We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problem po migracji do OVH


Seifer
27-05-2011, 17:30
No ja niestety nie jestem wstanie Ci z tym pomóc. Zalecam jednak odświeżyć temat do którego dałem Ci link w poprzednim poście.

Simbad
27-05-2011, 16:49
Cytat Napisał Seifer
Podaj linię 1123 z pliku ijoomla_rss.php.
Próbowałeś wgrywać świeże pliki tego komponentu po przenosinach?

Problem był już poruszany 3 miesiące temu na oficjalnym forum komponentu, w temacie nie jest podane jego rozwiązanie, ale sądzę, że warto byłoby go odświeżyć: http://www.ijoomla.com/index.php?opt...emid=111#17877
Linijka nr 1123 to while (eregi('{moscode}',$item_title)){

linijki 1123 do 1128 to
while (eregi('{moscode}',$item_title)){
$mostag_start_pos = strpos($item_title,'{moscode}');
$mostag_finish_pos = strpos($item_title,'{/moscode}');
if ($mostag_finish_pos > $mostag_start_pos){
$new_text = substr($item_title,0,$mostag_start_pos);
$new_text .= substr($item_title,$mostag_finish_pos+10);

Przed migracją było wszystko ok. Skasowałem wszystkie wpisy w bazie danych. Usunąłem komponent i wgrałem od zera - dalej nic.

Ta sama strona na nazwa.pl i na dedyku w superhost.pl chodzi bez problemu. Te same pliki, kopie tej samej bazy i efekt zupełnie inny.

Nie wiem jak mam sprawić, aby strona znów generowała RSS.
Powiem inaczej cały czas je generuje tylko nagłówek zawiera błędy.

Proszę o sugestie.

Seifer
27-05-2011, 03:39
Podaj linię 1123 z pliku ijoomla_rss.php.
Próbowałeś wgrywać świeże pliki tego komponentu po przenosinach?

Problem był już poruszany 3 miesiące temu na oficjalnym forum komponentu, w temacie nie jest podane jego rozwiązanie, ale sądzę, że warto byłoby go odświeżyć: http://www.ijoomla.com/index.php?opt...emid=111#17877

Simbad
25-05-2011, 09:45
Przeniosłem serwis do OVH. Nie było większych problemów z migracja, nawet z polskimi znakami w mysgl. Jest tylko jeden dość dziwny. W pliku xml (który jest rssem) do czepiona jest informacja o błędzie

http://zyciebydgoszczy.pl/rss/rss/xm...omosci/RSS2.0/

Patrząc w kod wszystko jest, ale po pełnej liście błędów. Słyszałem, że zdarzało się to użytkowniom joomla, ale w innych okolicznościach

Warning: eregi() [function.eregi]: Invalid preceding regular expression in /homez.436/zyciebyd/www/wlasne/03zyciebydgoszczy/components/com_ijoomla_rss/ijoomla_rss.php on line 839


Czy macie pomysł jak usunąć tą usterkę?