OVH Community, your new community space.

Nie działają maile - Exim dovecot


hospes
08-09-2012, 15:15
[QUOTE=borec;86335]
Kod:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build dovecot n
--------------

i to właśnie działa. Wielkie dzięki calość odpaliła - rozwiązanie dla ludkow jak co psuja Yumem pliki z DA.
A ogólnie to lepsze wrogiem dobrego, chociaz i tak centos bardziej mi sie podoba od slacka. Mam nadzieje, ze juz niczym mnie nie zaskoczy.

borec
08-09-2012, 14:30
Kod:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build dovecot n
Ewentualnie sprawdź wcześniej w options.txt czy masz włączoną instalację dovecota przez custombuild.

hospes
08-09-2012, 08:57
No przesiadłem sie ze slacka i tak jakoś wyszło Jak to teraz można odkrecić, żeby przywrocic te dane? od nowa wszystko zakładać ?

Oki mam już plik configure - można coś tam wpisać, żeby przywrócic startowe parametry?

Spacedust
07-09-2012, 23:07
I to firma hostingowa takie pytania zadaje...

amator
07-09-2012, 20:00
Cytat Napisał mlodszy
Może po prostu spójrz na logi? To takie podstawowe działanie w takich przypadkach.
A może spojrzysz co napisał dokładnie?

Skoro masz DA to wszystko aktualizujesz przez /usr/local/directadmin/custombulid/bulid a nie przez yuma.

Po instalacji / aktualizacji dovecota przez yuma, nadpisał wszystkie konfigi z DA

mlodszy
07-09-2012, 19:52
Może po prostu spójrz na logi? To takie podstawowe działanie w takich przypadkach.

hospes
07-09-2012, 18:43
Witam
Serwer dedyk Centos5 plus DA.

Wszystko działało, dodawanie użytkowników - odbieranie maili z www RoundCube.
Nie działało łączenie z Thunderbirdem.

Po aktualizacji Dovecota przez yuma do nowszej wersji, zdechło wszystko.

Czy ktos ma może plik do dovecota config do DA? jak to ugryźć. Nie chce od nowa robic reinstala systemu.