30
Cytat Napisał Maverick
Nie rozumiem Cie... nie umiesz sie w ogole obslugiwać HTMLem i bierzesz sie za robienie strony?? Ten kod masz sam napisaćw odpowiednim miejscu... i to jest tylko bardzo mocne uproszczenie bez styli ani niczego... i to xxx to nie musi byc xxx... sciezki i nazwy mogą byc inne...
Strone w htm zrobilem , ale wszystkie kody dotyczace strony glownej pisalem w index.htm

Maverick
07-03-2006, 15:21
Nie rozumiem Cie... nie umiesz sie w ogole obslugiwać HTMLem i bierzesz sie za robienie strony?? Ten kod masz sam napisaćw odpowiednim miejscu... i to jest tylko bardzo mocne uproszczenie bez styli ani niczego... i to xxx to nie musi byc xxx... sciezki i nazwy mogą byc inne...

sawczyk
07-03-2006, 15:19
W jakim pliku wlasnie mam znalesc ten kod ?? Bo przeszukalem z 30 i nic !

Maverick
07-03-2006, 15:17
Nie wiem czy da sie prosciej...

Kod HTML:
"xxx.jpg" align="left"> "menu1.html">Menu 1 
"xxx2.jpg" align="left"> "menu2.html">Menu 2
Lub za pomocą tabeli...
itd... chyba wiesz co to
sawczyk
07-03-2006, 15:13
Cytat Napisał Maverick
Tabela... albo w img podac align="left"... nastepnym razem polecam google
Nierozumiem Mozesz wytlumaczyc ??

Maverick
07-03-2006, 14:54
Tabela... albo w img podac align="left"... nastepnym razem polecam google

sawczyk
07-03-2006, 14:46
Mam pytanie takie : Jak mozna obok odnosnika w menu dodac jakis obrazek ?? Chodzi o takie cos np . OBRAZEK