We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.
Snooker On-Line
Hmm...bylbys w stanie napisac prostego cmsa na stronke o tematyce graficznej? Powiedzmy system newsow, jakas galeria i mozliwosc dodawania podstron
hmmm... to nie tak że jestem zagożałym przeciwnikiem systemow CMS. sam piszę cmsy ale raczej są to rozwiązania dedykowane... jestem przeciwnikiem cmsów stosowanych zazwyczaj przez ludzi na 60free. proszę zajrzeć na forum.php.pl, w dziale oceny ludzie poddają pod ocenę własne cmsy które są naprawde funkcjonalne, szybkie i bezpieczne. często można nawet je pobrać. sam w tym momencie piszę własny framework na którym będzie oparty na pewno system blogowy i cms. i zapewniam że będzie on naprawdę lekki i bardzo szybki, głównie za sprawą technologii AJAX. cmsy typu phpfusion są za ciężkie moim zdaniem, do tego mają nieprzyjemny wygląd (nie mówie tutaj o grafice ale o samym układzie - bardzo nieprzemyślanym). nigdy nie byłem do nich przekonany i już się chyba nie przekonam....
pozdrawiam
Witam. Pawel zrobiłem ja na usilna prosbę kilku osob z serwisu GameDesire którzy maja tam swój ligowy pokój. I jak już pisałem wczesniej strona jest prowadzona przez kilka osob. Z wielkim trudem udało mi sie w koncu wytlumaczyc im jak obslugiwac tego ,jak to ujales "dennego" CMS-a. I wlasnie dlatego jest to Fusion bo jest najprostszy dla osob ktore raczej nigdy nie mialy do czynienia z takim czyms. Wiec raczej jPortal, czy np. CMS z rodziny PHP Nuke w ogole nie zdal by egzaminu, nie mowiac juz o stronie napisanej w htmlu. No ale coz..prosilem tylko o spojrzenie na strone jako calosc i obiektywna ocene. Widze jednak ze jestes zagorzałym przeciwnikiem systemow CMS. Zastanawiam sie jak Ty bys wytlumaczyl tym kilkunastoletnim osobom jak maja zarzadzac strona napisana w htmlu gdybys byl na moim miejscu. Dodam ze zaden z nich do tej pory nie mial z tym kontaktu. A strona to niestety warunek prowadzenia w serwisie GD pokoju ligowego. Wiec uznajmy ze fakt iz jest to Fusion jest po prostu kompromisem.Pozdrawiam

Napisał
THOR
Wiem że niektórzy zapewne zaraz "pojadą" mnie za to iż strona stoi na Fusionie, ale w związku z faktem że strona musi być aktualizowana kilkanaście razy dziennie,a także redaguje ja jeszcze jedna osoba oprócz mnie, (w przyszłości zapewne więcej)CMS nadawał sie do tego celu najlepiej. Proszę o obiektywną ocenę strony, pomijając fakt iż jest to "kolejna" strona na CMS-ie.
teraz widząc już stronę mogę się wypowiedzieć...
niestety, nie mogę obiektywnie ocenić tej strony, chociąz mogę powtórzyć mój stały apel o zaprzestaniu używania gotowych systemów portalowych i przerzucenie się na znacznie lepsze cmsy. mimo szczerych chęci że "tym razem obejrzę stronę" nie dałem kolejny raz rady, niestety phpfusion jest na tyle denny ze nie da się w nim połapać a nie mam ochoty domyślać się co gdzie jest, gubić sie na każdej podstronie... i tym razem zakreślilem "L" w firefoxie i zakłądka została zamknięta... mimo szczerych chęci...
Dodałem link ...którego nie było
jeśli tematyka będzie fajna, strona ciekawie prowadzona i będzie miała swój własny wygląd a nie podstawowy theme z fusiona to nie pojadę po niej
ale hmm... gdzie jest link ?

Napisał
THOR
Wiem że niektórzy zapewne zaraz "pojadą" mnie za to iż strona stoi na Fusionie, ale w związku z faktem że strona musi być aktualizowana kilkanaście razy dziennie,a także redaguje ja jeszcze jedna osoba oprócz mnie, (w przyszłości zapewne więcej)CMS nadawał sie do tego celu najlepiej. Proszę o obiektywną ocenę strony, pomijając fakt iż jest to "kolejna" strona na CMS-ie.
Nie zapomniałeś przypadkiem o czymś?
pozdrawiam
Przepraszam ale byłem tak zapracowany że zapomniałem o linku
megasnooker.ovh.org