We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

error 500


pawel
26-01-2006, 16:08
a co ma wspolnego mod_rewrite (ktorego nie ma na 60free) z błędami mysql?

farmazon
26-01-2006, 13:35
a jak zrobic zeby to dzialalo na 60free?

Kod:
Options FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteRule ^1,(.*),(.*),item.html$ index.php?p=$2&id=$1 [L]
RewriteRule ^1,(.*),(.*),date.html$ index.php?p=$2&date=$1 [L]
RewriteRule ^1,(.*),3,(.*),1,quote.html$ index.php?p=3&id=$1&c=$2 [L]

RewriteRule ^category\.(.*)\.(.*)$ index.php?p=4&id=$1&start=$2 [L]
RewriteRule ^1,(.*),item.html$ index.php?p=$1&action=add [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !index\.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} !index\.search
RewriteRule ^index\.([0-9]*) index.php?p=all&start=$1 [L]

RewriteRule ^index\.search$ index.php?p=8 [L]
RewriteRule ^search\.(.*)\.(.*)$ index.php?p=8&search_word=$1&start=$2 [L]
RewriteRule ^2,(.*),item.html$ design.php?issue=$1 [L]

RewriteRule ^rss$ rss.php [L]
RewriteRule ^rsscomments$ rsscomments.php [L]
RewriteRule ^photo$ photo.php [L]

SetEnv PHP_VER 4
wie ktos?
tak wyglada plik .htaccess systemu cms Core.
i chciałby zeby dzialal mi on na 60free.

gdyz bez tego pliku wyswietla mi sie w strona głowna :
Kod:
Warning: mysql_get_server_info(): Can't connect to local MySQL server 
through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in 
/home/f/a/r/farmazon/www/inc/common_lib.php on line 323

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be 
established in /home/f/a/r/farmazon/www/inc/common_lib.php on line 323
napisane to jest kolorem tła na samej gorze. Tzreba zaznaczyc zeby zobaczyc...

Zaper
26-01-2006, 12:40
hmm...u mnie wszystko działa i p[okazuje się piękna instalka

farmazon
26-01-2006, 12:10
zmienilem chmod hatalogu na 755.
usunalem htaacces.
i nadal nie dziala...
i nie wiem o co chodzi z mod_rewrite...czytałem na googlach ale nie wiem co i jak zmienic, zeby to dzialalo....

Łabędź
26-01-2006, 09:33
Cytat Napisał farmazon
zmienialem chmody zgodnie z faq..
Jasne.

Nie dość, że w '.htaccess' masz reguły mod_rewrite to jeszcze katalog '/www' masz 777.

->google i sobie poczytac

pozdrawiam

farmazon
25-01-2006, 21:41
No ja nie moge:/
Cały czas mam bład wewnetrzny serwera i nie moge odapic zadnego skryptu:/
czy mozna cos z tym robic....
zmienialem chmody zgodnie z faq..
Kod:
 
Błąd serwera!

Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania. Serwer jest przeciążony lub napotkał na błąd w skrypcie CGI.
Error 500
60free.ovh.org
Wed Jan 25 21:38:29 2006
oto link:
http://farmazon.ovh.org/install/install.php
pomozcie