We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Momi 1.23.2 - Zauważone błędy/problemy


taken
20-11-2013, 23:30
Ktokolwiek zainteresuje się tymi BUGami ?

taken
28-08-2013, 11:04
Witam
Ze względu, że miałem dziś chwilę czasu zainstalowałem sobie na swoim IPhone 5 aplikację MOMI.
Posiadam serwer dedykowany mSP w serwerowni SBG1 z systemem Debian 7.1
Po paru kliknięciach zauważyłem szereg błędów dlatego postanowiłem je przedstawić aby developerzy mogli je naprawić.
1. W informacjach ogólnych typ serwera jest przedstawiany jako SP - powinien być mSP - http://taken.pl/momi/IMG_1006.PNG
2. W informacjach uptime jest podany w dziwnych jednostkach czasu dla przykładu u mnie jest napisane 5j a powinno być 5 days - http://taken.pl/momi/IMG_1006.PNG
3. W średnim obciążeniu podana jest tylko wartość z ostatniej minuty brak ostatnich 5 minut i 15 minut - http://taken.pl/momi/IMG_1007.PNG
4. W informacji o przepustowości ktoś chyba popełnił gafę bo zamiast Przepustowość 200Mbit/s jest napisane 200Gbit/s - http://taken.pl/momi/IMG_1008.PNG
5. Informacja na temat backdoora jest strasznie myląca - na górze jest napisane: Został wykryty backdoor na serwerze XXXXX po czym niżej Nie znaleziono żadnego backdoora - Obie te informacje są sprzeczne - która prawdziwa? - http://taken.pl/momi/IMG_1009.PNG

Mam nadzieję, że dzięki temu postowi następna wersja aplikacji będzie lepsza i przyjaźniejsza dla użytkowników.

Pozdrawiam
TaKeN



Ps. Informacja na temat wersji 1.3 też jest błędna - w appstore jest wersja 1.23.2 - http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=13556