We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

register_globals


Bonzo
10-09-2005, 10:47
Najpierw próbowałem jeszcze raz instalować i lipa (usówałem mambo i instalowałem). Poradziłem sobie w inny sposób, Wgrałem pokaz zdjęć w html, odpaliłem, obejrzłem, usunąłem, wgrałem Mambo i wszytko działa. Tak więc narazie nie będę zmieniał wer.php. Dzięki za radę i pomoc.

Łabędź
08-09-2005, 10:12
Już wiem

Proszę zmienić wersję PHP na v4. Robi się to tak:

http://60free.ovh.org/pl/support/faq.html#faq61

Mambo coś sprawia problemy z PHP v5.

pozdrawiam

Łabędź
08-09-2005, 09:20
Cytat Napisał Bonzo
Dedukuję że natomiast komunikat z pierwszego postu "register_globals is disabled in php.ini, please enable it! " to była pozostałość po Oscommerce, którego instalowałem na początku. Jak mam zadziałać aby przywrócić stan wyjściowy serwera?
Usunąć cały katalog z Mambo i zainstalować ponownie.

Cytat Napisał Bonzo
mam nadzieje że nie trafi szlag Administratora od tych pytań
Ja też

pozdrawiam

Bonzo
07-09-2005, 21:11
zainstalowałem "tą" wersje i:
do panelu admina udaje mi się wejść, ale przy wyświetleniu strony komunikat "Ze względów bezpieczeństwa usuń katalog instalacyjny wraz z jego całą zawartością - następnie odśwież stronę " pomimo tego że tego katalogu niema i był usunięty zaraz po instalacji.
Jakieś sugestie? Z góry dziękuje.
Edit
Właśnie zauważyłem, że gdy otwieram stronę wyskakuje mi ten komunikat ale nazwa strony (belka tytułowa) jest z wcześniejszej instalacji mambo. Tak jakby siedziała sobie w "tempie" Dodaję do adresu /index.php znów ten sam komunikat ale jeszcze z innym nagłówkiem (kilka razy próbowałem insalować mambo). Dedukuję że natomiast komunikat z pierwszego postu "register_globals is disabled in php.ini, please enable it! " to była pozostałość po Oscommerce, którego instalowałem na początku. Jak mam zadziałać aby przywrócić stan wyjściowy serwera?

PS.Uff ale nakombinowałem, mam nadzieje że nie trafi szlag Administratora od tych pytań

Łabędź
06-09-2005, 16:03
Cytat Napisał Bonzo
Mambo4523PL zassane z http://mambo.zwiastun.net/ Przyznam że miałem tą samą wersję lecz sciągniętą z innej strony i komunikatu nie było. O co tu biega?
Mambo4523PL z http://mambopl.com/ działa bez problemów.

pozdrawiam

Bonzo
06-09-2005, 15:40
Mambo4523PL zassane z http://mambo.zwiastun.net/ Przyznam że miałem tą samą wersję lecz sciągniętą z innej strony i komunikatu nie było. O co tu biega?

Łabędź
06-09-2005, 15:22
Cytat Napisał Bonzo
wpisuje adres xxxxxxx.ovh.org wywala
wpisuje xxxxxxx.ovh.org/index.php strona rusza normalnie
Czy jest możliwość to obejść (naprawić)? Czy tak musi "być"?
Która wersja Mambo? Pierwszy raz widzę taki komunikat dla Mambo.

pozdrawiam

Bonzo
06-09-2005, 14:50
Postawiłem portal Mambo i:
wpisuje adres xxxxxxx.ovh.org wywala
FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!
wpisuje xxxxxxx.ovh.org/index.php strona rusza normalnie
Czy jest możliwość to obejść (naprawić)? Czy tak musi "być"?