We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.
Ajax contact form nie działa
Skrypt już działa, problem był banalny: wysyłając pliki na serwer, automatycznie wszystkie nazwy plików zmieniane są na małe litery a w głownym pliku index.php jest taki kod wczytujący skrypty:
gdzie występują duże litery np xmlHttp.js - wystarczyło po prostu zastąpić je małymi literkami
Teraz męcze sie z polskimi znakami w przychodzących mailach
malloc4k
29-09-2010, 10:43
Nie ładują Ci sie skrypty functionAddEvent.js i xmlHttp.js ( błąd 404 ), więc jeśli są w katalogu, w którym mają być, to znaczy, że masz problem albo z .htaccess, albo z globalnymi ustawieniami mod_rewrite.
Właśnie że wszystko w skrypcie wydaje się być ok. Wydaje mi sie ze coś jest z konfiguracją serwera OVH i z tym własnie nie mogę sobie poradzić. Podaje linki tego samego skryptu na dwóch różnych serwerach. Skrypt jest praktycznie w identycznej postaci. Link 1 do darmowego konta, gdzie skrypt działa poprawnie -
http://mg76.cba.pl/formularz/index.php oraz link drugi, konto OVH na którym skrypt odmawia poprawnego działania:
http://www.mgren.pl/formularz/index.php?success=true W OVH nie ma komunikatów formularza o braku wypełnienia pól ani potwierdzenia ze mail został wysłany ale sam email skrypt wysyła. Na drugiej stronce nie ma takich problemów. Może macie jeszcze jakieś pomysły???
malloc4k
28-09-2010, 16:58
W pierwszej kolejności proponuję się upewnić, przy użyciu np. Firebug'a, czy wszystkie skrypty JS dla tego widgetu są bezbłędnie pobierane.
Witam, mam mały problem z prostym formularzem php Ajax Contact Form w którym wystarczy wyedytowac strone na którym sie znajduje i wpisać swój adres email - i to w zasadzie wszystko. Na innych serwerach, darmowych takze skrypt działa bez zarzutu (w OVH posiadam konto personal) i nawet u mnie na komputerze skrypcik fajnie działa, ale jak tylko wrzuce na OVH zaczynają sie problemy. Plik .htaccess mam poprawny, blog wordpress działa bez zarzutu i nie mam pojęcia co moze być przyczyną błędów. Wie ktoś jak to zmienić aby wszystko działo jak nalezy?